Какво се случва в Новия Свят

Особености на новия свят – текущата ситуация – юни 2013

Spiritual Dimensions

Завладяни от ежедневните ни дела, преживявания и лични предизвикателства, едва ли ни остава много време да погледнем към глобалната картинка. Но тя е толкова красива и могъщо разгръщаща се, че вярна на поредната ми роля – да бъда летописец на Прехода и новото време, ви предлагам един ясен поглед отвътре, но и отгоре – от перспектива, обединяваща всички гледни точки.

– Вече не остана ясно виждащ човек, който все още да има съмнения относно въпросаимаше ли, нямаше ли преход, стана ли нещо в края на 2012, или не”. То, че стана – стана. Ясно е като бял ден. Като ясно белия, искрящ ден, като пъстроцветната дъга, която радва с нови невиждани досега цветове, като яркото синьо небе и любовта и вълната на осъзнаване и масово пробуждане, която обикаля света ни.

– Воалите се вдигнаха и всичко стана прозрачно. Все още на повърхностно ниво се наблюдават всякакви игри на полярности и уж разделения. 2013… годината, в която всичко вече става прозрачно, разбираш кой кой е, кой лъже, мами и се преструва, сменяйки маски, и кой е наистина от семейството на Светлината. Воалите наистина се вдигнаха и фалша и преструвките вече не важат – просто никой не им се хваща вече.. Всички го усещат, независимо какъв е условния етап на духовното им развитие. Непрекъснато около мен избухват такива настъпени минички, и турбуленцията която създават понякога може да е доста болезнена за хората. Виждам как се разгръща този процес – все повече и при все повече хора. Неизбежно е, казвахме си го толкова пъти в изминалата година. Това е едната полярност и особеност – хора, уж отдадени на духовно служене, изведнъж лъснаха без маска по голо … его и досегашните им опити да си придадат един мек, добродушен и възвишен ореол, изведнъж се сгромолясаха. Аз лично се удивлявах как хора, проповядващи духовни и морални ценности се оказаха откровени лъжци, измамници и крадци. Без укор в тези наименования, просто няма как да използвам други. Говоря за чисто материална, финансова, отявлена кражба и измама, не за метафора. Това всичко се усещаше отдавна, не случайно толкова пъти публикувах и във фейсбук една мъдра мисъл на Ранди Гейдж: “Преди 15 години получих дълбоко просветление за успеха. Спрях да вземам финансови съвети от бедни хора и здравословни съвети от болни хора. И спрях да търся духовно водачество от хора, които не можеха да приложат проявата на законите на Вселената в живота си.” Така де – Няма как затънали до шия хора в недоимък и финансови проблеми да те научат на изобилие. Няма как хора, които не живеят любовта, а само повтарят папагалски добре звучащи рефрени да те научат да намериш любовта в себе си и в другите. Няма как хора, които не прилагат законите на Вселената да бъдат твои духовни водачи. Макар че се опитват.

Та за този феномен искам да кажа нещо и за двете страни. Първо – тези турбуленции нямаше да ви се случат, ако в тях сами не бяхте заложили някакъв урок, който трябва да преживеете. Много вероятно е да е кармичен. За ощетените и окрадените – това може да е урок да се научите да бъдете добри и даващи, но не простодушни до глуповатост, че да попадате в мрежите на измамници. Може би е урок за границите – погледнете дълбоко, и много откровено в себе си и без да отхвърляте неприятните истини, потърсете причината всичко това да ви се случва. Или пък урок да се научите да слушате вътрешния си глас, а не да вървите напред с рогата, въпреки онова усещане в коремчето.  А за вас скъпи приятели, приели ролята на крадци и мошеници – на първо време спрете да се заблуждавате, че не сте такива  и че всичко което вършите си има своето обяснение и оправдание. И че това ви е позволено защото сте духовни. Просто осъзнайте, че воалите вече наистина ги няма и всичко лъсва на мига. Спрете да заблуждавате себе си и другите, ами поемете отговорност за делата и живота си. В момента със сигурност са ви се струпали всякакви беди и неслучвания – то не е случайно. Просто излезте от мрежата на оправданията, бъдете честни със себе си и другите, оправете забърканите каши и започнете да прилагате Вселенските закони, които папагалски сте наизустили, и нещата ще се оправят. Никой не ви осъжда и сочи с пръст, но разберете, че времето на преструвките и залъгалките свърши. Моля да простите откровените ми думи, но място за смекчаване и замазване на истината вече няма. Проста особеност на новото време.

941707_4817556998283_707253353_n– Друга особеност е мигновеното проявление и ежедневните енергийни портали. Вече всичко, наистина всичко, което си посял, покълва почти мигновено. Ясното намерение, чистото сърце ни помагат все по-бързо и с лекота да използваме силата на мисълта, на молитвата, проявлението. Все по-чести и по-наситени и могъщи са онези състояния на време-пространството, в които казваме, че има отворен някакъв космически портал. И тези портали изобщо не е нужно да бъдат свързани с нарочени дати, нагласени числа, някакви мащабни групови мероприятия. Те са почти навсякъде, винаги, във всеки момент отворени и насищат пространството ни с високочестотни енергийни заряди. Въпрос на осъзнатост, на отвореност, на чистота и вяра и готовност е човек да приеме, интегрира тези информационни пакети и да започне да работи с тях. И тук част от гореописаните все още лутащи се хора грешат – защото в стремежа си да звучат атрактивно и авторитетно, наизустяват практики, медитации и сложно звучащи заучени техники. А всичко това поставя един огромен блокаж, стяга съзнанието им като в менгеме и не позволява даровете на Духа, новите енергийни инструменти да достигат до тях. А те идват и се приемат с лекота. Просто трябва да си отворен за тях.

– Масовките вече са ненужни – аз лично вече не усещам необходимост от тях и се разграничавам от всякакви масови истерии за спасяване на Земята и подобни такива. Хора, разберете, че Земята няма нужда да бъде спасявана от нищо и никого. Това вече не работи, това вече не е нужно, не и в 2013. Преди да решите да се присъедините към поредният егрегор, оставете тялото ви, оставете сърцето ви да усети дали резонира с поредния призив за битки и спасявания… Земята няма нужда от това. Има нужда само от чиста любов, ясно съзнание, отворено сърце и тотално сливане с всички стихии. Това усетих и изживях аз. Знам, че и вие ги усещате. Абсолютното сливане и единение с водата, вятъра, вълните, Слънцето и Луната, земната твърд. А там всичко е уместно, всичко е прекрасно, всичко е точно така, както трябва да бъде. Единствените остатъчни негативни сенки, страхове, дългове, блокажи – са в нас самите. Земята иска да ни помогне да се освободим от тях, за да я освободим и ние от товара, който мъкнем с нас. Затова всички стихии, всички елементали, всички магични и вълшебни същества започнаха да добиват много по-голяма и сериозна роля в живота ни. Истории за ангели, русалки и странни същества заляха мрежата.  Ако се оставите на вътрешните си усещания да ви водят, ако се доверите на Водачите и Ангелите си, всеки един от вас ще знае перфектно какво и как да направи.

– Невероятно разгръщане на творческата енергия. Много хора тепърва се пробуждат и откриват твореца в себе си. Вече са наясно, че оковите на Матрицата ги притискат и това не е тяхното истинско АЗ. Много хора усещат копнеж да намерят и изразят себе си. Някои стават художници, други поети, трети се реализират като онова уникално свързващо звено, което помага на хората да намерят разбирателство извън спора, други започват да създават енергийни талисмани, да месят хляб, да създават кулинарни и здравословни шедьоври, да създават накити, какво ли още не! Каквото и да създавате – материален, или интелектуален продукт, който е за добруването на хората – това е творчески акт, който изразява истинската ви същност. И все повече хора се осмеляват да се отдадат на този вътрешен повик. Някои все още се колебаят и лутат в търсене на себе си, но пък са усетили онази искрица, която търси да се реализира. За всички вас съм подготвила голямо, мащабно и много полезно събитие, с участието на един куп специалисти, комбиниращи източното знание и духовно тайнство, с най-добрите практики от западния свят – за реализиране на творческия потенциал – запазете си от сега 22 септември!

soulmates– Наблюдава се едно избухване на сексуалната енергия. Нова женска и мъжка енергия се сипе още от година насам 🙂 Най-мощния съзидателен инструмент в тази Вселена – сексуалната енергия бе превърната от заинтересовани същности в профанизирано, уродливо потъпкано табу. Но е време да започне да се говори открито за това, защото ако не овладеем мощта на тази енергия, няма как да бъдем завършени творци. С много табута, блокажи, страхове, предразсъдъци и привнесен срам имаме да се справяме тук. Новоосъзналата се жена се пробужда, дълго манипулираните женска и мъжка енергия се опитват да се хармонизират, напаснат и укрепят в партньорство, а не противоборство. Това може да доведе до сериозни сблъсъци и уж конфликти в двойките от всякакъв вид. Било то интимни двойки мъж-жена, било то близки души в духовно партньорство – роднини например.

– Все повече пламъци близнаци се откриват и събират. Като никога, в този времеви цикъл са дошли заедно много пламъци близнаци. Тези, които вече са се срещнали, познали и събрали са сред най-висшите аватари. Те са преминали над делничните предизвикателства и целите им надхвърлят всички злободневни, дребни и егоистични желания за себереализиране и доказване. Когато и двамата са готови и са надживяли его-центрираните цели, тогава са готови вече за сливане. Тяхното сливане освобождава енергия като от атомна бомба – хилядократно надхвърляща всичко познато до сега. Затова тяхното партньорство е жизнено важно за повдигането и осъзнаването на Колективното Цяло. Но и те, пребивавайки в плътни тела имат своите предизвикателства за преодоляване, за да станат цялостни. И част от тях са описани в предходната точка.

– Наблюдава се една привидна борба и разделение в социалното. Съзнавам добре, че всичко което се случва е част от голямата игра, то не се случва просто така случайно и както и тъмната, така и светлата страна, демек БОГ не наблюдава просто така нещата, без всичко да е част от големия план. Зададох и въпрос към аудиторията във фейсбук – какво мислят за тези толкова рязки контрасти. От една страна наблюдаваме вопиющи беззакония, които на държавно ниво тихомълком се случват, докато ние се чудим на какъв принцип да се разделим – за и против тютюношушенето например. А междувременно се продава българска земя на безценица, златото ни се изнася, АЕЦ Белене може да заработи, вдигат се цени на ток и данъци, и се правят оглушки за свободната енергия, тихомълком си се пръска с химикали в небето, ГМО компании завладяват пазара, българите гаснат като свещичка на фона на увеличаващото се турско и циганско население, узаконява се кръвосмешението, глобяват те ако не слагаш отровни ваксини на децата си и т.н., и т.н. В общи линии е ОЧЕИЗВАДНО, че системата отчаяно, агресивно и с невиждана наглост се опитва да редуцира населението, а малкото останали да превърне в стресирани, болни, немислещи зависими зомбита. От друга страна пък:

– Осъзнатите и проглеждащи хора се множат в геометрична прогресия
– Енергията, инструментите за енергийна работа и духовните знания се изсипват все по-щедро върху ни
– Все повече хора узнават и се научават как да работят с Проявлението и сами да управляват реалността си
– Все повече хора открито възстават срещу неправдите и разпространяват информация
– Все повече хора се осмеляват да не се подчинят на системата и да поемат отговорност за живота си
– Осъзнати и духовно разгърнати хора има НАВСЯКЪДЕ, дори в най-тъмните кътчета на Системата – правна, полицейска, административна и прочее система. Ама се крият.

И в цялата тази игра на полярности попитах (а и навярно вие се питате) – до къде ни води всичко това, кога ще се случи промяната, или пък ние вече я случваме?

Промяната си тече с пълна сила, мили хора. Всичко това, което се случва е уместна част от големия план, и във всеки един играч има Божествена Любов, независимо как изглежда на повърхността. Подобно на игрите между измамниците и техните жертви, това е предварително заложен от тях самите сценарий, който води в перспектива до големи уроци и трансформации. А във фините нива се усеща едно приповдигнато въодушевление, празненство, радост, лекота – което изобщо не кореспондира на това, което наблюдаваме в колективния сън. Ще добавя някои от отговорите, които особено силно резонираха в мен. Благодаря на Ани и Михаела за тях. А именно: “Промяната тече с пълна сила. Всичко, което се проявява е част от нея – и доброто и не-доброто. За да се прояви златната Божествена реалност, трябва да се осъзнае /да се осъзнае!/, че сме творци. Как по друг начин да стане това, ако не по пътя на проявление на нещата, които не искаме. Или пък ги искаме. Въпрос на избор. Важното в случая е да се разбере, че мислите, думите и чувствата създават реалност. В този смисъл, това през което сега преминаваме, лично и колективно, е напълно уместно.  Промяната всъщност е свързана с едно много ясно нещо – съединяване на човешкото същество с неговата Божествена част Висш Аз и Аз Съм Присъствие. Това означава, че всъщност върви обединение, а не разделение. Ако човек приеме висшите си аспекти и ги направи физическа реалност чрез преживяването на Любов, то той е обединен с всичко и всеки. Дори физически друг да избере друга физическа реалност, ти оставаш реално свързана с него, независимо как изглежда. Имаме ли смелостта да общуваме помежду си на енергийно ниво, ако очите не се виждат? Това е новата Земя, това е новата епоха! Що се отнася до негативното в днешно време – това е нашата отговорност в хода на промяната. Да подържаме висока вибрация, вяра, любов, приемане, неосъждане, доверие в Божествения план за всеки от нас и за Земята. Всичко е наред.”

“Всеки може да създаде реалност на индивидуално ниво и така да се свърже и синхронизира с колективното, което съответства на този резонанс. Това не е разделение, а … хайде да го кажа така “препозициониране”, което винаги се хармонизира с цялото. В тази връзка… вибрацията на всеки ще се свърже с такава реалност, която й отговаря”

Благодаря ви, ако интересът ви е докарал до края на тази дълга статия. Прочитайки написаното, виждам следното: Навсякъде, на всички нива текат привидни разединения и контрасти. Но както винаги съм казвала – едва след като опознаем полярностите, ще можем спокойно, мъдро да се пуснем от тях и да намерим своя баланс в центъра. Помнете, че всичко, което се случва е част от Божествения план, то има своята уместност и място в света ни. Новият свят в 2013 не е място, в което всичко е цветя, мед и тиха, безметежна любов. Предизвикателства продължава и ще продължава да има – заложили сме си го още в мига, в който душите ни са казали “Искаме да израстваме и да се усъвършенстваме, да познаем човешките страсти, емоции и опитности”. Но разликата е, че вече сме осъзнати, че това което се случва, се случва с цел, уместност, то не се дава за лошо и начинът да преодолеем всяко предизвикателство, е да го посрещнем открито, честно пред себе си и да намерим урока си във всичко. А от там насетне е лесно – водачите, ангелите, феите и всички същества от фините светове само чакат да поискаме помощ и напътствие, в добрина, откритост и готовност за промяна. И светът се пренарежда по един магичен начин. Приятно творене, скъпи творци!

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

7 Comments

 • Elena
  Отговор

  Благодаря за навременната статия. Успокоява “сверяването на часовника”. Усещам нещата по същия начин. Това усещане внесе много повече радост и смирение в ежедневието ми и възникващите проблеми са все по-малко достойни за “възхищение”. Сякаш наистина живея в съседната реалност, като наблюдавам околните. И все пак на моменти се прокрадва съмнение- дали наистина не си измислям всичко това…

 • Неда Загорска
  Отговор

  Обичам ви…това са проявленията и на Чистилището-трябва ,сотавяме инаблюдаваме от мястото на случването..докъде ще ес прояви проявлението и какво ще причини-зада бъде изчистено изцяло..и новото..даваме шанс с велико силно Да.. на новата Любов и Истина..ако е истинска,Любовта преминава през всичко..нека е новата Любов..Допълващата Сърцата ни..Зародиша..на новите Деца..и случвания в Света на Светлината,защото досега беше предимно света на Сенките..Неотменяемо е милички..дишаме все повече Прана..и Перем памперсите на Растежа,плачем понякога,мирише,люти,да раждаш и боли..но Помним Свободата на Духовете си.Поклон Вам..и помнете само светлината и любовта,която създадете със–сърце дадете..и ви ,ни ..срещне..Давам Шанс на новото Случване на Света..и нека сега го Накърмя със самата себе си и сега..пея ти дете..новичко и чисто..Лелея те..поеми млякото..на Млечният ми извървян път дете..мое..и се нахрани с всички светлини на Звездите му и седемте Цвята-Цветя…на Звездите Му.Спектъ-РА! Великодушна е Великата Душа..даже и когато се самопречиства и самоизгаря,за да не натвори още болка по Вселенското си Тяло..е велико..Великодушие Е! мир Нам..и Радостта от новото ни случване.

 • АХАИР
  Отговор

  Само едно ще ви кажа, докато в последните години някои, така наречени Езотерици, забогатяха от Наивността на хората, много така наречени малоимотни хора работейки десетилетия наред за Духа , Осъществиха Прехода и продължават да Работят за Него! Смирете се, поне пред тяхната Саможертва, независимо, че и тя е техен Избор, Мили Принцове и Принцеси…

 • Shine
  Отговор

  Е, хайде, хайде, Ахир, нали: “Всичко това, което се случва е уместна част от големия план, и във всеки един играч има Божествена Любов, независимо как изглежда на повърхността.” 🙂
  Смирение и разбиране трябват и от двете страни, но … кой когато е готов 🙂

 • emilia
  Отговор

  Мартина, благодаря за навременната статия.Напоследък наблюдавам рязко разграничаване между хората,като че ли близките и познатите ни много се промениха.Най-много наранявания получих от тях.Но каква саможертва от тяхна страна-те заработват с действията си тежка карма за тях, а същевременно наранявайки ме те ми помагат аз да се изчистя от грешките си в минали прераждания и настоящия живот.ЗАБЕЛЯЗВАМ И ОЩЕ НЕЩО-при тях има загуба на паметта когато вършат нещо , с което да ме наранят.Зад всичко това стои Божественото проявление-Бог се грижи за всеки един.И още нещо- ударите от астрала също са дело на Божественото,чрез тях ние се чистим.Учителят казваше,че когато обикнем злото ,то ще ни остави и още нещо,което съвпада с тази мисъл-всичко, което обикнем ще ни напусне,само Бог неще ни изостави,защото всичко е БОГ.За тези,които са готови да се издигнат заедно с Гея БОГ СЪЩО СЕ Е ПОГРИЖИЛ-дал им е изкуството да различават-да избират със сърцата си, да усещат фалша и лъжата.И всичко това ме прави оптимист-във всеки един от нас се намира по една частичка от Бог, но на различен етап на развитие.Ние сме избрали всичко това,защото имаме свободната воля и глобален поглед върху нещата.А ТОВА Е ЧУДЕСНО !!!Затова моят девиз е ;”Всичко ,което не ме убива ме прави по-силна! И още-Аз дълбоко обичам моите врагове,за мен те са преродени ангели,които ми помагат и правят по-силна.

 • Виктория
  Отговор

  Здравейте! Чета с интерес написаното. За мен от 2009 г до този момент се случиха много събития, за съжаление все с отрицателен знак. Разболях се, после загубих двама от най-близките си хора. През този период, от реакцията на роднини и приятели, се изненадах от завистта която са хранили към нас. Задружността и обичта при нас им е била непосилна да я разберат и ги е карало да се чувстват зле. Само така мога да си обясня завистта им. Сега създавам нови връзки, явно старите, са ми отмемали от енергията, както на мен , така и на близките ми. Определено този период за мен е значим, макар да минавам през много болка от която сърцето ми кърви, а душата боли. Явно Бог ме подлага на изпитания. Дано успея да издържа!

 • Martina Ivanova
  Отговор

  Всичко което се случва е с цел, и е цаст от големия план, а и плана на всяка душа. Всичко онова, което се е стаявало, било то скривано, подтискано, или подтискащо ни – се пречиства, излиза наяве. А това често е болезнен процес. Някои души не издържат на тази динамика, и отказват да минат през този разтърсващ преход. Просто го правят по друг начин – напускайки тленните си тела.
  Винаги нещо става, и то винаги е за добро. Въпреки че в момента в който ни се случва, не винаги успяваме да видим тази уместност.
  Ще издържим.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.