Родопското чудо зеолит (клиноптилолит)

Клиноптилолитът e едно от най-изучаваните неща на планетата,  обявен от Световната научна организация за минерал на XX век, поради граничещите му с вълшебството качества и все по-нарастващото му използване в хранително-вкусовата промишленост, индустрията, животновъдството, растениевъдството, космонавтиката, медицината.

Казват, че нашите сънародници живеещи в Родопите от десетки години го използват в ежедневието си – слагат го във водата си, дори в храната и са сред едни от най-здравите дълголетници в родината ни!

Истински дар от майката Природа, зеолитът едва наскоро разкри свойствата си пред по-голяма аудитория, подобно на много други “чудодейни”, но безкрайно простични лекове, напълно достъпни за хората и за ужас на фармацевтичната индустрия – наистина работещи. Ролята на натуралния магнезий за здравето вече не е тайна за никой, функцията на водораслите, стимулиращи отделянето на необходимите стволови клетки, българските изобретения, възвръщащи здравето дори там, където официалната медицина вдига ръце. Малко по малко хората започнаха да се отърсват от дългогодишните насадени заблуди от фармация, медии и управляващи, чиято последна грижа и желание е хората да бъдат здрави и да живет дълго и хармонично.

Клиноптилолитът се счита за напълно безопасен и нетоксичен за перорално приложение при хора и животни. Това включва бебета, деца, бременни жени и кърмачки. Клиноптилолитът е порест минерал, съставен предимно от алуминий, силиций и кислород. Той е мощен адсорбент. На микроскопско ниво се вижда, че скелетът му има структурата на пчелна пита, с високопорьозна и обширна реактивна повърхност от 450 кв. метра на един грам. Именно тази структура придава на клиноптилолита уникални свойства. Натоварената с отрицателно електричество повърхност дава възможност минералът клиноптилолит да привлича и задържа катиони от средата, в която се намира и от своя страна да отделя други. Поставен във водна среда, клиноптиолитът елиминира всички вредни за човека вещества от нея, включително и радиоактивно замърсяване. Той има силно въздействие върху човешкия организъм. Пречиства отровите в организма, поети чрез въздуха и храната.

Какво е полезното действие на зеолита:

zeolit1.Силен антиоксидант. През първия месец от използването му се свалят 3-4 кг „мъртво тегло“, поради изхвърлянето на шлаките от организма. Клиноптилолитът е най-мощното детоксикиращо средство помагащо на организма да се защити от свободните радикали

2. Улавя и извежда от организма нитрозамините /канцерогенните вещества , които се образуват при консервиране на храни, пържене, опушване или при използване на нитратна сол/

3.Притежава абсорбиращи свойства спрямо радиоактивните елементи като Цезий 134 и Цезий 137, стронций, както и към тежките метали /живак, кадмий, олово, цинк, хром/

4.Свързва и елиминира амоняка от клетките.

5.Елиминира млечната киселина от мускулите и подобрява мускулния тонус (подходящ за прилагане при спортисти с цел бързо възстановяване).

6.Снижава риска от развитие на ракови клетки.

7.Нормализира киселинно-алкалния баланс. Това е изключително важно за общото укрепване, защото повечето хора живеят в състояние на излишна киселинност, предизвикана най- вече от лошо или неправилно хранене. Помага на организма да регулира биохимичния си баланс. Подобрява усвояването на другите нутриенти от организма.

8.Пречиства бъбреците и жлъчката от песъчинки.

9.Единственият минерал, който помага при обилно изпотяване предизвикано от нервни проблеми: (150 г клиноптилолитова вода се смесва с 50 г ябълков оцет или лимонов сок и сместта се пие минимум три пъти дневно преди ядене, леко затоплена).

10.Нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта. Хората, употребяващи клиноптилолит, не познават болести като рак, язви, гастрити, колити, проблеми на сърдечно-съдовата и нервната система.

11.Намалява симптомите на алергии. Улавя някои от алергените и антигени, които предизвикват алергии, мигрена, астма.

12.Стабилизира функцията на имунната система осигурявайки ѝ перфектна защита в борбата с различни болест. Действа в широк антивирусен спектър. Клиноптилолитът не засилва директно имунната система, но позволява тя да функционира оптимално чрез премахване на токсини, вируси, дрожди, бактерии и гъбички, които могат да потиснат имунната функция и производството на хормони. Много хора съобщават за чувство на повишена енергия, яснота на съзнанието и жизненост.

13.За лечение на инфекции на пикочните пътища и зъбната плака.

14.Прилагането на клиноптилолит вътрешно и под формата на пудра показва отлични резултати при лекуването на кожни проблеми, акне, псориазис и вкякакъв тип рани.

15.Подпомага процесите на детоксикация на черния дроб, като намалява неговата токсичност.

16.Подобрява имунитета и устойчивостта на организма към стреса.

17.Стимулира перисталтиката на червата, като по този начин допринася за цялостното здраве.

18.Подпомага отстраняването на свободните радикали от тялото.

19.Действайки като сорбент и препарат за почистване на клетките на организма, помага за установяване и поддържане на здравето на клетъчно ниво.

20.Помага за поддържането здравината на клетъчните мембрани, като по този начин намаляват възможностите за злокачествени туморни образувания. (нужен е прием на зеолит на прах)

zeolit_klinoptilolit 

Благоприятно влияе върху процеса на храносмилане, отделяне на токсините и нормализиране на минералния обмен в организма, биохимичните показатели на кръвта, укрепва имунната система, подпомага потентността и издръжливостта, ефективен при алергии, злоупотреба с алкохол и храни, коригира наднорменото тегло, повишава хемоглобина, ефективен при рани, изгаряния, кожни и козметични проблеми, премахва целулита, ефективно средство срещу гъбичи, транспортира кръвната захар в клетките, без помощта на инсулин.
Взаимодействие с лекарства: съчетава се добре с всички лекарствени средства, прилагани за лечение на посочените заболявания.

Няма противопоказания, възрастови ограничения, нито странични явления. През първите няколко дни след започване на приема е възможно да се раздвижат песъчинки в бъбреците и жлъчката, да се появят болки или дискомфорт в тази област, но те скоро отзвучават. Нежелан страничен ефект е обезводняването. Ако приемате клиноптилолит на прах, трябва да поглъщате достатъчно течности – поне 2 – 2,5 литра вода –  за да улесните циркулация на кристалните структури и очистването на шлаките.

Зеолит-клиноптилолит можете да поръчате ТУК (на прах) и камъчета ТУК .

Ако тази публикация ви допада, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

96 Comments

 • Работа
  Отговор

  Здравей, Мартина. Ти ползвала ли си го това и ако да, какви са били резултатите? За не за първи път попадам на чудодейни предмети в интерент, но за първи път виждам да се промотират в България. Ако си ползвала зеолит-а сподели колко време и как ти се е отразила.
  Благодаря!

  • Martina Ivanova
   Отговор

   Нямам опит с промотиране, нито с чудодейни предмети 🙂
   Правя си вода със зеолит от около месец. До тук усещанията са – чувствително повишен прием на вода, и едно (малко субективно усещане) за изчистване и олекване.

   При мен няма някакви контрастни здравословни проблеми, радвам се на добро здраве и е трудно да докладвам за чудодейно изцеление при мен, просто защото нямам ясно изразен проблем. Но не малко хора го приемат, вече не е толкова потайна тази информация, да не кажа, че направо стана бум. Все се надявам някой, който го приема от по-дълго време да сподели тук личен опит.

 • neda
  Отговор

  От две седмици пием вода с клиноптилолит.Съпругът ми казва,че се събужда бодър,през деня е в добра кондиция,а също така е изчезнала болката,която го мъчеше в ръката/предполагаме от преумора/.Той има високо кръвно налягане,което на този етап не се е повлияло.

 • Sylvia
  Отговор

  Здравейте,

  Интересува ме колко пъти може да се зарежда вода с едно пакетче зеолит,ако го използваме както е препоръчано – цялото пакетче зарежда 5 литра.

  • Martina Ivanova
   Отговор

   3 месеца може да ползват камъните, а после съветват да се подменят. Като свърши водата – просто доливате.

   • Sylvia
    Отговор

    Много благодаря за отговора. Ще поръчам при вас до 2-3 дни.

   • Светлана
    Отговор

    Моля да уточните опаковка от 90 гр. КЛИНОВИТ за колко всъщност литра вода се ползва. Защото за 3 месеца (както са указанията) аз мога да заредя общо 90 литра , а мога и 180 литра ? Резонно е да уточните литрите вода ,които могат да се зареждат с този минерал , а не времето ?

    • Martina Ivanova
     Отговор

     Здравейте,
     Количеството литри е ясно указано тук https://www.svoizbor.com/zeolit-klinoptilolit/
     едно пакетче от 90-100 гр. е достатъчно за да зареди 5 до 7 л. вода, като е нужно да престои във водата 8 часа преди употреба. След като свърши водата, можете да доливате още, и пак трябва да престои 8 часа. Веднъж влезли в употреба, камъните могат да се ползват до 3 месеца.

   • Natalia
    Отговор

    В друга публикация препоръчват камъните да се подменят на 28дни.Кое е правилното?

    • Martina Ivanova
     Отговор

     На нашия сайт няма такава публикация.
     Не можем да отговаряме за това което пише навсякъде другаде в интернет. Ние се придържаме към предоставената тук информация.

     • Ivanka Kostadinova

      Ако правилно разбрах от всичко четено дотук е, че зеолит-а трябва да престои 8 часа в 5 л. вода, преди да се ползва. Това означава ли,че след 8 часа водата трябва да се прехвърли другаде, за да не стои повече от 8 часа. Тоест става ли вредно за консумация ако стои повече от 8 часа?
      Ще се радвам на отговор, благодаря ви.

 • payme55
  Отговор

  Много хубав и полезен сайт.Поздравления!Но относно зеолита – не бъдете толкова наивни и с лека ръка да приемате всичко, което се пише и рекламира в нета.Да, наистина, минерала има много плюсове, но проблемът е в това, че бидейки молекулярно сито,задържа и много вредни вещества,включително и радиоактивни. По принцип Централните Родопи са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БОГАТИ НА УРАНО-ТОРИЕВИ РУДИ!!! Да не забравяме радиоактивното замърсяване след Чернобил,което е довело до вторично замърсяване на този минерал, тъй като зеолита е отличен абсорбент! Около с. Бели Пласт той е почти на повърхността.Неминуемо е просмукан чрез дъждовните води с Цезий-137, след като концентрацията му в Родопите е в пъти над нормите.Сещам се за цезиевите родопски гъби,за които англичаните алармираха Евросъюза.А пък и да не забравяме, че в Родопите са най-големите находища на злато в България.Обработката им също замърсява местната природа. Иначе и на мен би ми се искало всеки човек да бъде без нито една болежка и болест.Всичко е въпрос на лична нагласа и вяра най вече в себе си!

  • Martina Ivanova
   Отговор

   На всички тези по-специфични въпроси и съмнения, или поне на голяма част от тях можете да намерите в подробната статия от списание Осем, поместена тук: https://www.svoizbor.com/2012/05/stone-for-drinking/

   Добре, че тук става въпрос за Източни, а не Централни Родопи 🙂 И точно там са изнесени едни от най-вредните за човека минни производства, и засега ги спасява само клиноптилолитът. Ето това пише официалната преса: “Ако се сбъднат апокалиптичните сценарии за екологична катастрофа или ядрена война в съвсем близко бъдеще, чудотворният минерал ще се окаже по-ценен от златото и оловно-цинковите руди, чийто добив вече замърсява родопския край.

   Разсекретени архиви наскоро разкриха, че след аварията в Чернобил през 1986 г. първата работа на братушките била да обеззаразят периметъра именно със зеолит на прах.
   Камъкът на младостта, оставен в бутилка с вода, я зарежда с такава сила, че да улови шлаките от тялото ни и да ги изведе на мига чрез отделителната система. Дори радиоактвните елементи цезий 134, цезий 137 и стронций 90 зеолитът прихваща и извежда от организма. ”

   Тези дни говорих с човек, който много държеше да покаже, че знае за клиноптилилита от близо 30 години и го ползва от много време. Отзивите му бяха невероятни за здравословния ефект, като изключим факта, че беше силно възмутен, че някой е решил да изнесе информацията в общественото пространство, че и да го продава. В Източни Родопи буквално си ръсят храната с клиноптилолит.

   Та така.. аз предпочитам да вярвам на тази информация. Винаги има и друга страна разбира се и всеки има право на лично, обмислено и информирано мнение.

 • Киара
  Отговор

  Аз ползвам от около година, но не този тук а един с търговското име Клиновит, с розов етикет, предполагам че няма разлика.
  Чувствително повиших пиенето на вода, поне 2 литра изпивам на ден, изчезна мъчителен за мен проблем с безсънието и то внезапно, още на 3тия ден.
  Не мисля да спирам употребата му за в бъдеще. Първите дни обаче чувствах малко дискомфорт в областта на бъбреците, но може и да няма връзка.

  • penka mihalova
   Отговор

   Ползвам клиноптилолит от една седмица. Още на четвъртия ден започнах чистене на песъчинки и камъчета от десния бъбрек и жлъчката. Направих криза при изхвърлянето,сега се чувствам прекрасно. След 6-я ден чувствително намаля изпотяването, което беше много обилно в областта на гърба и главата. Чувствам се бодра, заспивам лесно и още в ранни зори се събуждам /нещо, което не ми се е случвало от ученичка/. Взех си клиноптилолит директно от кариерата между с. Звездец и с. Бели пласт. Изпекох около 1 кг., от който 90 гр. поставих в 5 литрова бутилка изворна вода. След 8 часа беше заредена и усетих промяната й във вкусовите й качества. Пием вече цялото семейство и колкото и невероятно да звучи на някои за една седмица съм свалила и половин кг. от теглото си.

   На дамата, която пише, че клиноптилолита е поел от радиацията ще кажа само, че камъкът има свойството да я абсорбира, но не и да я отдава. Изчетох много информация, свързах се с химици с опит и познание, и за пореден път се убедих, че Бог е дарил страната ни с прекрасни лековити минерални, билки и минерални води, които вместо да използваме търсим начин да омаловажим тяхното значение. Виж…ако това е някакво лекарство, препоръчано от прословути лекари, което е скъпо и прескъпо….веднага ще се убедим, че е истинско и ще избродим света, за да си го купим. От векове дедите ни са се лекували с природни продукти. Вярно, някои от тях може и вече да са замърсени, но в Природата нищо не се губи. Обикновено тя ни дава и онова, с което да се пречистим.

   • Иван
    Отговор

    Ама може ли така свонодно човек да отиде както казвате между Звездец и Бели Пласт и да си отчупва от камъка?? Къде точно са тези камъни. Бихте ли написали? и как може човек да ги познае?

   • някой
    Отговор

    Честно казано много объркан пост.Първо Звездец е до Малко Търново,а до това село Бели Плащ намирам на Гугъл мапс само с.Зорница.Може би това сте мислела? После,половин кг за една седмица не е нещо кой знае какво впечатляващо? И трето-ами нали това би било проблем,ако абсорбира(радиацията) и не я отдава… Т.е.ако е абсорбирал нещо от Чернобил(в което силно се съмнявам),ще е още там 😉

 • Dobrinka
  Отговор

  Марти, от години продават в Австрия комплекти с различни “камъчета” за зареждане на вода ,като “камъчетата” са комбинирани за различни проблеми.Почти във всяко комплектче има и зеолит.Аз съм ползвала комплект за хормонален баланс , а на моя позната бях взела за проблем със съня .Това за ,което се включих с коментар е начина по,който се борави с “камъчетата” :)))Преди да се сложат във съда с вода за зареждане (добре е съда да е стъклен), камъните се измиват на течаща вода и се слагат на слънцето и звездите за презареждане…добре е да се борави с два комплекта – единия зарежда водата – другия се презарежда от небето :)))Когато се вадят камъните от заредената вода винаги да се измиват на течаща вода с наричане :)Самия ритуал по приготвянето на водата я зарежда с енергия за пречистване и лечение…както казва лечителя Петър Димков- 50% от работата я извършва билката (камъка), но останалите 50% зависят от нас…:))) слънчев ден на всички, а на теб Марти топли прегръдки :)))

 • Bobi
  Отговор

  Привет имам само 2 въпроса: В статията пише: “Повърхността на зеолита е заредена с отрицателно електричество. Това дава възможност на камъка да привлича и да задържа катйони от средата, в която се намира, и от своя страна да отделя други. ” Не излиза ли, че е по-добре да се приема минералът стрит на прах, за да попадне в организма и да започне да привлича и задържа катйони от средата?
  И последно, от статията в “Стандарт” прочетох, че се предлагат и свръхчисти проби от камъка. От къде?

  • Тодорка Тодорова
   Отговор

   Пих Зеолит на прах веднага след като ме “осъдиха” с диагноза Митрална регургитация в 4-та последна фаза и сърдечна недостатъчност със шум на сърцето -казаха и “отсякоха”, че без незабавна операция ще умра до 3/4 месеца, беяе март 2014г. Пих и Сириус-Д, но само 4 опаковки, защото ми се подуха целите крака до болка и сега ме е страх от него, а го дават дори за регенериране на сърдечните клапи, ама… Та искам да кажа пак съм със същото заболяване, но не се разви до смът толкова бързо-стопира се.

 • Клиноптилолит
  Отговор

  Да не забравяме радиоактивното замърсяване след Чернобил,което е довело до вторично замърсяване на този минерал, тъй като зеолита е отличен абсорбент!

 • Слави
  Отговор

  Разбирам опита ви да компрометирате достъпния и абсолютно РАБОТЕЩ зеолит (клиноптилолит), съчетан с небрежно подмятане на вашия сайт, където човек има УНИКАЛНАТА възможност да си закупи срещу стократно по-висока сума мега специален, изчистен и тройно активиран клиноптилолит 🙂 Разбирам. Някой може и да ви се върже.

  Иначе зеолита (или клиноптилолита) както пише подробната статия, базирана на години изследвания в списание Осем: “…той отдава катионите си навън, а приема от средата други частици, като ги заключва и те не могат повече да се освободят. На този принцип от мазут с помощта на зеолит получават чиста вода и петрол. Толкова е силен”

  Така че, моля – не се опитвайте да блъфирате колко находищата в Родопите били облъчени, разбираш ли, та затова да си търсим тройно пречистен, активиран и мега-специално натрошен зеолит в шишенца на стократно по-висока цена. Благодаря за опита все пак.

 • Виолета
  Отговор

  Пия вода с клиноптилолит, заредена на слънце от една година и три месеца. Имах проблем с изпотяването на нервна основа, и няколко месеца след началото на приема на тази вода с радост установих, че вече го няма този дискомфорт. Само да уточня, че съчетавах пиенето на вода с гледане на слънцето. Взех това решение след тежка невроза, като отказах да пия каквито и да е лекарства. Дано съм полезна на някого, изпаднал в моето състояние.:)

 • Симеон
  Отговор

  Аз също ще започвам скоро да пия това в съчетание с слънчево хранене, защото здравето ми страдааа, особено от болест на Крон. Сигурен съм, че ще се оправя от това.

 • Кирил
  Отговор

  Информацията е много интересна, но възникнаха у мен няколоко, като че ли, логични въпроса:

  1. След като зеолита действа като “молекулно сито” – задържа в себе си определени йони и молекули, ако се приема вътрешно (на прах) не съществува ли опасност от абсорбиране на молекулите на лекарствата, които даден човек приема, заради например хипертония, сърдечни заболявания, диабет и т.н. ??

  2. Ако отговорът на първия въпрос е положителен, няма ли риск от поставяне на организма на болния човек в беззащитност, поради извличането на лекарствата, които той е свикнал да приема, даречем години?

  3. Наистина ли няма никакви противопоказания приемането на зеолит втрешно?

  Ще се радвам да получа отговори на тези въпроси, защото освен за “пречистване” на водата, се предлагат прахообразни форми, та дори и в капсули, за вътрешна употреба. Интересуват ме рисковете от приема на тези форми на зеолита.

  Предварително благодаря!

  • Martina Ivanova
   Отговор

   Здравейте,

   Съвета ми е да обърнете питането си към тези, които разпространяват зеолит в прахообразна форма.

   Но иначе моето лично мнение е:
   1. Да, зеолита абсорбира всякакви отрови. Поради тази причина на един наш клиент забраниха употребата на зеолит, защото е на лъче и химиотерапия, а зеолита абсорбира радиацията.
   2. Лично мое мнение е, че организма по презумпция вече е въведен в състояние на беззащитност именно поради употребата на една шепа лекарства.
   3. Има противопоказания – ако човек не приема достатъчно количество вода, има опасност от дехидратация.

 • Dita
  Отговор

  Здравейте, трябва ли да измия камъчетата преди да ги сложа в бутилката с вода?
  Мерси!

  • Martina Ivanova
   Отговор

   Здравейте. Не е задължително условие, те са грижливо опаковани и са чисти, но не пречи да ги изплакнете преди да ги сложите в бутилката. Нали и плодовете си мием 🙂

 • nasco1984
  Отговор

  dali nqkoi moje da mi obqsni ot kude to4no da se sdobiq s rodopskoto 4udo…predvaritelno blagodarq

 • Vanq
  Отговор

  Skoro razbrah za tazi lekovita voda i iskam da popitam v vodata li se sadyrja tozi mineral ili az trqbva da si go dobavq i ot kade moga da go namerq

  • Martina Ivanova
   Отговор

   Здравейте. Ами този материал дава ясен отговор на всичките ви въпроси 🙂
   Даже има снимка на минерала. Не, не се съдържа във водата – това си е камък, мека и порьозна скала, която се добива от специални находища, натрошава се, изпича се и след това се слага във водата, за да я насити с лечебните си свойства.
   В същия този материал има и видим линк към страничката, откъдето можете да си го поръчате: https://www.svoizbor.com/zeolit-klinoptilolit/

 • Rumiana
  Отговор

  Здравейте,
  от седмица пия заредена вода със зеолит. Противно на всичко, което изчетох за ефекта обаче, при мен се получи обратното – задържане на вода; липса на всякаква жажда,пия насила, просто за да пия вода, в същото време не ходя до тоалетна и съм “подпхнала”. Някой срещал ли е такъв ефект и дали е временен или да преустоновя пиенето на зеолитна вода?

 • Николета Борисова
  Отговор

  Здравейте!!! Тъй като всяка сутрин пия INOFOLIC/хранителна добавка с инозитол и фолиева киселина/ – това е прахче, което разтварям във вода, въпросът ми е възможно ли е да ползвам заредената вода от зеолита или те по някакъв начин ще си взаимодействат и ще се нарушат свойствата им.

  • Martina Ivanova
   Отговор

   Не би трябвало да има никакъв проблем да ги ползвате заедно. Зеолитът може да обезвреди единстено химикали, или радиация – като например лъчетерапията при онкоболните.

 • Margarita
  Отговор

  ZDRAVEITE. sujaliavam za latinicata. Shte buda kratka. PRochetoh mnenieto za bubrechnata i jluchna kriza sled purvite dni na priema. Az imam edin ne maluk kamuk v jluchkata – 16 mm, koito ako trugne da izliza toku taka moje da mi prichini seriozni problemi. Mojete li da kajete neshto po tozi vupros? Blagodaria predvaritelno! Mnogo iskah da izpolzvam tozi mineral, dori si go zakupih, no sega kato prochetoh za tezi vuzmojni pridrujavashti efekti, se pouplashih. 🙂 Blagodaria.

  • Martina Ivanova
   Отговор

   Здравейте. При нас нито веднъж не е постъпило оплакване за подобни състояния след прием на зеолитова вода. Но ако искате да сте спокойна и да имате адекватно мнение и съвет – обърнете се към лекуващия ви лекар.

   • Маргарита
    Отговор

    Здравейте! Благодаря за отговора! Аз просто прочетох част от мнението на penka mihalova on March 7, 2013 at 16:34 гласящо “Ползвам клиноптилолит от една седмица. Още на четвъртия ден започнах чистене на песъчинки и камъчета от десния бъбрек и жлъчката. Направих криза при изхвърлянето,сега се чувствам прекрасно.”
    Направила е криза при изхвърлянето.
    Ето това е може би подобно състояние, за което Вие споменавате. А това според мен е важно за човек с голям камък и е добре да се изясни какъв ефект би могъл да има зеолита в подобни ситуации. Като разбира се такъв ефект би могъл да бъде предполагаем, тъй като всяко тяло реагира различно и ситуациите са различни, и все пак е добре да се знаят вероятностите:)Предполагам, че би било полезно и за Вас да се разучи този ефект, в случай, че постъпят и други подобни апитвания. :)Желая Ви хубав ден!

    • Иво
     Отговор

     Привет,
     тъкмо исках да питам същото, тъй като имам 2 камъка в жлъчката, всеки по 10 мм.
     Не съм имал жлъчна криза от 3 години и не искам да ги закачам.
     В случая имаше ли проблем от зеолита?

  • Георги
   Отговор

   ПИШИ НА БЪЛГАРСКИ БЕ ГАРВАН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Ivanova
  Отговор

  Здравейте, аз използвам зеолит , разтворен във изворна вода от 1 седмица, обаче ми направи впечатление, че винаги на дъното на чашата остават някакви малки бели парцалчета, съдът в който е водата е чист, а камъните ги сложих директно от пакета. Въпроса ми е трябва ли да филтрирам водата или да го пия това нещо? Ако са прах, песъчинки, да не си докарам проблеми?

 • Martina Ivanova
  Отговор

  Здравейте,
  Това е съвсем нормално, и при нас става така – остават прашинки, но това не е повод за притеснение. При по-дребните парченца зеолит, които се предлагат от колеги, дори водата става силно мътна – с видимо променен цвят. Ние за да избегнем този неприятен ефект сме решили големината на камъчетата да е по-голяма, но при все това, се отделят отделни прашинки.
  Има хора, които изрично пък търсят зеолит на прах – и го пият – от порядъка на 1-2 ч.л. прах на ден. Тогава действието на зеолита е още по-силно, и се препоръчва при хора с наистина тежко здравословно състояние. Тоест – няма повод за притеснение, че може да изпиете няколко прашинки – това даже е търсен ефект от много хора. Просто пийте достатъчно вода, за да може свободно всичко това да се изхвърля от тялото по естествен път.

 • Везко
  Отговор

  Здравейте, може ли да се използва филтрирана вода от брита да речем вместо дестилирана/минерална/изворна преди да я сложим при камъните?

 • Poli
  Отговор

  Здравейте! Не ми стана много ясно 2 л. от тази вода ли се пие ?

  • nevianka tsoneva
   Отговор

   няма строго определено количество-пиеш колкото ти се пие!аз две години пия само такава вода и съм супер!

  • Martina Ivanova
   Отговор

   Пиете колкото ви се пие – просто нормалното количество вода на ден. Препоръчително е леко да надвишите обичайния прием на вода. Препоръчват се по 30 гр. вода на кг. от телесното тегло.

 • zhenia
  Отговор

  зеолита използва ли се при онкологични заболявания?

  • Martina Ivanova
   Отговор

   О, да! Даже е силно препоръчителен. Единственият случай в който не е уместна употребата на зеолит е ако все още се провежда лъчетерапия – поглъша и неутрализира радиацията.

 • ДАНИЕЛА
  Отговор

  ПИЯ ВОДАТА ОТ 2 СЕДМИЦИ.НЕ САМО ЧЕ НЕ ОТСЛАБВАМ, А СЕ ПОДУВАМ,КАЧИХ 1 КГ.НОРМАЛНО ЛИ Е?

  • Admin
   Отговор

   Не. Значи не пиете достатъчно вода и задържате течности.
   А и този камък способства изхвърлянето на токсини от тялото, не е вълшебно хапче за отслабване. Ако отслабнете, то е защото сте изхвърлили някакво количество токсини, а те обикновено се намират в по-големи количества точно в мастните клетки. Но ако само отслабването е търсения ефект, помислете за промяна в начина на хранене.

 • Todorka Todorova
  Отговор

  Пия го от 3 седмици и се чудя дали е оригинален? От сайта на Кедроград е Но като че ли митралната регургитация се повлиява вече като не ми е толкова зле всеки ден-надявам се на чудо без операция!

 • Таня
  Отговор

  Как се подготвя парче зеолит за употреба – измива се, изпича се във фурна.. и чак тогава се слага във вода. Така ли?

 • Mariela Nedelcheva
  Отговор

  Az jiveia v chujbina,tiku shto polichih dostavkata si ot clinovite no imam edin vapros. V upatvaneto pishe da se izpolzva non chlorinated water. Edinstveniat iztochnok na voda koito imam tuka e ot cheshmata,a tia sas sigurnost e hlorirana.kakvo da pravia?

 • Соня
  Отговор

  Как може без лекарско предписанйе да пийте нещто което незнаете!

  • някой
   Отговор

   Споко,нашите баби и дядовци все доктори са имали последните 10000 години,като са се мазали и пили хума 😉

 • Станислава
  Отговор

  Цялото семейство пием заредена вода със зеолит от един месец.Наблюденията ми са следните: Аз започнах да пия по 5 л вода постоянно съм жадна,същото се отнася и за мъжа ми.При първоначален прием той се оплака от леко парене при уриниране,сънят му се подобри,Мъжа ми отслабна 5кг за един месец 🙂 предполагам че е от изхвърлянето на токсините.

 • Галина Гиргинова
  Отговор

  Здравейте, страдам от хроничен бактериален цистит, мога ли да пия такава вода? Страхувам се да не предизвикам криза

 • toma
  Отговор

  Чета коментарите и просто ми иде да изпадна в истерия…едни рекламират зеолита други пък провокират….и защо е всичко това….родопско чудо звучи наистина като чудо….невероятно смайващо,:-) …..а дали е така,или поредната реклама,няма как да разбера без да взема прословутите камъчета…да ги сложа във вода и да сърбам и да си мисля че чудото стана…да но аз имам проблем ми на кой му пука…нали купих камъчета…ама хората в родопите пиели и болести не знаели…:-) …да но те живеят там и пият естествено …пък аз си я правя водата имам предвид….хъм….

 • Todorka Todorova
  Отговор

  Госпожо, хъм-мъм-тън, след като ме застреляха с диагноза за живот без операция от март до юни/юли най-много, заради повредено сърце,то съвсем се отвори…Случайно, дори не разбрах как попаднах настатия за Зеолит и попрочетох малко-поръчах прах и си го сърбах с вода сутрин.Вече е ноември, но още съм жива и не че сърцето се затвори, но още ме държи-явно, да е живо още дълго, нали. Та за рекламата-починах от праха вече 2 месеца и започвам да отпадам и затова аз пак ще си купя Зеолита, а вие се чудете той дали, аджиба,е чудо1 Приятен коментар!

  • някой
   Отговор

   Значи са ви застреляли,живяла сте с отворено сърце и в момента сте починала от праха(и ни пишете от задгробието)?Малко по ясно не може ли да се изразявате? 😉

 • Daniela
  Отговор

  Здравейте, някой изпробвал ли е чудото и по време на кърмене възможно ли е с отделянето на токсините да преминат в млякото. Благодаря ви.

 • Yani Hristov
  Отговор

  Здравейте, аз съм Яни Христов от Сливен ,на 43г. Пием такава вода с моето семейство от 4г. профилактично ,от нищо не се оплаквам.Вярвам в зеолита ,че ме чисти и варди.

 • Мая
  Отговор

  Изпробвах без какъвто и да е резултат, освен неприятния вкус, който придава на водата. И другите членове на семейството не забелязаха ефект. Доста скъпичко излиза за бг-продукт. По-добър според мен е варианта за пречистване на организма с хума или за зареждане с комплект камъчета описан по-горе.

  • Martina Ivanova
   Отговор

   Колкото различни хора, толкова и различни гледни точки. Вчера пък един възрастен човек от Монтана не можеше да ни се нахвали, че е регулирал кръвното , отслабнал и вижда само позитиви.
   Вие какъв ефект очаквахте и колко време пихте зеолитова вода?
   Нещо сигурно сте объркали, защото зеолитът не променя по никакъв начин нито цвета, нито вкусовите качества на водата. Или може би не сте го купила от тук всъщност?
   А ако 5 лв. на три месеца е скъпо… единственото следващо по низходяща степен е безплатното.

 • Александър
  Отговор

  5 лв на 50000 потребители са четвърт милион .
  Не подлагам на съмнение качествата на зеолита.
  Мнението за цената е много относително

  • Admin
   Отговор

   Здравейте. Възмущения относно скандалните 5 лв. можете да отправите към производителя – Рейнбоу Минералс.
   Ние сме просто дистибутор.

 • Борислав
  Отговор

  Здравейте,150 г клиноптилолитова вода се смесва с 50 г ябълков оцет или лимонов сок и сместта се пие минимум три пъти дневно преди ядене, леко затоплена.Три пъти по толкова или три пъти толкова?

 • чичо Гошо
  Отговор

  Здравейте,
  Клиноптилолитът е уникален минерал с невероятни свойства. Учените в България и чужбина не спират да го изследват. Въобще, зеолитите като цяло са природно богатство, което намира приложение в много различни области и ние сме облагодетелствани да имаме находища на един от най ценните, тук в България. Но четейки тази статия и много други материали по темата, и особено коментарите на хората, разбирам, че много от тях се надяват. Надяват се, че клиноптилолитът може да ги излекува от неизлечими и сериозни болести и да реши неразрешими проблеми. Положителният ефект от приемането на този зеолит, под една или друга форма, е неоспорим. Но лечебните му свойства, относно конкретни заболявания са все още обект на изследвания. Не очаквайте 120 килограмов човек да отслабне до 80 кг, само защото пие зеолитова вода. Слепият няма да прогледне и куцият няма да проходи. Клиноптилолитът е мощно средство срещу токсините и вредните вещества с които, за съжаление, околната среда ни бомбардира. Пийте зеолитова вода. Тя може само да ви е от полза.

  Природните зеолити в България (статия 2015 година)

  http://www.gobio.bg/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B7%D0%B5%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8+%D0%B2+%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/1/Yxejc9KfMBaXcleLI9efYdizcdezYZKfcxezMNOfcZaPcJKrIBKHMNaDchOfIZKXIhOLMRKfMBKLI1KTcVKD#.VPloPOEaZHA

 • иван
  Отговор

  действа ли зеолита и срещу Чернобилското облъчване ?

 • albena kolarska
  Отговор

  Здравейте,..пиша ви от Холандия..Тук зеолит има смао в сайтовете които продават рибки,използват го за аквариумите,за пречистване на водата,и за разни птици и други животинки..На цвят е зелен и е същия както във вашите пакетчета..Бихте ли ми казали дали наистина това е истинския зеолит? И още нещо,как се приема зеолит на прах,по колко лъжички,супени,или чаени,и във колко вода и каква вода?И ако се приема на таблетки по колко таблетки на ден? Много ви благодаря заотговорите.Бъдете здрави !

  • Mimi
   Отговор

   Здравейте!всичко, което пишете тук е много хубаво и е радостно, че има такива добри резуптати. На мен ми доставиха прах зеолит, но не разбрах как точно да се разтвори. Казаха ми 3 супени л-ци, но в колко вода да престои 8 часа.Надявам се да ми отговорите и да помогне, и на мен. Благодаря ви и успех

 • Славена
  Отговор

  Здравейте,
  искам да попитам ? Някой забелязал ли е, след като е започнал да пие зеолитена вода, да му се е появило силно главоболие ? Пия водата от една седмица, преди три ден ме заболя силно цялата глава, отгоре, отзад, очните дъна …. и болката неотшумява. На моменти намалява, на моменти се засилва. Възможно ли е да се дължи на това ? И ако да, каква е възможната обяснима причина ?

  Благодаря предварително !

  • Мимс
   Отговор

   Нормално е по време на очистителния процес да се получат различни симптоми, включително и главоболие. На някои им излизат пъпчици, на други им се вие свят и т.н. Но ако все пак това ви състояние продължи повече от няколко дни,без да започне да отшумява, вече трябва да потърсите друга причина.

  • Росица
   Отговор

   Главоболието често съпровожда детоксикацията – когато при това не се пие достатъчно вода. Отровите дразнят нервните окончания когато се извеждат от клетките. Опитвайте с повече вода.

 • Reni
  Отговор

  Здравейте,помага ли при бъбречна недостатъчност и може ли да предпази от хемодиализа? Благодаря!

 • Светлана
  Отговор

  Здравейте ! Може ли зеолита да се пие по време на химиотерапия ? Става въпрос за камъчетата във водата .

 • Светлана
  Отговор

  Може ли водата с камъчета зеолит да се пие от болен на химиотерапия ?

  • Martina Ivanova
   Отговор

   Здравейте, Светлана.

   По-скоро попитайте вашия лекуващ лекар. Със сигурност знаем, че не е добре да се взима по време на лъчетерапия, защото обезврежда и обезмисля радиацията.
   Логично е да прави същото и с химикалите с които се опитват да “лекуват” организма.
   По-скоро след като приключи химиотерапията – за да минимизирате вредите нанесени от нея.

 • звезделина
  Отговор

  Здравейте, да споделя и аз моите впечатления и да попитам нормално ли е -още първия ден от приема получих леко разстройство, на втория-третия ден получих леки бодежи в областта на кръста и ми излезнаха две-три пъпки по лицето?

 • Elka Pumpalova
  Отговор

  Здравейте! Вчера си купих пакетче с камъчета, но забравих да попитам в каква вода се слагат? Аз в момента пия сребърна вода от естествен източник, но дали ням да стане някква ракция….?

 • Теодора
  Отговор

  Здравейте. Купих зеолит и си го направих с точното количество вода. Изпих си водичката, която беше с мътен цвят (както предполагам трябва да бъде) и тъй като видях, че зеолитът може да се използва 90 дни, го добавих в нова туба вода. Това, което ми се стори странно, е, че водата във втората туба не беше толкова мътна, нито с променен вкус. Затова и исках да попитам, правя ли нещо грешно, действа ли еднакво и в двата случая? Трябва ли да изсуша зеолита преди да го сложа в друга туба? Моля за съвет! Благодаря предварително!

 • Мери
  Отговор

  По колко чаши от зеолитната вода трябва да се пие на ден? Само от тази вода ли да пия или да приемам и обикновена?

 • Maria
  Отговор

  Здравейте! Реших тук да задам въпросите си за зеолита. Вчера си направих вода със зеолит в кана Брита и въпроса ми е: След повторното напълване с вода,трябва ли отново да се чака 8 часа,за да се зареди водата? Не ми се стана ясно дали само водата със зеолит се пие или трябва и обикновенна да приемаме?
  Благодаря предварително!

 • Георги Кръстев
  Отговор

  Ако се пие зеолит, повлиява ли на нивото на пикочната киселина

 • Себахаттин
  Отговор

  Прочетох почти всички коментари.Роден съм в с.Люляково на 5 км от с.Бели Пласт.Цялата земна пласт между селата Люляково -Бели Пласт-Черешица е бяла.И е някъде към обща площ 15 км.Когато бях малък с баща ми и после сам събирахма сухите дървета от околноста.За това познавам много много добре споменатото място.Пил съм вода от всички чешми,извори и рекички.Но не всеки ден разбира се.Тогава нито бяхме чували нито пък знаехме за зеолит в района ми.Преди демокрацията както моето семейство така и почти всички мои съселяни перахме дрехите в двете чешми коите все още са района.И все още има хора да ги използват за питейна вода.И казват че е мека водата лично аз от мека и твърда вода нямам понятие.В близките години се дочу че водата на чешма близо до с.Бели Пласт ( където се намират Камънните Гъби ) съдържала зеолит.Батко ми има градинка на 200 м от споменатата чешма от много години.Изпих вода и от нея.Нищо различно за мен.Но чух от познати които са от селото че след изпиването на определена сума ще имаме ,,малка нужда”.И след всичко това по добре нуждаещите да се здобият и пият вода от чешмата.Вместо да поръчат минерали без да се зне какво точно е.Цялата ни гора е бяла кой ще знае коя пласт съдържа зеолит.Ако не е спетциалист разбира се.След коментарите просто се чтитах за принуден да напиша и аз.Дано съм ви полезен с нещо.За по подробна информация за района можете да ми пишете на s.donmez1962@gmail.com. или на facebook SEBAHATTİN DÖNMEZ.

 • антонио
  Отговор

  Зеолита е пълен с алуминий, който води до Алцхаймер.. не мога да повярвам на какви простотии са способни хората, аз дори алуминиевите тенджери съм изхвърлил а вие директно се тровите с вода, която се насища с алуминиеви съединения от тоя боклук..

  • Embar
   Отговор

   Ти май си от привържениците на депопулацията! Никакъв алуминий няма в зеолита, защо мътиш главите на хората рожбо ехиднина?

 • Анна С.
  Отговор

  Здравейте, от всичко което прочетох по-горе, не ми стана ясно: 1. Кое е по-добре да се приема, зеолит на прах или камъни? 2. Ако водата престои с камъните повече от 8 часа, проблем ли е? 3. Всеки си е набавил зеолит по различен начин, това значи ли, че от едното място е по-малко качествен, а дори и вреден? Не е ли зеолитът един и същ, с една и съща химична структура навсякъде по целия свят, след като толкова е изследван и проучван през последните години, какво казват компетентните лица (химиците например).

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.