Меги Колева: Някой, някога да ви е казвал, че животът е лесен?

Меги КОлеваНЯКОЛКО РАЗМИСЛИ ЗА СВОЯ ИЗБОР
(написано специално за сайта СВОЙ ИЗБОР!!!)

Някой, някога да ви е казвал, че животът е лесен ?…

Ако ви го е казал, на практика ви е излъгал… Но пък животът е много интересен! Предлага безкрайни възможности за преживявания, забавления, радост, щастие, обич, любов… но само предлага!!!

Това не може да се случи, ако вие непрекъснато сте стресирани, нерадостни, апатични, НЕ ОБИЧАЩИ СЕ, самообвиняващи се, депресирани, не намиращи смисъл в нищо – НЕ МОЖЕ!

ЩЕ КАЖЕТЕ – криза е, няма пари, заплатите са малки, няма работа… и още много няма.

You-can-never-enterИСТИНАТА Е, ЧЕ КРИЗАТА Е ВЪВ ВАШИТЕ ДУШИ И СЪРЦА!

И вие сами я поддържате и активирате с вашите мисли, чувства и действия! В живота няма нищо сигурно – той е в непрекъснато движение…
На практика най- постоянната му характеристика е неговата непостоянност. ТОЙ е поле на безкрайни възможности, от които ние можем да се възползваме, но динамично поле, поле в непрекъснато движение, и затова самите ние сме в непрекъснато движение.
Представяте ли си една безкрайност и вечност, където никога нищо не се случва…? Скука! Едва ли ще направите такъв избор!

Нашата естествена природа е непрекъснато движение, обновление и развитие! Или както се казва в една китайска поговорка” НИКОГА НЕ МОЖЕШ  ДА ВЛЕЗЕШ ДВА ПЪТИ В ЕДНА И СЪЩА РЕКА!” (бел.р.: Според някои източници поговорката е китайска, според други – индианска. Но се счита, че първоизточникът й е древногръцкият философ Хераклит. Той е  първият философ, за когото движението (промяната) е основна категория.)

И нашата цел е да се развиваме, усъвършенстваме, израстваме – докато се забавляваме – като детска игра. Да сте виждали нещастно дете по време на игра?

Защото Светът е съвършен сам по себе си.  И ние не трябва нищо да отнемаме и нищо да добавяме. Трябва само да му се наслаждаваме. Затова сме Тук и Сега.
За тази цел и ние сме създадени съвършенни, и сме поставени в съвършен Свят!
Трябва само да го осъзнаем! И това е всичко! Толкова ли е трудно?

Никога не трябва да забравяме, че чрез делата, думите и мислите си, ние определяме Своя избор и ако твърдо решим, можем да сложим край на страданията и причините които ги пораждат. Да помогнем на истинския си потенциал, на нашата божествена природа да се пробуди в нас. ТОВА Е КЛЮЧЪТ!

ДОКАТО НЕ СЕ ОСВОБОДИМ от неведението, то ще ни пречи в търсенията…
Ако помним това и ползваме древните ученията, постепенно ще развием способността да разпознаваме безбройните заблуди на реалността, която Изтока нарича Мая

Човешкият живот е уникален и притежава потенциал, за който дори не подозираме.
Ако пропуснем възможността, която ни предоставя този живот, да се променим, може да мине наистина много време, преди да получим друга такава!
И да не забравяме, че  избора да сме Тук и Сега е избор на нашата Душа, направен много, преди да се  превъплатим в човешко тяло.
Нека да уважаваме своя избор!

И да не забравяме  посланието на Лао Дзъ:  „Ако не знаеш за къде си тръгнал, ще стигнеш точно там!”
Нека  знаем накъде вървим! На среща със Себе си!!!

Меги Колева “център Аюрведа”

Ако тази публикация ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

1 Comment

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.