Изцеление на човешкото същество – практически наръчник

В началото на седмицата се гмурнахме в дълбоките води на тази така важна тема – как да изцелим физическото, емоционалното и духовното си тяло. Вече знаете, скъпи приятели защо вашето изцеление тук и сега е от такава огромна, космическа (буквално) значимост. Духовната еволюция на човечеството е факт, изборът бе направен преди години, а сега ни остава да продължим смело напред и да берем плодовете на поставените намерения, да ги подхранваме с вяра, любов и благодарност. А както вече разбрахме – арената, на която се извършват трансформациите по всички нива е физическото тяло. Овладявайки менталната и емоционалната енергия, трябва да усвоим най-важния си урок сега – да се научим да управляваме правилно и съзнателно енергията на материята.

Вече няма място за съмнения, съжаления, страх и несигурност “Ох, ама аз вече съм стар, уморен, амортизиран, времето ми вече е минало, не заслужавам да съм здрав” и т.н. Всеки един от вас, четящи тези редове заслужава цялата благодат, изобилие, здраве, щастие, любов на планетата. Всеки. А от вас самите зависи да стигнете до този момент и място на съществуване, където баланса на абсолюта разпределя и хармонизира енергията ви.

Да преговорим каква беше абсолютно необходимата основа, която трябва да изградите, за да продължите да градите своето здраве и благоденствие. Емоциите. Емоциите подават избраните настройки на мозъка, който на база на тях изпраща съответните команди към всяка клетка в тялото. И тя реагира по избрания начин – или трепти от здраве и чистота, или допуска ниската вибрация на болест.

Подтиснатите, неизказани, непоказани емоции, мисли, чувства, страхове, съмнения, раздразнение, блокират емоционалната енергия, подават погрешни сигнали към мозъка. А проявлението на тази блокирана енергия е във физическото тяло. Започва с леки неразположения тук-таме, а ако продължим да не им обръщаме внимание и още да ги подтискаме и крием – накрая уж изневиделица ни удря най-страшната буря – я рак, инсулт, инфаркт, диабет и прочее.

А какво ще кажете за бурните емоционални изблици, които ни връхлитат понякога? Не ги обичате, нали? И гледате да уталожите и потушите емоциите. А всъщност емоционалните изблици възникват точно за да ни провокират, да ни дадат възможност да се научим да управляваме енергията! Важното е никога да не криете в себе си чувства на недоволство, или възмущение – тези чувства ще ви смачкат! И ще повлияят не само на вашите взаимоотношения, но и изненада – отразяват се директно в жизнеността на имунната ви система. Няма нужда да се опитвате да променяте хората около себе си – не ги осъждайте, не ги критикувайте, не им се възмущавайте. Това, което правят те, е част от техния кармичен урок. А начина, който реагирате вие – това е вашия урок. Притежавате силата да промените единствено себе си – оставете търпеливо другите да поемат собствения си курс.

Във вас са натрупани с годините купища спотаени емоции, за които даже не подозирате. Отделете си време, поработете, идентифицирайте всички спотаени още от детството чувства, спомени, страхове, извадете ги на светло и ги приемете. Простете за всички обиди, разочарования – защото те  ви тежат като воденичен камък, влекат ви надолу в ниските вибрации, увреждат психическото, емоционалното и най-вече – физическото ви здраве. Търсете обратна връзка от своите вярвания към ежедневния ви живот. Размишлявайте как се чувствате по отношение на семейството си, приятелите, колегите, работата, роднините, храната, парите, секса, политиката – всичко! За да откриете как блокирате жизнена енергия, трябва да съумеете да признаете пред себе си как се чувствате във всяка една ситуация и спрямо всеки човек.

Ключ No.1 – Емоциите и убежденията! Абсолютно необходима и първа стъпка към изграждането на доброто здраве. Обичайте себе си! Приемете се – такъв, какъвто сте днес. И благодарете за всичко това, което сте. Осъзнайте и повярвайте във вашата значимост.

Макар, че мислите и чувствата ни притежават огромна сила да задействат енергията, на физическо ниво клетките на тялото изискват внимателни грижи, за да поддържат физическата ни система. Всичките ни клетки, кръвта, органите и системите в тялото ни се повлияват от качеството на храната, която ядем, водата, която пием, въздуха, който дишаме, слънчевата светлина, на която сме изложени.

Колкото по-цялостна и качествена е храната ни, колкото повече кислород чрез правилно дишане вкарваме в клетките ни, толкова по-жизнени са те. Тялото ни наистина е безкрайно проспособимо, конструирано за да оцелява при всякакви обстоятелства, но биологичната ни система ще се справи по най-добрия начин, ако й осигурим и най-добрите подкрепящи условия. Природата на тази планета е съвършена – тя ни дава всеки ресурс – в изобилие, тя е източник на животоподдържаща енергия.

Ключ No.2 – Даровете на природата. Отделете повече време за да се грижите за сетивата си сред Природата. Освен с прелестия дар на красотата, тя ни предоставя изобилие от храна и кислород, изпълнени с космическа енергия. Възобновете връзката си с Природата!

Във физическата реалност, дишането ни е най-прекия и достъпен метод за обмен на енергии с космоса. Качеството на дъха ни е свързано с това колко и как дишаме, докато сме изложени на слънчева светлина.  През деня вдишваме важната информация, която се излива върху ни чрез атмосферата. От еони всички мистични, езотерични, духовни учения говорят за дишането и неговата изключителна важност. За съжаление, в настоящия технократски, забързан, материален, консуматорски свят сме забравили как трябва да живеем. Дишаме повърхностно, използвайки едва горната малка част от дробовете си. Така лишаваме клетките си от важна информация и кислород. Така стесняваме обхвата на съзнанието си. ДОброволно…

Изключително важно е да фокусираме вниманието си върхи СЪЗНАТЕЛНОТО ДИШАНЕ. Медитацията, която ви подарихме за 11:11:11 бе фокусирана точно върху това – да ви мотивира да се научите на съзнателно дишане. Вдишвайте дълбоко с корема, придвижвайте диафрагмата, изпълвайте дробовете си до край. Задържайте въздуха и издишайте бавно. Намерете своя ритъм и си създайте навик да дишате съзнателно във всеки един момент. Дълбокото насищане с кислород възстановява жизнената енергия.

Ключ No. 3 – Дишайте! Дишайте съзнателно, дишайте дълбоко, визуализирайте енергийните вихри, които постъпват в тялото ви и изпълват със светлина всяка клетка и орган!

Общоизвестно е, че водата е жизнено необходима за доброто здраве. Не ви разкривам някаква велика тайна, добре знаете това. Но въпреки всичко – не намирате време и желание да пиете достатъчно вода?! Странно – нямате време да живеете? Масово хората страдат от всевъзможни болести с “мистериозен” произход – запек, сексуални смущения, мигрена – всичките свързани с дехидратиране на тялото. За да функционира то с максимален капацитет, всеки ден трябва да изпивате поне два литра чиста, нефлуорирана вода, за да заредите с енергия клетките си и да отмиете токсичните вещества, наслагващи се в клетките ви. Водата е изключително важен проводник на електричество. А как си комуникират клетките, как разменят комуникационни сигнали? Помните ли? Чрез електричрески импулси! А знаете ли кой е свързващият агент в една електропроводима система? Солта. Солта, която масово ви се казва да избягвате. Вместо вода, много от вас са свикнали да пият всякакви течности, които не само, че не ви помагат, ами ви дехидратират – кафе, изкуствени, подсладени, газирани напитки, химически сокчета.. всичко друго, но не и вода. Избягвате солта, защото ви е казано, че не е добре за здравето ви. Няма аз да правя извода – оставям тази работа на вас.

Ключ No. 4 – Пийте вода! Не се страхувайте от солта! Водата, както и солта, освен електропроводници, имат кристална структура и могат да се програмират. От вас зависи дали ще ги заредите с любов, здраве и хармония, или със страх и съмнения.

Независимо от това какво проповядват вашите вярвания, една постоянна храна, съставена от бързи закуски, мазно изпържени храни, обработвани с купища химични добавки, подсладители, газирани и напарфюмирани напитки – не осигурява храната, необходима за правилното функциониране на клетките ви!
Не се заблуждавайте, че бихте могли просто да “мислите добри мисли” и тялото ви да бъде здраво, а в същото време да продължавате да ядете бедна на хранителни вечества храна и да задръствате клетките си с мръсотия. Трябва все пак да бъдем практични и заземени по отношение и на законите на физическата реалност, в която живеем. Нека превърнем храната в наше лекарство!

Да наблегнем на живата храна – зърно, сурови ядки, плодове и зеленчуци, прясно изцеден сок – това са храни, които алкализират pH в тялото и осигуряват енергия. Алкохолът, месото, кафето, шоколадът – това са храни, които правят тялото по-киселинно и по-добра почва за възникване на болести. Идеалният баланс за тялото е 80% алкални храни и 20% киселинни храни.

Ключ No.5 – Хранете се правилно, осъзнато и мъдро по отношение на изобилието което Земята предлага! Разнообразявайте храната си, яжте сезонни плодове и зеленчуци, поели жизнената енергия на Слънцето.

Да погледнем и вътрешната хигиена на тялото. И преди съм ви задавала този въпрос – мислите ли, че имате нужда от душ? Вътрешен душ. С годините, неправилното хранене, дишане, пиене, изобщо начин на живот – са натрупали в клетките ви огромно количество шлаки и токсини. Чувствате ли липса на енергия? Задъхвате ли се? Нямате желание и сила да се движите, камо ли да спортувате, имате затруднения с дефекацията. Тялото се деформира, появяват се наднормени килограми, болести…. порочният кръг се завърта.

Състоянието на червата е от изключително значение за да може тялото да функционира правилно и с лекота. Когато по стените на червата и изобщо вътрешните ви органи се налепят такова количество отпадъци, те не са в състояние да поглъщат и усвоят хранителното съдържание на храната. В червата живеят и неподозирано количество паразити, които изсмукват жизнената енергия. Не повдигайте учудено вежди – не става дума за енергийни невидими паразити, а за съвсем реални червеи, лишеи, ларви, тении и прочее. Имате ги, повярвайте. Вътрешното почистване ще направи чудеса, за да се възстановят вашето здраве и жизненост.

Ключ No.6 – Използвайте различни методи за вътрешно прочистване, за да поддържате жизнената си енергия. Дали ще бъде практика, насочена към конкретен орган или система, или ще бъде цялостно детоксикиране на организма – не пренебрегвайте това така важно за здравето ви правило.

За съжаление начина ни на живот от години съсипва почвите, които са бедни на хранителни вещества. Храната, дори да я подбираме внимателно, не осигурява изцяло необходимите като количество и съотношение ежедневни порции витамини и минерали. Пораженията, които сме нанесли върху клетъчната си структура са трудно поправими изцяло само с храна. Затова – избирайте внимателно и съзнателно необходимите хранителни добавки, витамини и минерали с био-активна формула, които да обогатяват тялото ви и да поддържат необходимата електрическа проводимост и белтъчната структура на клетките ви.

Ключ No. 7 – Използвайте разумно съотношение на хранителни добавки, природни витамини и минерали!

Добрата стойка и движението са ключови за физическото ни развитие като осъзнати същества. Един силен, гъвкав, изправен и зареден с енергия гръб е стълб на доброто здраве. Гръбнакът е проводник на жизнена енергия, той е антената, както и главното табло за постъпващите и изпращащите сигнали. Практикувайте йога, тай-чи, гимнастика, правете масажи – правете всичко възможно, за да стимулирате физическата си енергия.

Ключ No. 8 – Грижете се за здравето си с физически упражнения, движете се, ходете пеша, дръжте гърбът изправен!

Със сигурност има още много какво да кажем по темата. Но вземете тези 8 ключа и ги въплътете в живота си. Използвайте ги на практика.

Вие сами вече трябва да решите колко струва вашият живот и добро здраве и да направите избор къде искате да бъдете.

Ако тази публикация ви допада, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

5 Comments

 • Мио
  Отговор

  Тези 8 съвета са добре дошли за хората.Може да кажем,че духа на Земята ги дал за нас.И понеже е така,затова мисля ,че тук подхожда един стих на древните мъдреци точно по този повод:

  Тоз, който слуша умния съвет
  и винаги над всичко разсъждава –
  той има силен разум и навред
  ще се сдобие с мир, богатство, слава!

 • екскурзия израел
  Отговор

  Много добри съвети 🙂 И аз смятам, че всеки заслужава да е здрав и да се грижи за здравето си!

 • Иван Василев
  Отговор

  Прекрасна статия, благодаря! Макар да знам всички тези правила, като започнах да правя вътрешно прочистване на физическото тяло и видях някои резултати, нямам нужда от повече четене, за да продължа с действията. Освен това осъзнах колко търпеливи, издръжливи и адаптивни са телата ни. Успях на всички които са започнали, започват или ще започнат да работят в тази насока!

 • Martina Ivanova
  Отговор

  радвам се, че споделш, Иване! Благодаря ти. Невероятно е човешкото тяло, нали.. И с правилната грижа, кой знае какви още негови възможности ще освободим.

 • Dinko Jelev
  Отговор

  До сега не съм се замислял над тези съвети,дано имам достатъчно време за това!!!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.