Позитивна сила в действие!

MichelleЧесто ми се е случвало да отнеса критики в стил “Стига с това позитивно мислене, самозалъгваш се!”, “Позитивните хора са далече от реалността!”, “Не си заравяй главата в пясъка, бъди реалист!”, “Позитивното мислене е загуба на време и интелект”.. и какво ли още не 🙂

Всъщност в един вече стар материал обясних ясно и точно каква е разликата между позитивното блеене, и осъзнатият, позитивен начин на живот. Да мислиш позитивно е едно. Но да живееш позитивно, с пълната осъзнатост какви са връзките между мисъл, емоция, действие, резултат и реалност – съвсем друго нещо. Позитивна сила в действие се иска, за да надскочиш нивото на мисленето.

Днес пък се оказах въвлечена в поредната безумна дискусия във фейсбук, провокирана от абсолютно неутрално мое твърдение отнасящо се до успеха. Успехът бил ограничаващо и рамкирано понятие…? Ограниченият ум, който търси дефиниции ограничава понятията. Ограничават единствено представите и кутийките с етикетчета, които всеки подрежда в добре позната и стройна редичка според мен.

Успехът може да бъде много различно за всекиго и многоизмерно понятие и изобщо, ама изобщо не е задължително да има материално измерение. Успех може да бъде всяка твоя вътрешна, или външна победа, надскачането и изкачването на поредното твое лично стъпало, може да бъде преборването на някой страх, ограничение, блокаж, его-изява, а защо не и справяне с изпит, с някакво предизвикателството, научаването на нов език, изцеление на “неизлечима” болест, възстановено здраве, осъзнаване, влюбване, прочит на отдавна мечтана книга. А защо да не бъде и в материалното измерение? Ох, писна ми от това лицемерие – дайте да сме духовни и да загърбим всичко материално, защото вече не е модерно да си материален. Пък ако някой посмее да заговори за материалност – да го бичуваме публично, за да се срамува! 

Глупости на търкалета. Няма по-прекрасни преживявания от материалните – в материалния свят. Затова и всички ние – духовни същества сме тук в материята, за да преживеем и да се насладим на всички дарове на материята.

Но, стига съм бъбрила! Успехът може и да има външната проява на спортно постижение. Както е в случая, който искам да ви споделя. Мишел Дженеке от Австралия доби голяма популярност с това клипче. И докато някои от вас биха се фокусирали върху женственото й излъчване и “разкрепостено” поведение за тази суха и консервативна дисциплина в леката атлетика, то аз виждам друго.

Виждам Позитивната сила в действие!  Директно в действие, без много философстване и мъдруване! Просто жив пример как се правят нещата!  Според мен успехът вече е бил факт в главата на тази великолепна жена, още преди старта.  Тя предварително е вкусила успеха, празнува го, живее го, наслаждава му се! А материалното проявление на успехът не закъснява… Успехът, както казахме за всекиго е различна категория. Но преди всичко и той е състояние на съзнанието, без привързаност към резултатите. Те резултатите сами си идват като следствие. А вие как мислите?

Споделете, моля ви. Това е невероятно заразителен и мотивиращ личен пример. Позитивна сила в действие!

httpv://www.youtube.com/watch?v=tMgmYutL9W0

Благодаря ви, че споделяте тази статия чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

3 Comments

 • Milena
  Отговор

  Това клипче ме зареди! Силно е! Дори прекалено ясен пример за силата на позтитивното мислене. В тази жена нямаше напрежение преди старта, имаше само мощна сила и желание, никакво обвързване с резултата. И точно по този начин стават нещата.
  Останалите състезатели също са вложили усилия и труд, но нашето момиче е вложило и още нещо 🙂
  Прекрасна статия
  Благодаря!

 • Alex
  Отговор

  Успехът… Вижте, успехът е ЕДИН МИГ, дори може и да … пропуснеш този миг. Смисълът е в катеренето, а не в покоряването на върховете. В мъчителното преодоляване на …себе си. В крачката която правиш , а отдавна отдавна си решил, че НЕ МОЖЕШ да направиш. И все пак я правиш ,а и нова и нова… А когато мускулът на единият крак блокира, продължаваш с другият, А когато и двата блокират, продължаваш с …прави крака да…водиш. До тогава, докато не свърши ЦЯЛАТА ти сила. Само тогава , можеш ДА ПОМОЛИШ. Например, за малко вода. И ще се спуснат тези, които си водил и ще разтрият блокиралите мускули, ще ти се усмихнат. А на небето може и да се появи една много…странна светулка. Която, очевидно е твърде високо за да е …светулка и се движи с твърде висока скорост. Да прелети нада теб, над тези след теб и съвсаем естествено, като “добър ден”, някой да отбележи – Я, НЛО дойде! За да видиш такова нещо си струва и цяла галактика да прекосиш.. Ето това е УСПЕХ. Другото е суета.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.