Блог

Новият дом на животните от Animal Rescue Sofia е спасен!

1454599_10151999862692360_944252726_nСъс сигурност сте забелязали един от банерите, които се мъдрят от доста време в дясната колонка на Свой Избор. Един дългоух красавец призовава за помощ от там. Защото домът му беше застрашен… Всъщност – мисията ДОМ за хиляди кучета и котки изглеждаше невъзможна. 

Каква е историята с две думи: Досегашният приют за бездомните животни Богоров е собственост на Столична община. Договорът с тях изтича в края на 2013. Няма да бъде подновяван, защото общината вече има своя нов приют за 1000 животни (също в Богров) и ще продължава да го разширява. Мястото в Ботунец, което е било обещано на АРС за приют от общината и където е трябвало да бъде изграден спасително-образователен център, тихомълком е потънало в прашните общински досиета, и всички инициативи – спряни. ” Оставени в последния момент да търсим подслон за стотиците си животни, се наложи за няколко месеца да променим всички стратегии и да задействаме план В. Не смятаме, че държавата е единственият начин да продължим да работим, макар и да ни е яд като хора, плащащи данъци и свършили немалко работа за града. Вярваме, че това може и да е за добро – всички приюти в София на този етап принадлежат на общината – имаме огромния шанс да създадем първия изцяло неправителствен приют в София.” – пишат доброволците от АРС. 

А ето какъв беше план B. Вечно будните доброволци намерили фермата-мечта. Стопанство в идеалната локация, с идеалните сгради, площ, комуникационни връзки и… “невъзможната” сума от 210.000 евро. Ако все още във вас възникват въпроси “Ама как, защо, откъде-накъде, а защо не иначе”ето ТУК можете да намерите отговори на всичките въпроси.

НО! Важната новина днес е ЕДНА – Парите вече са събрани, с помощта на хиляди доброволци, и с неоценимата помощ на компанията 60K, която се заела с мисията да удвои всяко дарение. (Ето това се казва истинска корпоративна социална отговорност, драги хора на бизнеса!) Днес е ден за празнуване! Толкова е хубаво, че плача от радост, изписвайки тези редове. Животните си имат нов дом!!! Хората имат сърца!! И да – на Коледа стават чудеса. Само защото хората са повярвали в себе си, и са последвали зова на сърцата си. На Коледа (като на всеки друг ден!!!) хората са способни на чудеса, подбутнати и от сериозна ангелска подкрепа 🙂 Щастлива съм, безкрайно. Животните имат вече постоянен и сигурен дом. Той тепърва ще има нужда от още доброволческа мощ и подкрепа, за да придобие вида, удобствата и детайлите, които да го превърнат в истински комфортен и модерен дом. Но днес новината е важна – УСПЯХМЕ!

Animal-Rescue-Sofia-450x225Ето какво пишат на страниците си хората от Animal Rescue Sofia: “

Мили приятели,

уважаеми прекрасни хора,
за нас е чест, щастие и гордост да съобщим, че от днешния ден и завинаги – Фермата вече принадлежи на бездомните кучета и котки на София!!!

Няма да стане“ – беше реакцията на специалистите по ПР и фондонабиране, когато им разказахме за първи път за този колосален проект с надеждата да дадат идеи.

Непостижима цел“ – беше квалификацията, която сложиха на тази мечта богати чуждестранни фондации, към които се обърнахме за помощ.

Абсолютно невъзможно в България“ – бяха думите, с които ни отпращаха най-успешните фирми в страната.

Ще успееем на всяка цена!“ – казахте вие преди точно  78 дни, когато започнахме заедно колосалната битка АРСофия да продължи да се грижи за бездомните животни в този град!
И ГО НАПРАВИХТЕ, ПРИЯТЕЛИ!!!

С цената на огромния труд на стотици доброволци. Със щедростта и вярата на хиляди дарители в България и извън нея. С неописуемата помощ на стотици журналисти и медии. С подкрепа от всички наши приятели от чужбина. С хиляди, хиляди разпратени писма, бележки, покани, проведени разговори, срещи, събития, уговорки, молби, разочарования и радости…

ВСИЧКИ НИЕ ЗАЕДНО УСПЯХМЕ!!!

София ще има своя първи неправителствен приют:

  • независим от институциите, хуманен и европейски;
  • ръководен от хората, които истински ги е грижа за животните;
  • отворен за всички – доброволци, посетители и осиновители 365 дни в годината;
  • с клиника, която работи 24/7 за най-окаяните животни на града;
  • с екип, който знае какво върши и поставя животните на първо място!

На всички, които дариха,
На всички, които се включиха наравно с нас в битката, организирайки събития, агитирайки приятели, трудейки се в логистиката и разпространението на идеята,
На всички, които повярваха и участваха в сбъдването на тази мечта,
Казваме:
ВИЕ СТЕ ЧУДОТВОРЦИ, МИЛИ ХОРА! Вие сте живото доказателство, че тази страна има силите и ресурса да върви напред! Вие сте единствените, които успяха да се обединят, докато цялата нация търси начини да се разединява! Вие протегнахте спасителна ръка на най-нещастните, безпомощни и бедни създания във време, в което всичко наоколо върви надолу и крещи „закриваме тази държава“! Вие сте причината на българския парламент да пише „Съединението прави силата“! Вие сте Човеците, които ще превърнат България в едно по-добро място!

IMGP2494-163x245IMGP2498-163x245IMGP2499-163x245Приятели, или календарът се е объркал днес много /като сочи едва 18-ти декември/ или кучешката Коледа е дошла. Защото вие направихте най-големия подарък, който бихте могли да направите на бездомните кучета и котки. Подарихте им Дом, дадохте им подслон, връчихте им тържествено шанса да бъдат здрави, нахранени, обичани и да попаднат в своите семейства. Вие се погрижихте за тях, мили хора!

Думите не достигат, за да изразим своята признателност. Няма смисъл да казваме, че сме трогнати, очаровани, вдъхновени, благодарни, поразени… думите не могат да осветят и на 1/10 чувствата на всички ни – хора и животни – в този момент на върховна еуфория. Можем само да почустваме смирението и да почерпим сила от вашата неописуема мощ – мощта на хората, които казаха „ще направим всичко по силите си, за да се случи нашето Чудо“.

Бъдете благословени, ангели-хранители! И нека стореното Добро да се върне десетократно при вас в труден миг, защото така е устроен този свят, мили хора, даващата ръка не обеднява. Днес всички ние сме със сърца по-богати и от сърцето на най-големия богаташ, защото в тях има Вяра, Надежда и Любов, струващи повече от всичките пари на света!

С уважение и признателност,
екипът на АРСофия”

Благодаря ви, че споделяте тази статия чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.