Сребърна вода

May 14, 2014
By
Сребро -Уред за сребърна вода      

За лечебните свойства на сребърната вода се знаело много отдавна, за което свидетелствуват трудовете на авторите на древната медицина, написани на санскрит. В старинните индийски книги се споменава, че древните индийци са дезинфекцирали водата, като са потапяли в нея за кратко време нагорещено сребро или са държали дълго време сребърни съдове в нея. При освещаване на кладенци, в тях са хвърляли сребърни монети, съхранявали са водата в сребърни съдове и т.н.

В края на XIX век вниманието на изследователите било привлечено от дезинфекциращите свойства на някои метали. Опитите показали, че бацилите на дифтерита, поставени на сребърна пластина, загиват за 2 дни, върху медна – за 3 дни, върху златна – за 9 дни. Бацилите на тифа, поставени върху сребърна и медна пластина загиват само за 18 часа.

Изследванията показали, че бактерицидният ефект на среброто са по-силно изразен, отколкото при другите метали, защото среброто прониква по-бързо в клетките.Клетъчната обвивка сорбира среброто, то блокира ферментита на бактериите, затова микробните клетки умират.Препаратите на база на сребро притежават много силно изразен ефект на унищожаване на бактериите. По данни на учения В.Углов среброто действува 1750 пъти по-силно от карболова киселина при еднаква концентрация, и 5,5 пъти по-силно от сублимат (живачен двухлорид).

Сребърната вода има по-висока активност от хлора, хлорната вар, натриевия хипохлорид и други оксиданти при равна концентрация. Също така е установено, че антимикробната активност на среброто е по-висока в алкална, отколкото в киселинна или неутрална среда.

Микроорганизмите не развиват резистентност към среброто, което го прави незаменимо при дезинфекция на питейна вода от различен произход и при борба с антибиотикоустойчивите организми, както и при хора с непоносимост към антибиотиците и сулфонамидните препарати. Ускорява тъканното дишане с над 100%, активира имунната система, подсилва действието на лекарствата до 10 пъти, а на билките до 7 пъти.

Действието на среброто зависи от концентрацията му, която се измерва в мг/л (милиграма на литър). Колкото по-висока е концентрацията, толкова по-бързо и силно е действието. Например, сребърна вода с концентрация 0,05 мг/л унищожава микробите за 5 минути, с концентрация 0,2 мг/л – за 2 минути, с концентрация 1,0 мг/л – почти веднага.

Действието на сребърната вода е по-силно отколкото при прилагане на пеницилин, биомицин и други подобни антибиотици. Освен това, среброто унищожава и тези бактерии, които имат имунитет към антибиотици и медикаменти.

С напредването на технологиите стана възможно директно от сребърен електрод да се отделят нано частици сребро във вода с контролирана концентрация.

Автономният уред CRONY 100 е предназначен за допълнителна обработка на питейната вода посредством нейното обогатяване с йони на среброто в домашни, полеви и други условия, и на вода от източници на децентрализирано водоснабдяване (кладенци, извори и др.), а също така  за по-високи лечебни концентрации на сребро и при продължително съхраняване на водата.

Уредът представлява миниатюрно устройство, захранван от  две батерии АА и микроелектронен регулатор, който управлява процеса на преминаването на йоните на среброто (“Ag+”) във водата. От електронната част са изведени чрез кабел два електрода, изработени  от свръх чисто сребро. Сребърните електроди, в процес на йонизация, постепенно се разтварят. За контрол на работоспособността на йонизатора се използват два вградени таймера със светлинна и звукова сигнализация.

Среброто на електродите е достатъчно за няколко години работа. Могат да бъдат лесно заменени с нови – предлагат се резервни.

Йонизаторът притежава микропроцесорен блок на управление, който се изключва автоматично, поддържа стабилния изход на йоните на среброто (“Ag+”) в широк диапазон на изменения на условията на експлоатация в продължение на целия срок на служба на уреда.

Вграденият таймер автоматично изключват йонизатора след 5 минути+/- 10 секунди, за обработка на 5 литра питейна вода. При това, ако йонизатора е оставен след това във водата, това няма да доведе до предозиране на йоните (“Ag+”) и преждевременно разреждане на батерията. При същият режим може да се обработят 100 мл вода за лечебни нужди.

В основата на действието на уреда лежи механизма на електролитния пренос на йони на среброто при протичане на ток през електродите, потопени във вода. В конструкцията на йонизатора са използвани решения, които изключват каквото и да е вредно въздействие върху потребителя при спазването на препоръките в настоящето ръководство.

В зависимост от количеството вода и времето на работа на уреда могат да се получават различни концентрации на сребърни йони във водата. В упътването е приложена лесна таблица за  пресмятането им.

След приготвяне сребърната вода да се съхранява на тъмно място не повече от 1 месец.

При възможност ползвайте винаги прясно приготвена сребърна вода!

Уред за сребърна вода – произвежда се и разпространява от фирма Брейк Клатч Партс ООД, София

Сребърната вода дезинфекцира съдове, стабилизира млякото, маслото, обеззаразява ефективно черупките на яйцата, бързо и надеждно дезинфекцита тръбопроводите в пивоварните. Например, при концентрация 0,5 мг/л, бактериите на оцетната киселина загиват за 30 минути. Сребърната вода предпазва от плесени месото в хладилника.

Цена: 70 лв. Поръчайте ТУК

Бактерицидното и дезинфекционно действие на среброто се дължи на силния афинитет на сребърния заряд към различни жизнено важни ензими на едноклетъчните микроорганизми. Благодарение на това колоидните сребърни йони се свързват стабилно главно със сулфидрилните групи в тези ензими и блокират трайно тяхната работа, което води до “задушаването” и бързата смърт на микроорганизмите. В среда на колоидни сребърни йони, всички неспорообразуващи микроорганизми (бактерии, вируси, гъбички и плесени) загиват в рамките на не повече от 6 минути!

Колоидното сребро се абсорбира в организма през лигавицата на устата, кожата, носната кухина, влагалището и ануса, както и през стомашно-чревния тракт. Приет през устата, разтвора попада в стомаха, където част от сребърните йони се неутрализират от солната киселина в стомаха образувайки сребърен хлорид – безвредно но и ненужно съединение за човешкия организъм. Останалите сребърни йони преминават в кръвообръщението и чрез него достига до всяка една част на тялото и действа на мястото на инфекцията.

Попаднали в кръвообръщението, сребрните йони се свързват с плазмените протеини и около 98% от него се елиминира за около 24 часа чрез черния дроб и жлъчката. Основната част от приетото сребро се отделя в изпражненията и известна част в урината.

Под действието на сребърните йони, се образуват множество недиференцирани клетки, които участват пряко в процеса на възстановяване на увредените тъкани на млекопитаещите. Сребърните йони  могат да ускорят до 50% процеса на заздравяване и зарастване на увредените тъкани по начин и механизми непознати при другите средства.

Освен за дезинфектиране на вода, колоидното сребро е ефикасно при изключително голям брой инфекциозни и възпалителни състояния, предизвикани от болестотворни микроорганизми: бактерии, вируси, гъбички и плесени. То има силно бактерицидно действие спрямо повече от 650 вида патогени. Освен това притежава и добро имуно-супресорно и регенеративно действие, което позволява по-бързото възстановяване на изгорени, увредени или засегнати участъци от кожата или тъканите.

  • 100 – 200 мг/л разтвор на сребро в лимонена киселина е отличен препарат за лечение на рани, а марля, напоена със сребърна вода – добро антисептично средство в бита и полеви условия.
  • Сребърна пудра с лабилин лекува много добре повърхностни рани.
  • Сребърната вода ефективно лекува заболявания на стомашно-чревния тракт, възпаления на очите, хранопровода, повърхностни рани и язви.
  • Сребърна вода с концентрация 5-10 мг/л лекува изострена пневмония. В този случай по-добре действуват аерозолите на водата.
  • Много ефективно сребърната вода заличава изгаряния.
  • Електрофореза със сребърна вода е отлично противовъзпалително и обезболяващо средство при лечение на артрити, следоперационни възпалителни процеси, рани, абцеси.
  • Това е особено важно в случаите, когато организмът е алергичен към антибиотиците.
  • При изплакване на гърлото няколко пъти на ден, сребърната вода санира ефективно тонзилити, унищожава чревните стрептококи и стафилококи в устната кунина. Концентрацията е 20 мг/л.
  • При периодично намокряне със сребърна вода зарастват по-бързо язви, гъбичен и внезапен стоматит, пародонтоза. Устата трябва да се плакне дълго, след ядене. Концентрация на водата – 22 – 25 мг/л.
  • Сребърната вода може да се използува при компреси, вани, при лечение на вирусни, гъбични и трофически дерматози.

Не забравяйте, че ако използвате постоянно сребърна вода за пиене, концентрацията на сребърни йони в нея не трябва да превишава 0,01-0,02 мг/л. За приготвяне на влажни компреси се препоръчва концентрация 35 мг/л, за пиене с лечебни цели от 0,5 мг/л до 1,5 мг/л, в отделни случаи – до 10мг/л.

Проблемна кожа, пъпки

Сребърната вода 20 мг/л е изключително ефективна при лечение на акне, младежки, предменструални и други пъпки. Допринася за бързото възстановяване на кожата при всички степени на изгаряния, натъртвания, синини, хематоми, отворени рани, гнойни заболявания на кожата, дерматоза, екзема, розацеа, и др. Изключително ефективна е при поддръжката на суха и чувствителна кожа. Навлажнете с памучен тампон или марля (компрес) проблемните места 5-6 пъти на ден. Повлиява се до няколко дена.

Епилиране

При прилагане на сребърната вода преди и след епилиране, кожата се успокоява, изчезва зачервяването и пъпките за 2 – 3 дни. Преди и след епилиране намокрете обилно и оставете да изсъхне. При гнойни пъпки третирайте 4 – 5 пъти на ден.

Херпес

Намокрете тампон с разтвор и го притиснете върху херпеса. Непрекъснато навлажнявайте с разтвора. Изчезва за 1 – 2 дни.

Гъбички по кожата и ноктите

Напръскайте обилно 5 – 6 пъти на ден кожата или ноктите. Обработвайте с разтвор и чорапите и обувките.

Изпотяване

За премахване миризмата на пот напръскайте с пулверизатор проблемните зони /подмишници, крака, обувки, чорапи/ и ги изчакайте да изсъхнат. Сребърните йони убиват бактериите причиняващи лошата миризма.

Хигиена на устата

За премахване на рани, афти, джобове, кариеси, пъпки, лош дъх от устата, и при проблемни венци изплаквайте 1 – 2 пъти на ден устата в продължение на 4 – 5 минути.

Цистит

Един – два дни сутрин и вечер се пие по 100 мл разтвор. Болките изчезват за ден – два, даже и при хроничен цистит.

Астма, бронхит, грип, пневмония, гърло, катар на ГДП, хрема

Инхалации два пъти на ден с компресорен или ултразвуков инхалатор. Сиптомите изчезват след 1 – 2 дни. При липса на инхалатор 3 – 4 пъти на ден гаргарене по 5 минути или използвайте пулверизатор. При хрема обилно капете в носа 2 – 3 пъти на ден. Профилактика срещу заболявания и засилване на имунната система

Разрезжда се една капачка колоидно сребро 20 мг/л в 1,5 литра изворна или чешмяна вода и се пие целодневно, както обичайното количество вода.

Гастрит и язва

20 – 30 минути преди ядене се пие по 100 мл сребърна вода с концентрация 1 мг/л в продължение на две – три седмици.

Ангина

Изплаква се гърлото със сребърна вода 20 мг/л. Изплаква се в продължение на 3 до 5 минути.

 Гинекологични възпаления

Измива се възпаленото място 3–4 пъти на ден със сребърна вода, а най добре се поставя компрес със затоплена (30-35ºС) сребърна вода 20-25 мг/л.

 Натравяне с храна

Три пъти на ден се пие по 100 ml сребърна вода. В случай на остро натравяне, до оказването на лекарска помощ, да се изпие 100ml сребърна вода, да се предизвика повръщане, след което на всеки три часа да се пие по 100ml сребърна вода 5 мг/л. Може да се очаква подобрение след около 2-3 часа.

 Висока температура

Пие се 50-100ml сребърна вода 0,1 мг/л. Може да се очаква понижение на температурата след няколко часа.

 Подобряване на общото самочувствие

В продължение на няколко месеца, вместо чешмяна, да се пие сребърна вода със слаба концентрация. След това се прави тримесечна пауза и курсът се повтаря 0,02 мг/л.

 Следоперационни възпаления (костни, мускулни и други възпаления, причинени от стафилопневмококови инфекции)

Мястото се изпива, подсушава и се прави компрес със затоплена (30-35ºС) сребърна вода за 15-20 минути 30-35 мг/л. Компресът се прави от 4-5 слоя марля, напоена със сребърна вода.

Странични явления и противопоказания

Колоидното сребро се понася много добре и няма данни за проява на някакви странични или нежелателни явления при употребата му в препоръчваните дози. То не взаимодейства, не влияе и не пречи на едновременното приемане и действие на различни медикаменти. Препоръчва се повече внимание при съвместната употреба единствено на хелаторните агенти на ЕДТА прилагани венозно, защото имат антагонистично действие. Тъй като теоретично е възможна проява на свръхчувствителност към колоидното сребро, при съмнение малко колоидно сребро се накапва върху горната част на ръката и се изчаква 2-3 минути. Ако не се появи  сивкаво петно, което не изчезва при разтриване, значи  може свободно и безпроблемно да се използва.

Апарат за сребърна вода Crony 100 – апарат за дългогодишно използване.

Комплектът включва:

- Апарат – 1 бр.

– Кабел с електроди – 1 бр.

– Батерии АА – 2 бр.

- Калъф – чантичка – 1 бр.


Цена: 70лв

За поръчка: тел. 0889 695 444, mail: shop@svoizbor.com

 

Коментирай