Защо вече не съм светлинен работник. Всички истини са верни.

111

Във връзка с една доста нашумяла напоследък статия “Защо вече не съм светлинен работник” свързана с контрол и манипулации, искам отново да напомня, че ние творим реалността си с начина по който избираме да я наблюдаваме, защото реалността е аудио-визуално проявление на това, към което насочим вниманието си. Ако вярвате, че някой нещо ви прави – това и ще получите, защото животът е безсмислен – той придобива смисъла, който ние му зададем. Всичко зависи от това какви истории си разказвате в главата. Носят ли ви радостна възбуда и ли ви карат да се чувствате малки, контролирани и безсилни.

Ето какво споделя Башар за историите които си разказват в неговия свят:

“В нашия свят, наречен на древния ни език Е-сасани, „място на живата светлина”, място на хората Сасани, „хората-жива светлина”, казано в превод на вашия език, ние разбираме, че нашата история е различна от вашата в много отношения и сходна в доста други отношения. Ние сме една хибридна цивилизация, създадена от вашата цивилизация и от една друга култура в успоредна на вашата реалност, която вие наричате „Сивите”. Съществуват пет хибридни цивилизации, една от които е нашата. Ние имаме свои истории и различни видове преживявания, като отново: някои от тях са различни, а други – сходни на вашите. Най-общите ни допирни точки са свързани с историите за семейство, защото ние сме свързани с вас и вие сте наше семейство в много отношения. Така ние комуникираме с вас с разбирането, че сме едно общо семейство. Ние също така имаме общо като творци, тъй като сме откриватели, създатели. Също така ние сме същества, които изпитват радост, любов и екстаз, така както вас и даже по-силно. В нашия свят обаче, за разлика от вас, нямаме истории, свързани със страх.

Ние знаем, че страхът съществува, както знаем, че съществува и възможността за избор. Ние просто избираме по-различни истории. От вас зависи също да се научите да избирате различни истории, различни от страховитите, ако предпочитате това. Вие никога няма да изгубите своето разбиране и възможността да избирате идеите, свързани със страх.

Всъщност вие ще откривате все повече възможности да избирате страшни неща, защото в процеса на разгръщане на своето съзнание ще добивате все по-пълна представа, както за положителната, така и за отрицателната страна на нещата. Това е, защото колкото повече се доближавате до истинската си същност, вие осъзнавате все по-голяма част от всички възможности за избор.

TaoFear_Logo_MorpheusСЛЕДОВАТЕЛНО ИДЕЯТА Е, НЕ ЧЕ СТРАХЪТ ИЗЧЕЗВА КАТО ВЪЗМОЖЕН ИЗБОР, А ПРОСТО ПРЕЖИВЯВАНЕТО НА СТРАХ НЕ БИВА ИЗБИРАНО. Вие избирате истории, свързани със самопризнанието ви като същества на светлината и като аспекти на Творението, което резонира най-силно с вибрацията на вашите предпочитания в момента, така както избирате да съществувате във всеки момент, в който избирате да съществувате, от различни перспективи на един и същи момент.

Защото има само един момент и всичко е сега, и всяко „сега”, което преживявате, е едно и също „сега” от различна гледна точка.

И вие си разказвате различна история, при което създавате преживяването на различни успоредни реалности. И докато си разказвате дадена история, вие създавате преживяването на преместването си в друга успоредна реалност. Вие изграждате своето преживяване на основата на историите, които си разказвате и които са най-верни за вас – историите, с които най-силно се идентифицирате според своите системи от убеждения. Следователно, ако не предпочитате историята, която преживявате, то разкажете си различна история. „Кажи ми една друга приказка, майко”, „Разкажи ми една друга приказка, татко” … „и те заживели щастливо завинаги” … Разкажете си една различна история, изпълнена с щастие.

Бъдете разказвачи на истории на себе си, така както „Всичко, което е” си разказва историята на всичко, което е … чрез всички вас, чрез всички нас, чрез всички същества в Сътворението. То си разказва историята за това, което е, чрез различните перспективи, в които се е претворило – чрез всички аспекти, всички истории – „Всичко, което е” е съставено от една безкрайна, безкрайна, безкрайна поредица от истории за това, което е. Това е едно гигантско преживяване на безкрайно множество от истории и гледни точки за самото него, което му дава възможност да преживее себе си по всички възможни начини. Битието (съществуването) е една голяма история. Тя продължава и продължава, и няма край. Вие решавате какъв аспект от тази история ще преживеете. Разкажете си историята на този/тази, който/която предпочитате да бъдете. Защото вие сте една разгръщаща се история винаги, винаги, винаги и завинаги.

Когато най-накрая разберете, ако това въобще се случи някога, че вие сами създавате реалността си или я привличате, по-конкретно чрез определението, което й давате: „Това, което излъчвате, е това, което получавате обратно” и то по определение резонира с честотата, на която резонирате вие. Защото всяко отделно убеждение има различна честота. И така, честотата, която излъчвате, определя преживяването, което ще получите обратно, което от своя страна подсилва убеждението, създало първоначално това реално преживяване и т.н. … и т.н. … и т.н. Нещата ескалират, докато разкъсате веригата и кажете: „Чакай малко, аз създадох това!”, „Аз привлякох това чрез убеждението си в най-солидното, най-правдоподобно, най-възможно определение в системата на моите вярвания”.

„Е, това ли е, в което предпочитам да вярвам? Да или не?”

„Не … тогава в какво предпочитам да вярвам, без да давам оценка на старото определение?”

„Вместо това, аз предпочитам да вярвам в …” и вие пресъздавате ново определение за това, което сега вярвате, че е истина и го прилагате, внедрявате го в системата от вярвания на вашата личностна структура и се държите така, все едно че го вярвате …

Критичен момент! Държите се така, все едно че го вярвате. Тогава отново, както вече казахме, ще видите, че много бързо това ново убеждение … това определение за реалността ще се отрази обратно към вас като реалността, която вече сте способни да преживеете.

Убеждениеемоцияенергия-движение са градивните камъни на къщата, които водят идеята до реализация. Ето защо радостната възбуда е толкова важна; ето защо всяка емоция активира най-силното убеждение, с което е свързана.

И така, ако притежавате силни отрицателни убеждения и системи от вярвания, какви емоции мислите, че ще получите с най-голяма сила? Страх.

Но трябва да направим като основополагащото допълнение едно важно убеждение, а именно че: „Всички убеждения са просто убеждения … и всички преживявания на реалността са просто резултат на определение”. Вие може да приемете каквото убеждение си пожелаете и то толкова напълно, колкото поискате, а в следващия момент ще можете да го промените … просто така, защото знаете какво представлява то.

love_keyТова е ключът … бъдете гъвкави, следвайте основополагащото убеждение, че не съществува друга реалност, различна от тази, която вие определяте, и тогава може да преживеете всяка реалност напълно и в следващия момент може да преживеете друга напълно различна реалност, защото наистина ще знаете … наистина ще сте убедени във факта, че вие сте, в следващия момент, едно напълно различно лице, а това означава една напълно различна вселена – “You-niverse” … напълно, тотално … абсолютно … Всяка промяна, независимо колко малка ви изглежда, е една тотална промяна.

След като веднъж направите това … аз ви гарантирам и не само аз ви гарантирам … Безкраят ви гарантира, че ще получите резултата от промяната която направите, стига да я направите на всички равнища – мисъл … думи … дело, убеждение … емоция … действие. Затворете кръга … вярвайте в убежденията си, както винаги сте правили, и реалността, и Вселената, и Безкраят винаги ще ви подкрепят, както са го правили винаги. Но те могат да ви подкрепят само в степента и в посоката, която вярвате, че е най-истинна за вас, защото от вас зависи да определите кое е истина и защото тайната е: „Всички истини са верни” и това е природата на безкрая, в противен случай той не би бил безкраен, нали?

Всички истини са верни … всички са равни и валидни, изберете своята и я преживейте … докато не си смените мнението за това кое е вярно за вас в следващия момент и преживеете тази истина, докато смените мнението си, и докато радостната възбуда смени посоката. Следвайте своята радостна възбуда … във всеки един момент … във всеки един момент, независимо каква форма приема тя … следвайте я, действайте с максимума на своите възможности, защото това сте вие, макар и нещата да не се подреждат така, както си мислите; макар и очакванията ви да не се сбъднат. Следвайте я, защото тя ще ви отведе там, където трябва да бъдете, защото радостната възбуда е нишката, която трябва да следвате, а не това, което нещата изглеждат на повърхността. Защото повърхността е илюзия … усещането, чувството, че знаете е това което е от значение … следвайте го … защото вие сте това и този/тази и до това се свежда всичко.

Всичко се свежда до това и аз ви призовавам, без да ви казваме какво да правите, защото както вече казахме, ние си имаме достатъчно работа и без да се занимаваме да ви казваме как да живеете живота си, но много силно ви препоръчваме … в името на собствения ви екстаз … много силно ви препоръчваме следното:

Изживейте своите щастливи съновидения, вместо просто да сънувате, че сте живи.”

Благодаря ви, че споделяте тази статия чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

2 Comments

  • Стела
    Отговор

    Моля кажете кой е Башар и кои са “Сивите”! Преди години сънувах 6 образа на сиви хора… Така са се врязали в спомените ми, че не преставам да искам да науча повече за тях!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.