Валди Събев: Благодарен съм, че мога да изпитам това вълшебство, наречено “Живот”

С всяка следваща Мисия България, нещо ново се разгръща, ново семенце се засажда, новооткрита светлина огрява сърцата ни. Така стана и този път. Валди се появи, обгърна сърцата ни с любов и ни дари с безценния дар на вълшебната си музика. Както често става с родните таланти – той добива голяма популярност най-напред в чужбина, а после огрява и родния небосклон. Една искряща звезда, която е дълбоко свързана с корените на Земята си, с хората, с човечността, любовта и онези изконни ценности, които ни правят любящи, свързани човешки същества. За мен е огромна радост и вълнение, че Валди и неговата божествена музика ще докоснат всички нас, през страниците на Свой Избор.

Здравей, Валди. Ти си един от най-жизнениете, изпълнени с вътрешен плам и любов, радост от живота, раздаващи се хора, които имам честта да познавам. Благодаря ти, че се съгласи да застанаш пред читателите на Свой Избор, знам, че имаш много да дадеш и разкажеш.

 1. Представи се, моля те. Кой е Валди Събев?

Привет мила Марти и здравейте скъпи приятели, читатели на Свой Избор. Благодаря ти за поканата за интервю и милото представяне. Аз съм композитор и се занимавам с музика от 13 години. В началото на кариерата си срещнах много препятствия в професионалния и личния си живот. Преодолявайки ги чрез силната ми вяра и усет в моята истинска същност и големи мечти, тези трудности ме изградиха като личност, насочен към истинските стойности в този прекрасен и вълшебен живот. Прекарах 15 години в Южна Африка и преди 2 години се завърнах в красивата ни и любима България. Толкова много ми харесва тук и силно обичам хората, че реших да си остана в България завинаги и да продължа моето музикално и духовно развитие в нашата Родина. Интересувам се от философия, психология, всички форми на изкуство, спорт и медитация.

2. Как откри призванието си и намери смелостта да му се отдадеш? Кога музиката докосна сърцето ти?

От 6 годишна възраст свиря класическо пиано. Когато навърших 16, по това време живеех в Южна Африка, аз направих дълбока рaзходка в Душата си и се запитах какво е това нещо, което ми доставя най-голямо удоволствие и на какво бих желал да отдам живота си.

Отговорът беше лесен и дойде бързо. Искам да композирам собствена музика, оригинална и различна, която излиза от Душата и е насочена към Душата, музика, която успокоява, зарежда мислите и чувствата на хората по света с вдъхновение, смелост и мотивация. От този момент започнах да следвам интуицията си, която винаги ме е водила в правилната насока. Има моменти, когато интелектът ми, близки хора и обществото ме бутат в противоположната насока на моите мечти и сърце, но аз строго и стабилно оставам верен на себе си и моя вътрешен глас, който тихо ми шепнеше правилното решение във всяка ситуация.

След много години труд и негативни отзиви към музиката ми и моите мечти, вратите, на които потропвах, започнаха да се отварят една по една и през тях навлязох в места, които надхвърлиха и най-големите ми мечти. Не съм фен на даването или слушането на съвети от други хора, защото всичките отговори са вътре във всеки от нас, но ако бих дал едно изречение като за насока към успеха и истината то е „Намери себе си и бъди себе си”.

3. Откъде извира вдъхновението ти за тази прекрасна музика?

Най-много намирам вдъхновение в природата. Аз се събуждам и ставам много рано всяка сутрин преди да изгрее слънцето и обичам да гледам как природата се събужда и новият ден пристига. Разхождам се из красивата ни природа в България. Слушайки песните на птичките из гората, звука на течащата река, мириса на боровите дръвчета и невероятните панорамни изгледи от върховете на планините ни, се озовавам в състояние на пълен вътрешен мир и наблюдавам как всичко в природата се движи в пълна хармония като в най-красивата мелодия. Тогава усещам този Велик Създател, който е вътре в абсолютно всичко около нас. Прекрасно, вълшебно, невероятни са мислите и чувствата, които ме обземат в тези красиви моменти и една огромна благодарност, че имам възможността да изпитам това вълшебство наречено живот. След това пресъздавам тези чувста, мисли и състояния на съзнанието във формата на музика.

4. Многобройни са реализираните ти проекти, които сбъдват нечии мечти. Разкажи ни за тях?

Главните проекти, над които работя всеки ден, са сериите от албуми. Първата серия, която започнах да композирам, се казва „Impressions”. Тя ще завърши с албум номер 10 в средата на Декември месец 2012. Всяко едно парче от тази серия е много лично и заредено с мъдрост, красота, спокойствие и мотивация. Скромно се гордея, че успях за по-малко от година и половина да напиша и издам 10 албума, които обиколиха света и докоснаха сърцата и мислите на хората.

Аз също композирам музика, която озвучава продукции за National Geographic Channel, CBS, Red Bull Media House, iPhone, Sony и режисьори от Лос Анджелис избират музиката ми за техни филмови проекти. За мен е огромна чест да бъда част от националния видеокаталог на родината ни „Това е България” с моята музика. Този великолепен проект изразява всичко красиво, добро и вълшебно в нашата родина и представя България пред целия свят в истинската и блестяща светлина.

Освен с музикални проекти и мечти аз от малък имам огромното желание да помагам на деца в нужда. Избрах и взех участие в най-добрата благотворителна организация „I Can Too”, която създава инициативи, медийни и културни събития през цялата година, чрез които се опитва да запознае обществото с проблемите на децата в нужда и да помогне за тяхното интегриране. Организацията помага на деца с множествени увреждания, деца с редки болести, деца с намалено зрение, деца с аутизъм и др. Фондацията работи за подобряване условията им на живот и тяхното интегриране, и ги подпомага, приемайки ролята на посредник между дарителите и семействата на децата.Всеки, който желае да се включи в организацията и да подкрепи мисията, може го направи като посети официалния сайт: http://icantoo.eu/

5. И клиповете, и музиката ти освен, че могат да се купят, са предоставени за свободно безплатно ползване в интернет. В същото време творците в световен мащаб се борят за авторски права и се оплакват от некоректно отношение. Какво те мотивира да постъпиш така?

За мен е много странно как някой може да се нарече творец и да бъде против свободното разпространяване на изкуството. Тези мили хора, които се борят за авторските права са объркани личности с много страх в тях и много тъмнина в съзнанието им закрива светлите им души. Далеч, много далеч са тези наши мили братя и сестри от истинския смисъл и мисия на изкуството, която е да докосва и повдига Душата. Няма край на идеите, няма край на вдъхновението, няма край на въображението и няма край на живота. Ние сме тук да даваме от сърце и Душа и да изразяваме красотата на живота. Толкова много ми грее Душата, когато ми пишат хора как музиката ми им е помогнала в най-трудните моменти от живота, как им е дала светлина и ги е насочила към истината. Аз следвам законите на Вселената и Великия Разум, а не тези на обществото.

И хората откликват по същия начин. Повече от 75% от тях избират да закупят албумите ми, въпреки, че се разпространяват и безплатно. Направо бих казал, че музиката ми се продава като топъл хляб. Третият ми албум стигна до номер 16 в топ 100 класацията на Америка за най-продаваните албуми.

6. Неотдавна беше участник и в един прекрасен проект – „Мисия България“. А каква е твоята мисия и как е свързана тя с България?

„Мисия България” беше нещо прекрасно. Искам от сърце да благодаря на милия ни брат Ясен Николов и на всеки, който участваше и дойде на това уникално събитие. Толкова много светла енергия имаше там, че така се заредих и след това написах осмия ми албум за буквално 5 дена. Благодаря ви мили приятели. Аз, както споменах преди, обичам България с все сърце, но не само България. Аз съм човек на целия свят. Вселената е моята „държава” и Великият Разум е моят „президент”. Аз съм в този свят, но не и от този свят. Аз не виждам и не чувствам граници между хора, националности и раси. Ние всички сме едно.

7. Как виждаш новия свят в представите и мечтите си, какъв ще бъде света за твоите деца?

Аз имам много големи, добри и светли надежди за света. Децата ни са бъдещето на света. В нас е отговорността да ги възпитаме правилно и да ги насочим към семейните стойности за да живеят те спрямо законите на Вселената и Великия разум. Постигнем ли го, ще царува Рай на Земята.

8. Какво е посланието/пожеланието ти към читателите на Свой Избор?

Намери Себе си и Бъди Себе си! Обичам ви всички мили братя и сестри, благодаря ви, че отделихте от вашето време да се доближим чрез тези редове и най-искрено ви пожелавам Здраве, Мир, Любов и Щастие. Завинаги ваш, Валди Събев.

Тук можете да се присъедините към фен-страницата на Валди Събев: https://www.facebook.com/valdisabevmusic 

А в канала му в youtube да се докоснете до него и музиката му: http://www.youtube.com/user/ValdiSabevMusic

Албумите на Валди можете да закупите от тук: http://valdisabev.bandcamp.com/

Ако не можете да си позволите да купите албумите му, пишете на Валди ТУК.

httpv://www.youtube.com/watch?v=W-Zuv4m4-Z8

 Моля помогнете ни да популяризираме тази публикация чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

3 Comments

 • Krastyo
  Отговор

  Bravo Valdi,

  Radvam se,4e ima hora kato teb, koito re6avat da se vunrat v svoqta rodina za da izrastnat duhovno i donesat tozi silen duh na promqna.
  Az samiq prekarah dulgo vreme v US i vru6taneto mi v Bulgaria e nai-hubavoto ne6to, koeto mi se slu4i.
  Vqrvam, 4e nie 6te promenim vuzgleda na horata za jivota i 6te nakarame idnite pokolenie da se gordeqt….

 • moniquelydia
  Отговор

  Dès que j’ai entendu la musique de Valdi Sabev, j’ai tout de suite beaucoup aimé. Je l’écoute sur tous les sites de musique et sur facebook presque tous les jours. Je suis admirative de son engagement auprès des enfants et de sa Foi.
  J’espère qu’il va continuer a nous donner ce plaisir infini de la musique. Merci Valdi

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.