Духовното семейство – III част

<img class="alignnone size-full wp-image-2638" title="Sp

iritual Familly” src=”http://www.svoizbor.com/wp-content/uploads/2012/03/pleyadians.jpg” alt=”” width=”448″ height=”336″ />

Семейството е голяма единица. Твърде голяма. От известна гледна точка то включва мама, татко и аз. Но от една по-разширена гледна точка в него влизат още баба, дядо, братовчеди, лели, вуйчовци, снахи и още много елементи. Ние с мама и татко живеем в китната къща на плажа и аз чувствам, че това е най-важния свят за мен. Но от друга страна по телефона честичко звънят роднините, а баба и дядо, както и братовчедите ми даже идват от техните къщи на другия бряг при нас, за да си играем. Е, баба понякога се опитва да ни съветва, някой път я слушаме, друг път изобщо не я слушаме и тя се ядосва. Наскоро разбрахме, че трети братовчед на мама живеел на едно много далечно място, което наричат Америка, и завещал богатство. Не знам защо никой досега не е говорил за този братовчед. Май не са го харесвали и са искали аз да не знам за него. Всъщност аз не познавам всички членове на моето семейство. Мама и татко ми ги представят така, както те ги виждат и сега усещам ясно, че внезапно ми се прииска да разбера всичко за всички, за да мога да познавам семейството си, като си изградя аз самата представите за тях. Сигурна съм, че всички са много интересни персони, всеки със своите характерни странности и съдържание. Затова тръгвам на пътешествие, за да ги намеря и опозная от първа ръка.

             Тази част ще е последна. Исках да опиша и определя ясно видовете енергии, техните роли и задачи, които съставляват духовното семейство на хората. Трябва да знаете, че досега имаше едни неща и същества, които не искаха ние да опознаем духовното си семейство. Но Татко и Мама прецениха, че е време да покажем колко много сме пораснали и да станем отговорни за всички неща в нашето семейство. Затова семейните албуми са широко отворени, цялото семейство се стича в нашата къщичка на плажа и под радостните светлини и звуци на всяко уважаващо себе си семейно тържество започна събирането и опознаването на семейството.

             Вече ви разказах за най-близките аспекти на Азът ми в моето семейство – духовните водачи. Разказах ви и за всичките ми братя и сестри, които срещам на всяка крачка в живота си. Но сега под светлината на прожекторите се появяват далечни и забравени братовчеди, предци и наследници на нашата родова енергийна памет. Повечето от тях живеят на нашия остров – галактиката Млечен път. Но има и такива членове на семейството, които живеят в други галактики на нашата Вселена. Още не ги познавам всичките, защото ми е трудно да се придвижвам в тази гъста тълпа от роднини, още повече че се запознавам с всеки от тях. Трябва ми време, за да срещна и опозная цялото семейство. Тези от Млечния път са много близки роднини, толкова близки, че даже приличат много на нас. Това са например братовчедите от Плеяди, Сириус, Арктур и Вега. Току що се запознах с тях и да ви кажа честно те са толкова мили и добри. Казвали са ми, че са страшни и аз не трябва да мисля за тях. Но истината е, че изобщо не са страшни и когато обменят с мен техните енергии аз се чувствам така добре, все едно съм си у дома. Те ми обясниха, че сме едно и също семейство и носим семейните белези на общите си Майка и Баща. Обясниха ми, че понякога живея в техните къщички и приемам техния външен вид. Ето защо са ми така познати! А мама и татко криеха тяхното съществуване. Май моят дом не е само къщичката на плажа, а цялото пространство на нощното небе. Имам братовчеди от Млечния път, които не ме харесват. Чудя се защо, но усещам, че и те не знаят защо. Просто се подчиняват на някакви стари разкази за мен и това им пречи да ме видят ясно. Не им се сърдя. Членовете на семейството, които живеят на други планети и галактики може да са странни и различни, но когато ги наблюдавам сега на семейната ни среща, вече знам че ние сме едно цяло семейство, което е обвито от енергията на родна обич и загриженост. Ние имаме общи корени, имаме обща енергия на Любов и Светлина, която отличава нашето семейство. Чака ни и нов, общ живот, в който свободно изразяваме семейните ценности по такъв начин, че цялата Вселена светва.

               Има и други членове на семейството. Виждам ги сега да влизат през портала на нашата къщичка. Много са големи и величествени. Чудя се откъде са ми познати. Ами да! От приказките, които мама ми чете за лека нощ. Това са Учителите, които са ходили по Земята, за да показват пътя. В нашата къщичка портретите им висят по стените, но живи са още по-прекрасни.  Боже, колко странно! А досега ми казваха, че те били казали това или онова. Даже леля често ми обясняваше изобщо да не ги приемам за истина. Но ето, че и те са дошли на родовата ни среща. Виждам, че са от нашето семейство и всеки има отредена семейна роля. Всеки е различен и особен със своята светлина. Има и жени и мъже. Много са красиви! Разбрах, че сега, заради нашата семейна среща, те са дошли всичките в нашата къща на плажа. Защото чули, че семейството се събира, за да се види и познае в цялата си пълнота. Гледайте какво правят Учителите! Хващат се за ръце и правят кръг около нашата къщичка. Започнаха да излъчват една много силна и приятна енергия от сърцата си, усещам как влиза в моето сърце и от там се предава пак към тях. Казват ми, че това е енергията на нашия Дом, Домът на нашите общи Мама и Татко, който е навсякъде, защото го носим в сърцата си. Домът ни не е физическо място. Само временно се установяваме някъде за по-дълго време, защото искаме да си поиграем. После продължаваме към друго място, за да си играем. А мама и татко ми казваха, че само в къщичката на плажа сме живели. Сега разбирам, че и те не знаели колко е голямо семейството, защото баба и дядо им казали някога, че само в къщичката на плажа са живели. Тържеството е в разгара си. Дворът ни се напълни с толкова народ, че се чудя как е възможно семейството да е така огромно. Никога не съм предполагала това. Смятах, че семейството е само мама, татко и аз. А то какво се оказа! Роднини, роднини и пак роднини във всеки квадрант на Вселената. Ще трябва да си купим по-голяма къща, за да можем когато се събираме на празници да побере всички роднини.

                 Има и още роднини. Те се носят из въздуха, толкова са леки, прозрачни и ефирни, че преминават през стените и могат да отпиват от чашите си докато се реят наоколо. Те са безплътни, нямат тела като нашите. Странно, но и те се оказаха роднини. Казват им ангели и архангели. Аз рядко успявам да ги видя ясно, докато прелитат насам-натам. Целите са в цветовете на дъгата и преливат от цвят в цвят. Има нещо в моята душа, което е едно и също с тях. Става все по-хубаво тържество. Ангелите са най-добрите същества. Никога не се сърдят и никога не плачат. Вечно са усмихнати, но знаете ли кое е най-хубавото? Че ти дават играчките си без изобщо да се замислят. Даже имам чувството, че за тях е особено удоволствие да ти дадат да си поиграеш с тях. За всичко помагат и се грижат. Трябва само да ги помолиш. Даже съм сигурна, че ще приберат масата, когато тържеството завърши. Сега се реят над нас, надуват ангелските си свирки, пеят и танцуват от радост, че семейството се е събрало да се види. Има един ангел, целият е розов. Толкова е красива дрехата му, че аз го моля да ми даде да я понося за малко. Хоп готово! Заставам пред огледалото да се огледам. Това, което виждам кара сърцето ми да спре за миг. Виждам огромен розово-златен ангел с моето лице. Изобщо не вярвам на очите си. Оглеждам се, а ангелите ми казват, че това е истинския ми семеен портрет. Докато се чудя и дивя осъзнавам, че това огледало до вчера го нямаше в нашия семен салон. Оказа се, че семейството го намерило в мазето, прибрано точно за днешната родова среща. Всички се събрахме пред огледалото, показващо истинския ни вид. Гледах в него и виждах само ангели. Разбрах, че съм се прибрала у дома при семейството си.

Ако тази публикация ви допада, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодаря ви!

1 Comment

  • Жоро
    Отговор

    Благодаря отново за прекрасната статия. Благодаря, че ми припомни за чувсвото, което изпитах при същата тази среща. In Lak’ech

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.