Упражнение за отработване на страха

Упражнение за отработване на страха по Инелия Бенц.

Една от главните ни задачи в момента, да не кажа най-главната и важната – е да повишаваме ежедневно собствената си и колективната вибрация. И колкото и да сте завладяни от желанието да помагате на другите – спрете се. Почти всички страдащи (по един или друг начин) хора, с които се срещам, изгарят от непреодолимо желание да помагат на другите. Което е прекрасно, и е съвсем уместно – аз самата не се различавам от вас. Но това, което осъзнах е, че най-добрият начин да помогнеш на другите е да ги оставиш на мира, да не се месиш, да не опитваш да изправяш кривините на света, а просто да работиш върху себе си. Само и единствено върху себе си. Егоистично ли ви звучи? Нека! Това е здравослоен егоизъм, който няма нищо общо спроявленията на егото!

Много простичка е логиката – личният пример е най-добрият мотиватор! Колкото и да говорите на някой, колкото и да правите услуги, така всъщност няма да повлияете на Цялото. Но когато промените себе си, когато  откриете и трансформирате вътрешната си светлина, когато най-сетне отработите повтарящите се модели в живота ви, страховете, предразсъдъците, токсичните емоции – то тогава светлината, мира и хармонията, които излъчвате завладяват и другите, така внасят промяна и в техния живот, така се повлиява колективното съзнание.

Затова – ето едно простичко и лесно упражнение, което да ви помогне да отработите страховете си. правете го всеки път, когато имате нужда, всеки път, когато някой спотаен страх от миналото се надигне, всеки път, когато се почуватвате несигурни, гневни, уплашени, застрашени, нападнати, когато почувствате необходимост да се отбранявате. Може да е всичко – страх от неприемане, от изява, от присмех, от неуспех, от болест, от просветление. Всичко онова, което сте трупали с години. Време е да се освободите.

Може да правите това упражнение по всяко време, когато почувствате страх.

За да получите най-добри резултати, е добре да се прави на тихо и уединено място, като предварително запишете на лист страховете, които искате да обработите.

Седнете или легнете удобно, (гърбът е изправен) и затворете очи.
Вдишайте дълбоко и бавно (с корема), издишайте толкова бързо, колкото можете.
Повторете, бавно вдишване, бързо издишване.
И още веднъж, вдишайте бавно, бавно, издишайте бързо.
Сега продължете да си дишате, както си го правите нормално.

Сканирайте физическото си тяло от главата до пръстите на краката, за да откриете енергията на страха. Търсете страха. Ако не можете да го откриете, прочетете една точка от списъка ви със страхове и отново сканирайте тялото си.

Когато откриете страха във вашето тяло, просто го погледнете.
Не го анализирайте, просто го наблюдавайте.
Позволете му да бъде там.
Позволете му да съществува.
Позволете му да се развие и да бъде.

Може да го усетите като физически дискомфорт, например възел, болка, натрупване на енергия, мисъл или спомен, или просто емоцията страх.
Само го гледайте.
Наблюдавайте го.
Почувствайте го.
Позволете му да бъде там.

И му кажете „страх, добре си дошъл”
Приветствайте страха и му разрешете да порасне
Нека да става все по-голям и по-голям
Разрешете му да расте колкото може

Нека да стане голям колкото е възможно

Позволете му да изрази себе си пред вас.
Но не го анализирайте.
Просто наблюдавайте какво идва.
Дали мисли, думи, спомени,
Проследете го дали се промени в друга емоция
Или променя мястото си в тялото ви.

Каквото и да се случи, приветствайте новото изразяване „ти си добре дошла тук, мисъл… или … ти си добре дошло тук, чувство/ думи/ спомени… ти си добре дошъл тук, страх”.

Ти си добре дошъл тук.

Наблюдавайте го.
Изследвайте го.

Сега си позволете да се приближите и да прегърнете страха, независимо какво изразяване си е избрал.
Изпратете му светлина и любов и му позволете да съществува.
Благодарете му за работата, която е свършил за вас, за това, че е бил с вас толкова дълго.

Ако сте запознати с ТЕС потупванията – използвайте ги, докато чувствате и наблюдавате страха си. Можете да изговаряте на глас как се чувствате, докато потупвате. (Виж видео ръководство ТУК)

Сега го пуснете в Единството. Разрешете му да се върне при Източника.

Дишайте дълбоко.

Вдишайте любов и светлина. Издишайте тази любов и светлина и запълнете мястото, където е бил страха.

Сега просто дишайте дълбоко и бавно.

Вдишайте любов и светлина. Издишайте и позволете на тази любов и светлина да се разпрострат и изпълнят тялото ви и излязат извън него.

Сега, сканирайте тялото си и проверете дали някъде все още има останал от този страх. Ако да, повторете упражнението веднага. Ако не, може да продължите със следващия страх от собствения ви списък или да приключите като отворите очи и се протегнете.

Повтаряйте това упражнение всеки ден и го комбинирайте с ТЕС, докато се освободите напълно от страховете в живота си.

Можете и да го правите като част от цялостната програма за трансформация, записаните водени от мен медитации, които можете да вземете от тук.

Благодаря за превода на Дриймленд от английски – eliste  

Ако тази публикация ви допада, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

8 Comments

 • Kiril Stanchev
  Отговор

  Бих ти предложил една друга одисея – ДУБЛАЖ , мисля ще се получи доста по-сполучливо . Предполагам в “Кибеа” биха се наели със заниманието ,а има и чудесен глас за целта ,този на Елица Великова – Пиуша 🙂
  П.П. Четох текстовия вариант ,поздравления !

  Кирил

  • Martina Ivanova
   Отговор

   Здравей, Благодаря за идеята. Вече неколкократно след проведени от мен общи медитации по семинари, хората ме молят да ги запиша в студио. Въпрос на време и организация е да го направя, ще включа и това упражнение. Идеята е в придвижена към изпълнение да кажем 🙂

   • gordan
    Отговор

    dali sled dve godini ot napisanoto go ima veche zapisano? 🙂

    • Martina Ivanova
     Отговор

     Вече има издадени ДВА албума с водени медитации на български език 🙂 А линка към първия албум, съдържащ подобреното горе описано упражнение е в текста. пише си го съвсм ясно 🙂

 • Joana Manerska
  Отговор

  Много добро упражнение!Действа! 🙂

 • Бояна
  Отговор

  НАй-доброто упражнение за премахване на негативната енергия е МОЛИТВАТА-“От4е наш….!”Тя преобразува вси4ко-като запо4нем от водата и стигнем до тялото.Както на физи4еско,така и на астрално ниво !

 • Димитрушка
  Отговор

  Отдавна правя само това, работя върху себе си, за да изчистя това което ме вкисва… Това което ни вкисва е вътре в нас и то ни кара да реагираме кисело на нещата вън от нас, а съответно да вкисваме средата около нас и така я замърсяваме… Когато престанем да се вкисваме по естество ще вибрираме високо…:) )))

 • Aneliq Demirevska
  Отговор

  С нос или уста е вдишването и издишването?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.