Петото измерение – пространството на Любовта

Здравейте, приятели. Темата за петото измерение е изключително важна и информацията допълва това, което вече знаем и практикуваме в момента, особено насочено към портала 11:11:11. Тук ще намерите отговори на въпроси, които често ми задавате, смутени от сегашното си състояние, процеса на осъзнаване, заобикалящата ви действителност и хората около вас.

Моля, имайте търпението да прочетете внимателно текста и разучете мантрата. Тя ще ни бъде необходима, не само за 11:11, но и в дните и месеците след това. Светлина и Любов!

Какво е това пето измерение?
Това е вашето състояние на съзнанието.
Затова не можем да ви кажем засега, че сте преминали в пространството на пето измерение, но сте преминали в състояние на съзнанието за пето измерение. Разбира се, ясно ви е, че не става дума за всички представители на човешката раса, а само за тези, които действително съзнателно са направили своя скок и Преход. Квантовото ускорение продължава.

Няма нищо по-печално и тежко, отколкото инертността на човешкото съзнание. Ако вие не предприемете необходимите усилия в своята еволюция, и както преди сте в състояние на страх, безволие, апатия и печал, тогава пространството около вас няма да се развива във ваша полза.

Безметежност – това е ключовото състояние в петото измерение.
Вашето съзнание, пребиваващо в състояние на пето измерение, при съзнателната ви работа и помощ, ще сътвори и развие около вас съответния Нов Свят. Ако се поддадете на инерцията и духовната леност, лесно може да се плъзнете отново в трето измерение, а след това да се издигнете отново, няма да ви е никак лесно.

Защо реалността около вас и реалността във работата ви не се променя? Вгледайте се по-внимателно, нима действително нищо не се променя. Просто не сте достатъчно наблюдателни.
Сега вече ваша главна задача е, ежедневно да наблюдавате чудесните промени на реалността.
Все пак, вие очаквате външни промени, но както знаете, огледалото отразява вашите вътрешни граници или свобода.
Всичко зависи от вярата в своето безсилие, вярата в непроницаемостта на границата между световете, или от вашата вяра в това, че Любещия Дух ще се погрижи за всичко.

Огледайте се наоколо – реалността не е същата, както преди. Не е същата, както преди два месеца, дори преди час.
Скоро ще започне да се променя толкова стремително, че свят ще ви се завие от чудесните промени вътре във вас и около вас.
Ние вече ви съобщихме, че в четвърто и пето измерение, ключови са действията ви на духовно ниво в съзнанието ви.
Тук работи само вашата духовна сила.
И всички, което искате да стане, е благодарение на нея.
Тук действа медитативното мечтаене, въображението, мисълта, словото и творчеството.
Ние не ви молим да вярвате, че действително е станало. Ние ви предлагаме да проверите на практика новите си възможности.

Вие сте натрупали достатъчно духовна мощ и квантова енергия на ускорението, за да се пробудите напълно в пето измерение и да започнете вълшебното и тържествено алхимично превръщане на своята реалност в това Злато, което искате да създадете от нея.
Дошло е времето и вашите мечти започват да се сбъдват.
Енергиите във вашите центрове се уравновесяват.

Пето измерение е Домът, но това все още не е целия Дом. Все още ви предстои да го опознаете. На първото стъпало сте.
Ако трето измерение се е отнасяло преди към илюзорните кармични и експериментални нива на Вселената, то пето е като антре на Вашия Вселенски Дом, това, КОЕТО Е РЕАЛНО. И в тази реалност за вас всичко е постижимо.

Но ключа за управлението на тази реалност, както и преди се намира във вашето съзнание. Този закон действа навсякъде, на всички нива.

В новите измерения вашата кармична памет, вашите шаблони, продължават да изграждат вашите ограничения, все едно дублират реалността на трето измерение.
За да се избавите от всичко това, е необходимо всеки ден да заявявате на глас, че сте Истински Готови и с Намерението да Постигнете своята пълна и законна свобода, че имате намерението да се избавите напълно от шаблоните-ограничители на трето измерение в съзнанието си. Произнасяйте на глас тези думи.

Затова не забравяйте да благодарите на телата си, че ви помагат да се възнасяте по мега-мощната Светлинна Спирала на Еволюцията. Благодарете на всеки орган, на всяка клетка от тялото си. Благодарете на телата си всеки ден, давайте им енергията на Любовта, която заслужават, и от която имат нужда. С нея ще им е по-лесно да се пренастроят и да еволюират.

Вие забелязвате, че много хора престават да общуват с вас. Това е защото подсъзнателно усещат, че не са готови да направят този скок. Те могат да загубят телата си и възможността да служат на Земята във формата на човек. Освободете тези хора напълно и на тяхно място ще се появят други, по-адекватни на прехода, които дори за нас са нещо свръхудивително и неочаквано, но тези условия и вашите нови възможности неизменно ни радват и възхищават.
Ние искаме да разберете, какво се случва на Земята сега и това, което се случва тук и сега го правите ВИЕ! Не ние, не някой заради вас прави този преход. Вие се плъзгате по вълните на многомерната реалност и се възнасяте все по-бързо и по-бързо, отнасяйки със себе си целия свят на своите Златни Крила.

Около себе си виждате реалността на трето измерение, хората и проблемите на трето измерение.
Просто вашето вътрешно криво огледало по инерция продължава да изобразява около вас обичайната кармична реалност.
Вашето освобождение е въпрос на време и на ваша вътрешна работа.
Колкото по-свободни се чувствате сега, толкова по-свободни ще станете в действителност, във всеки смисъл и отношение.
Във всичките си дела, при това много бързо.
Колкото по-богати се усещате, и колкото по-често го правите, толкова по-богати ще бъдете в действителност.
Колкото повече любов натрупате в сърцето си, толкова повече любов ще получите от външната реалност, от своите любими, от близките си, от напълно непознати за вас хора.

Работете над своето състояние.
Ако досега не са ви ясни ключовите условия на пето измерение, препрочитайте този текст всеки ден и отново осмисляйте посланието.

Трябва ясно да определите, от кои състояния искате да се избавите, и кои да развиете – ВАШАТА РЕАЛНОСТ В ПЕТО ИЗМЕРЕНИЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ ДУХОВНОТО ВИ СЪСТОЯНИЕ, ОТ НИВОТО НА ВАШАТА БЕЗМЕТЕЖНОСТ И БЛАЖЕНСТВО.

Помислете над думата БЕЗМЕТЕЖНОСТ. Какво чувствате?
Това означава БЕЗ МЕТЕЖ.
Прекратете всякаква борба със себе си, вътре и около себе си. Така ще приемете новите възможности, новия свят, в който се оказвате тук и сега. Енергията на Чудото и вълшебството се концентрира всеки ден, буквално разтопявайки леда на студените илюзорни, но толкова безжалостни понякога, граници на трето измерение.

Както виждате, тези две линии на пространството и времето са се пресекли и се пронизват една друга.
Но тъй като енергията на пето измерение все пак е по-силна и много по-интензивна и подвижна от инертната енергия на трето измерение, трето измерение скоро напълно ще се преобразува в материята на пето.
Всичко зависи от хората.
От съзнанието на хората.
Прекалено много са тези, които не са готови, тези, които имат нужда от повече време, от повече изпитания или от уроците на трето измерение, от повече любов за своето възнесение. В програмата на вашето Служене влиза грижата за тези хора.

Вие съществувате в два свята едновременно. Но съзнанието ви е станало толкова квантово, че сте се оказали способни да направите този преход по-рано от всички набелязани срокове. Сега е важно да се научите да използвате това, което имате на свое разположение. Като начало приемете това послание.

Това послание дойде при вас с ключовите енергии на пето измерение. Скоро ще започнете да го виждате. Ще започнете да забелязвате във въздуха големи кристални форми, те ще кръжат наоколо и ще ви възхищават с своята красота и изящество. Това са Същества от пето измерение, които идват да ви поздравят. Те ще ви помагат и съпровождат навсякъде, заедно със вашите наставници, които също скоро ще започнете да виждате. Също така ще започнете да ни виждате и нас, срещайки ни на улицата или на сутрешния чай. За вашето възприятие ще изглеждаме като много симпатични холографски хора. Това е забавно и много красиво.
Цветовете на енергиите в пето измерение са сребристо, златисто, ултравиолет, ултрамарин, тъмно-медни, пурпурно-златисти и тъмно-изумрудни. А също така цвета на планинския кристал или по-точно на Светлината. Това са ключовите и най-активните енергии на новото ви измерение, които ще забележите първи.
Освен това, скоро ще започнете да виждате много енергийни цветове, названията и качествата на които, не са ви известни от преди. Това все са първите контакти с пето измерение.
Но това е само началото.
Трябва да разберете, че пето измерение се намира вътре във вас – в съзнанието и в сърцето ви.
Ако се отворите за тази истина, пред вас ще се отворят всички врати.

Ние отдавна бихме събрали всички декори на трето измерение и бихме ги прибрали в големия сандък, но всяка Игра трябва да се доиграе. Затова трето измерение ще съществува до 2012 година, възможно е дори до декември 2013 година. Но вие можете да се избавите напълно от всичките му граници, използвайки го само за изпълнението на Божественото Предназначение в Служенето, т.е. за работата с хората.

Пето измерение е живото пространство-време на Вълшебството.
Тук реалността е много пластична.
Тя откликва на всеки импулс създаден от съзнанието ви.
И най-вече, реалността на пето измерение откликва на вашите вълшебства, проектирани в света чрез творчество и въображение.
Пето измерение е жив свят, който иска да играе с вас и да Твори.

За вашата пълна адаптация ви предлагаме следната мантра, която ви препоръчвам да използвате преди всякакво действие, насочено към промяната на вашата реалност, например, преди да напишете желанието си на къс хартия.

Вълшебната мантра на Пето Измерение
Прочитайки я, настройвате съзнанието си за вълшебство.
След това напишете желанията си на лист хартия и я изгорете.
Само не правете всичко това автоматично.
Когато произнасяте думите на тази мантра, осъзнавайте, че всяка нейна сричка концентрира в съзнанието ви и около вас енергия и възможностите на вълшебното пето измерение. Можете да я четете преди сън за да видите вълшебните сънища от новата реалност, преди да помечтаете за нещо.

В тази мантра се използва магическата дума ТЕА.
Това е свещеното име на първородната майчина енергия, създаваща това измерение.
Това е името на самото Вълшебство.
Помнете, че когато я произнасяте, взаимодействате с живо съзнание, с Могъщата Вълшебна Сила на този Свят.

Обичайте, почитате и благодарете на ТЕА, която ще изпълни мечтите ви и ще въплъти всички замислени от вас реалности.
Ето я и самата мантра:

ОМ ТЕА НАМО АХ ХУМ
ОМ НАМО ТЕА ТЕА АЛО
ЕЛО ЕЛО ЕВА ТЕА РАТЕ
ИХТАР ИЛЛА САТЕ САТЕ
ОМ НАМО ЕЛО ГАТЕ
(12 пъти минимум)

httpsv://www.youtube.com/watch?v=D5oh4x76DeU

Тази мантра е универсална. Можете да я използвате за всичко. За излекуване на биологическото тяло, за хармонизиране на вашите отношения, за осветяване на храната и излекуване на пространството, за фокусиране и концентрация на Виолетовия пламък и т.н.

Най-важното е вашето ясно намерение, вашата цел.
Концентрирайте енергията си на конкретна задача и използвайте вълшебното звучене на мантрата за изпълнението.
Само по себе си, използването на тези звуци ви довеждат до състоянието на петмерно същество, настройвайки вашето съзнание към ритмите и циклите на пето измерение. Тя разширява вашето възприятие отвътре и интегрира енергия във всичките ви тела, от първото до седмото.

Следващия важен елемент на практиката: създайте си правило, когато сядате в кръг и се хващате един други за ръце, вие създавате във вашия кръг ТЕА – пето измерение. И се пренасяте в него мигновено. Ние ви предаваме с разрешението и Благословията на Великия Централен Логос и Кармическото Управление вербална формула, която ще ви помогне да използвате практически енергията на пето измерение.
Всеки път когато сядате в магическия кръг, я произнасяйте дванадесет пъти. Когато застанете или седнете в кръг, когато сте се хванали за ръце и сте създали вълшебно кръгово пространство в пето измерение, започнете мислено да сътворявате това, което искате, а след това може да изкажете на глас своите желания. Всичко ще се изпълни.
В този момент, енергията на вашата групова работа е по-действена, защото вашите Ангели-Пазители са получили нареждане от Галактическия Съвет да не премахват засега предпазителите във вашето съзнание, които не позволяват да се изпълнява всяка ваша мисъл. Това са един вид хипер-филтри, които усилват мощността на всяка позитивна промяна и напълно блокират и трансформират чрез Виолетовия Пламък, всяка ваша негативна мисъл, изречено слово, осъзнато или подсъзнателно намерение, насочено срещу себе си или някой друг.

Вие все още не контролирате мислите, емоциите и желанията си. Докато не се научите на това и не се очистите достатъчно, докато мрачни мисли и емоции не престанат да ви посещават, тези предпазители ще работят в съзнанието ви. Затова в пето измерение на вашето съзнание и света тук и сега, най-продуктивни и действени ще бъдат само вашите чисти и силни, премислени и съзнателно избрани намерения.

Внимание!
Няма да работят вашите желания и намерения, които са свързани с вина, дълг, ненавист, агресия, апатия, неверие, жалост, скръб и безнадеждност.
Само вашата Радост, Безметежност и Вяра, Благодарност, Веселие, Въображение и Вълшебство.

Седемте Архангела бдят на стража. Те са готови във всеки един момент да ви помагат във всичко. Ние разбираме, че все още ви предстои да се научите да живеете в новия свят. Но Вълшебната Енергия ТЕА ще ви помогне. Тя е жива и чувстваща. Не забравяйте за това, а също, че тази енергия е създадена от вашето собствено съзнание за ВАШИЯ УДАЧЕН ПРЕХОД.

Създаване на Вълшебен Кръг – пространство в пето измерение:

Да застанем в кръг вълшебен!
Да направим кръг с ръце!
И от пламтящите сърца
Да създадем голям Дворец!
Ние сме златно звездно племе
Чрез дъгата мост създаваме!
И от разтворените сърца
Многоцветен Дворец се явява!

(най-малко 12 пъти)

Прекалено много кармична енергия е заседнала в света на трето измерение.
И все пак, промените стават глобални за всички, но за едни са възхищение и радост, а други не могат да спят от паника и вътрешна дисхармония.

На всички казваме: „Успокойте се. Ние ви обичаме! Всичко се движи по План. Освободете се от вътрешните граници, а външните ще се разтворят по вълшебен начин.
Бъдете Благословени.”

Добре дошли в Новия Свят

Източник Нетлог

Ако тази публикация ви допада, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

30 Comments

 • Werdn*
  Отговор

  интересна статия, дано да се популяризира 🙂

 • Hristina
  Отговор

  I az se lutam i tarsia.No poneje vse oshte sam podvlastna na choveshkite si chuvstva i emocii,ne moga da se nadiavam,che skoro shte stana dostoina,za da imam koi da me vodi i uchi.Ot vreme na vreme imam vazmojnostta da procheta neshto po temata za samousavarshenstvaneto,ili za vaprosi-otnasiashti se za filosofiata i misticizma okolo nas,koito vse oshte ne razbirame i oceniavame.Dano proglednem i se nauchim,che v osnovata stoi edinstveno liubovta.

 • Nedjalkov
  Отговор

  Блестяща работа! Докато четях, сърцето ми щеше да се подпали! Благодаря!

 • Н. Гаврилова
  Отговор

  Хиляди Благодарности и Поздравления на приелите и представилите тази изключително полезна,разбираемо представена, високостойностна информация!Точно на време!Много зареждащо и окуражаващо за всички !Благодаря Ви от сърце!!!Бъдете Благосовенни !!!

 • Маргарита
  Отговор

  Благодаря ви! Прекрасна и силно въздействаща мантра!

 • EMILIYA
  Отговор

  blagodarq vi rabotnici na svetlinata!neveroqtno!mnogo silno!obi4am vi:)BOG DA VI BLAGOSLOVI!

 • Анонимко
  Отговор

  “Следващия важен елемент на практиката: създайте си правило… ”

  “Те”, никога не биха създавали правила, не биха съдили и не биха казали “освободете се от хора…”. Не дават съвети и не манипулират свободната ни воля. Не е нужно да слушаме мантри по 12 пъти, за да се развиваме, не е ли така 😉 Иначе, това да се грижим за тялото си е ок, както и че нещо ще се случва, но още не сме готови.

  • V.D.
   Отговор

   Мантрите променят мозъчните ни вълни, помагат ни по-лесно да успокоим и настроим съзнанието си за малко по-високо ниво на духовна работа. Те ни могат да се освободим от напрежинието и лесната раздразнимост на ежедневния ни ум. А правилата са дотолкова, че да ни кажат – променете се, подгответе се и тогава – добре дошли в новото измерение, а то няма да е ново, ако не се освободим от емоционалните товари на сегашното съществуване.

 • Дидо
  Отговор

  Какво ще се случи на 11.11.2011?

  Тази дата от вашия календар във време-пространството е също толкова важна, колкото и всеки друг ден. Не забравяйте, че времето съществува само във вашия нереален свят – сцената, на която всеки от вас играе собственото си представление, на избран от вас декор.
  Тук, у Дома, времето не съществува. Можем да сме в миналото и бъдещето, докато сме в настоящето. Няма от какво да се страхувате. Това, което трябва е, да бъдете. Да бъдете себе си всеки ден, всеки час, всяка минута, всяка секунда от вашето време. Когато сте проявление на Божията Изначална Любов, всичко друго върви по Предначертания от Него План. И ще се случва с лекота.
  Символиката в цифрите е нещо, с което вашите нумеролози и астролози са добре запознати. Всяка цифра, всяка комбинация от числа, всяка дата има за цел да пренася Божествената Любов и енергия във време-пространството. От вас се очаква единствено да дарявате Любовта Му, да обичате себе си като Негов образ и подобие; да обичате ближните си и цялата планета, която е жив организъм и има своята душа. Когато действате от Любов, водени от сърцата си, тогава всичко ще бъде наред.
  Пазете се и се грижете за себе си – за душите и телата си. Грижете се за другите и Майката Земя. Другото оставете на Него. Не живейте в страх, защото Той не би ви наранил, не би ви осъдил или наказвал. Той е Любов, и това което всеки от вас ще изпита е само силата на Любовта Му. Какво по-хубаво от това!
  Край на света няма да настъпи. Напротив, ще има ново начало. Но кога ще се случи това, според вашия календар и време-пространството – зависи само и единствено от вас, от това дали го искате, дали сте готови, дали живеете според Неговата воля – а тя е, да живеете в правото си на свободен избор, но всеки избор да е направен от сърце, от Любов. Защото тогава, всичко ще се случва хармонично, както у Дома.

  • Sisi
   Отговор

   Дидо, благодаря за това!
   Много леко, разбираемо, неосъждащо, не “трябващо” е написано.Напълно подкрепям твоето мнение и вярвам,че всеки израства, осъзнава, развива своето съзнание на основата на любовта която има/носи в себе си.

 • Maya Yossifova
  Отговор

  Много ми хареса тази статия. Колко красиво звучат думите! Но аз съм объркана защото Христос не иска да вярваме в други богове освен в Него. Христос също дава обич, дава прощение, призовава към покаяние всички тъй като знае, че никой не е безгрешен освен Господ.
  Ще има второ идване на Христос, но не се знае точно кога. Когато дойде пак ще съди живи и мъртви. Затова трябва всеки да се покае.
  Христос казва: “Аз съм пътят, истината и животът .”
  С любов, силна вяра и почтенност човек може да постигне целите си.

 • Martina Ivanova
  Отговор

  Бог е само един, а ние сме тези, които сме решили да го наричаме с различни имена 🙂 Бог е един, пък ние от векове спорим и воюваме как да го наричаме.
  Христос е казал “братя, станете като мене, защото и аз станах като вас”. Христос живее в нас – ето това е Христовото съзнание. Няма да дойде пак на Земята, няма да се въплъти отново в човешко тяло и да тръгне да ни спасява. Съдът се извършва в момента. И тези, които са готови да продължат нататък, ще живеят в петото измерение на любовта и светлината. А други, вкопчени в материята на третото измерение, ще продължат да къкрят ниските вибрации, в собсвения си ад на хаос, обърканост, гняв, агресия…
  Христовото съзнание вече е факт. И е част от нас. Живеем в епохата, в която сме в партньорство с Бог, а не бездушни овчици, които чакат някой друг да ги направлява и спасява. От нас зависи да извършим промяната в живота си.

 • kaloian anev
  Отговор

  някой може ли да ми каже, как това клипче да се свали, защото аз мантрувам с него. не съм музикален достатъчно, и клипчето много ми помага да навляза в същността на мантрата, с него се получава много по добре!
  или пък от къде другаде мога да го сваля?

  предварително благодаря

  и много слънчеви усмивки за всички вас!

 • сашка
  Отговор

  Благодаря много за тази прекрасна и величествена мантра.Такова силно усещане не бях имала отдавна,настръхнах цялата и полетях толкова силно и ясно изживяване.Имам огромна молба към вас-може ли и на мен да ми го изпратите на имейла.Благодаря предварително.Успешен и петизмерен ден желая на всички добри хора.

 • hastrania
  Отговор

  kolko hubavo, kazah mantrata i sled tova ja izpjah zaedno s pesnichkata v klip4eto, vednaga usetih vulshebstvoto i si spomnih, 4e kogato bjah dete se subujdah i zaspivah ot sushtestva, koito govoreha na podpben ezik, no njakak efirno…bjaha svetli s dulgi kosi i noseha beli dulgi tunki nametki…te me prispivaha i subujdaha, nikoga ne gi bjah zabravila. Dali si idvam u doma?:D Zvetovete sa prekrasni!

 • natalia peeva
  Отговор

  Моля и аз за тази вълшебна мантра на имейла.В момента съм под голям стрес ,страх по точно Благодаря от сърце!!!

 • Яна Георгиева
  Отговор

  Здравейте всички 🙂
  Отправям молба си,ако някой има възможността и желанието да ми изпрати клипчето с мантрата :-),понеже не зная как да си го сваля.
  Благодаря 🙂
  Желая на всички хубаво лято и много изпълнени Вълшебства по Пътя 🙂

  • Hristo
   Отговор

   Имам клипа на разположение,но не мога да го копирам тук-не зная защо.Моят e-mail e : hristo84@gmail.com . Моля пишете ми на имейла,за да мога да ви го изпратя-тук не виждам вашите адреси. 🙂

 • elena
  Отговор

  Ако има как, сложете един принт бутон за тия статии моля. 🙂

 • Mihaela
  Отговор

  Svetlina i lubov za vsichki!

 • Радослава
  Отговор

  дано не е много нахално, но бихте ли ми пратили мантрана в мр.3, издирвам я неуспешно от доста време. Ивинявам се че така навлизам в лична темаможе би.Предварително благодаря от сърце, ако решите, че не е прекалино.

  • Martina Ivanova
   Отговор

   Какво значи прекалено и нахално? 🙂 Изпратих ви файлна на мейла.
   Радост и осъзнатост във всеки миг желая!

 • gospodinova.dr
  Отговор

  Всичко,което пише в тази статия душата ми вече го знае…Благодаря…Много бих се радвала, ако и на мен ми пратите мантрата в МР3 вариант,за да го слушам при различни обстоятелства.Благодаря отново! Д-р Господинова

 • Galina Vankova
  Отговор

  Бихте ли пояснили какво точно трябва да разбираме под “квантово ускорение” и “квантова енергия на ускорението ” ?
  Г. Ванкова

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.