Пренареждане на Матрицата с ТЕС

“Пренареждане на Матрицата с ТЕС” е най-иновативният, всеобхватен и ефективен метод от енергийната психология.

Пренареждане на Матрицата с ТЕС е терапевтична методика от енергийната психология, надграждаща ТЕС (Техники за емоционална свобода). Създадена е през 2008 г. от англичанина Карл Досън – Мастер ТЕС практик и преподавател. Методът комбинира ТЕС с разбирания от новата биология, епигенетика и квантова физика, позволявайки бърза лична трансформация.

Майсторството в енергийната психология неизменно включва и “Пренареждане на Матрицата с ТЕС”. Двете методологии са неразривно свързани и често преливат една в друга в терапевтичната практика. “Пренареждане на Матрицата с ТЕС” е методология, разработена след дълги години ТЕС практика, от Карл Досън. Той е един от 29-те основополагащи ТЕС-майстори, дипломирали се при създателя на ТЕС – Гари Крейг. Нямаме българин сред тях, но имаме Карл Досън, който полага основите на школата и в България. Карл Досън създава един от най-големите световни обучителни центрове по енергийна психология – Академията по ТЕС и “Пренареждане на Матрицата” – Великобритания EFTMRA. Представител на тази школа в България е “Енергийна психология – България” с мастер преподавател Марти Иванова.

“Пренареждане на Матрицата с ТЕС” стъпва на всички принципи на ТЕС. Използва същите акупунктурни точки, същото познание, същите техники. Затова е от ключова важност най-напред да се изучат ТЕС в детайли. Над тази основа вече може да се надгражда с “Пренареждане на Матрицата” (ПМ). Тази методология е своеобразно продължение и усъвършенстване на принципите на ТЕС. Тя допълва ТЕС с различни гледни точки и подходи, които позволяват още по-бързо, фино и елегантно достигане на желаните резултати. Представлява форма на водена от терапевта медитация с ТЕС, при която сегашното „Аз“ се връща в миналото, за да помогне на минало „Аз“, което е преживяло стресиращо събитие. Чрез прилагането на ТЕС по този начин за миналия травматичен момент, клиентът се освобождава емоционалния товар. Това води до трансформация и дълбоки прозрения на човек и неговите взаимодействия със заобикалящия го свят.

Пренареждане на Матрицата се прилага за същите психо-емоционални проблеми както и ТЕС (панически, пост-травматични и депресивни разстройства, фобии), психо-соматични (високо кръвно, свръхтегло, хранителни разстройства и т.н.) или физически проблеми (като спомагателна терапия при алергии, фибромиалгия, физическа болка и т.н.). Заради медитативнвата компонента обаче въвежда клиента до по-дълбоки честоти на мозъчните вълни; стига с лекота до по-дълбоки пластове на ума.

В моята терапевтична практика, Пренареждане на Матрицата с ТЕС зае едно от върховите места по ефективност, лекота и бързина на случването. Негативни модели, с които клиентът се бори от години с други терапии, се изчистват и качеството на живот видимо и бързо се подобрява. Дори бележитият проф. д-р Брус Липтън, казва, че техниките на енергийната психология са сред тези, които с най-голяма лекота, бързина и ефективност препрограмират и подменят негативните модели в подсъзнанието.

Направените изследвания с енцефалограф по време на сесия на Пренареждане на Матрицата показват, че мозъчните вълни спадат до тета и дори делта (като при дълбок сън). Ето защо чрез прилагането й се откриват несъзнавани спомени и мисловни модели, скрити в подсъзнанието, включително до преживявания от най-ранна детска възраст, пренатално развитие, родова история или дори минали животи.

Интуитивна техника, Пренареждане на Матрицата лесно стига до корена на проблема. Изключително ефективна е за целенасочено осъзнаване и премахване на ограничаващи и деструктивни вярвания. Най-отличаващото я качество от останалите техники, базирани на ТЕС, е че прилагащият я замества старите саморазрушаващи възприятия за себе си и света с нови. Това драматично подобрява емоционалното и физическото здраве, възвръща душевния баланс и повишава качеството на живота.

Ако ТЕС разглеждат предимно енергията, която тече в енергийните меридиани на човешкото тяло, то ПМ разширява разбирането за енергията. Там разглеждаме не само енергията в тялото, но и взаимодействието ѝ с енергията в обкръжаващата среда. Тя включва мисловните и образни енергийни полета, както и Вселенското енергийно поле. В ПМ начинът на работа е същият както в ТЕС, но се прилага в по-дълбоко, медитативно състояние. То позволява да стигнем до още по-дълбоки нива на преживяване и трансформация. Мистичните преживявания далеч не са официално заложени в програмата на нито една от двете взаимосвързани методологии, но те са неизбежни – случват се спонтанно и предлагат истински квантов скок в живота и развитието на човека.

Най-съществената задача и ултимативна цел на работата ни с ТЕС и “Пренареждане на Матрицата” е да открием и пренапишем негативните вярвания, които спъват и ограничават радостта от живота. Отвъд всички симптоми и емоционални реакции, които обработваме по пътя на промяната, стои ядрото, до което целим да достигнем: Вярванията. И по-точно – негативните вярвания. Онези, които умът ни създава насред травматични, емоционално натоварени събития, които останали необработени, блокират в подсъзнанието ни и ни тласкат към себеразрушителни избори и преживявания.

Матрицата позволява буквално да навлезеш в спомените, но не емоционално преживявайки наново травмата, а само наблюдавайки случилото се – за да видиш и разбереш. Помага да завършиш спомена по нов, позитивен начин. Не караме клиента просто да мисли по различен начин за този спомен, а му позволяваме да промени спомена в собственото си подсъзнание. Трансформираме неприятния спомен и негативното убеждение, в позитивен спомен и позитивни убеждения.

Мечтали ли сте някога да се върнете в миналото и да поправите някои неща? Да препрограмирате подсъзнанието си и да преодолеете невидимите блокажи, които ви тласкат към грешни избори в живота? Сега вече е възможно!
Преживяното в Матрицата се отразява мигновено на всички нива и осезаемо подобрява качеството на живот.

Допълнителна статия с още информация за Пренареждане на Матрицата.

Интервю с Карл Досън – създател на метода и Мартина Иванова – преподавател за България и автор на книгата “Изцели живота си с ТЕС и Пренареждане на Матрицата“:

 

Първият в България практически наръчник по Техники за Емоционална Свобода и Пренареждане на Матрицата:

ИЗЦЕЛИ ЖИВОТА СИ С ТЕС И ПРЕНАРЕЖДАНЕ НА МАТРИЦАТА

Доказан метод как стъпка по стъпка да се разделиш с травматичното минало и да чувстваш радостта от живота: https://www.teskniga.com

Научни доказателства за ефективност на метода (цитат от книгата “Изцели живота си с ТЕС и Пренареждане на Матрицата):

“Научните експерименти върху тази подобрена методология започват от 2010 г., с качествено и количествено изследване на ТЕС и ПМ въздействие върху пациенти с тревожност и депресия. Всички пациенти показват клинични подобрения, както и статистически значими промени по различните скали, измерващи симптомите на дистреса – над 52% подобрение.

Следващи изследвания с ПМ с оцелели от войната в Босна, които са били изложени на широк спектър травматични събития, показват впечатляващи резултати.1 Всеки участник получава 4 едночасови сесии с ПМ, в рамките на две седмици. Субективното усещане, описано от участниците, е: “свалих огромно бреме от плещите си, вече умът ми е прояснен”; “усещам огромна позитивна промяна в живота си”; “постигнах толкова много за 10 дена, мога да продължа напред с живота си”. Обективните ПТСР усреднени показатели от 82.71 в началото са намалели до 53.77 след четирите сесии.

1Боут, Елизабет, Стюарт, Антъни и Ролинг, Керълайн. “Въздействието на ТЕС и Пренареждае на Матрицата върху цивилните оцелели от войната в Босна: пилотно проучване.” Актуални изследвания в областта на психологията 5, no.1 (2013): 64-71 “

За кого е подходящ метода “Пренареждане на Матрицата”:

За всички възрастови и професионални групи, посочени и за работа с ТЕС.

Самостоятелно изучаване и приложение за самопомощ на ТЕС и Пренареждане на Матрицата:

С книгата-практически наръчник “Изцели живота си с ТЕС и Пренареждане на Матрицата” можете стъпка по стъпка да овладеете практическото приложение на методите в дълбочина. Познавателната част на книгата ще ви помогне да разберете принципите, упражненията – да се научите как да прилагате за всеки специфичен проблем, а случаите от практиката – да разберете още по-добре как да подходите към всеки специфичен случай.

Ако страдате от сериозно заболяване, тревожно разстройство или знаете, че имате в миналото си сериозни, животозастрашаващи травматични събития, потърсете компетентна и професионална терапевтична помощ.

Как да се обуча в дълбочина професионално в “Пренареждане на Матрицата”

Обучения по “Пренареждане на Матрицата” се организират само веднъж годишно. Обученията са сертификационни, присъствени, с продължителност от 4 дена. Успешно преминалите обучението получават международно разпознаваем сертификат за практик. Задължителна стъпка преди “Пренареждане на Матрицата” е сертифициране в професионално присъствено обучение по ТЕС 1 и 2 ниво.  Обученията са отворени както за специалисти от помагащите професии, така и за неспециалисти, търсещи знания и ефективни методи за личностно развитие.  Проверете за предстоящо обучение ТУК.