Вашите мнения и въпроси

October 30, 2011
By

Благодаря ви, че четете Свой Избор!

Тук можете да отправяте вашите въпроси, да потърсите помощ, съвет и подкрепа по въпрос, който ви вълнува. Дискусиите ще са видими за всички, така че да са полезни и насочващи за всички четящи сайта.

Ценя вашето мнение и приветствам всяка обратна връзка. Мнението ви ще е ценно и за хилядите ежедневни посетители на сайта, споделете го, възползвайте се от формата отдолу.

Тук можете да отправяте и критики, положителни и всякакви шарени впечатления, мнения, резултати от съвместната ни работа, а творчески и бизнес предложения отправяйте директно на: marty@svoizbor.com, или чрез формата за контакт.

 Благодаря ви! 🙂

Желая ви приятни и ползотворни мигове със страниците на Свой Избор!

Мартина Иванова

51 Responses to Вашите мнения и въпроси

 1. Здравейте,
  Ние сме от Инициативен комитет “За Чиста България”. Чрез сайта http://shalegas-bg.eu/ провеждаме кампания относно опасностите, които крие технологията по проучване и добив на шистов газ в България. Не сме част от партийна организация и нямаме за задача да обслужваме икономически интереси, а сме загрижени за България и бъдещето на децата ни.
  Напоследък в общественото (медийното ) пространство често се употребява понятието “шистов газ”, но се оказва, че малко хора са запознати какво всъщност представлява тази технология и потенциалните опасности, които тя крие.
  За технологията при пробиване се изисква между 4 и 26 милиона литра вода и над 750, пазени в корпоративна тайна токсични химикали, за които не съществуват гаранции, че няма да се замърсяват подпочвените води, почвите и районът около сондажите. Документирани са множество случаи на отравяне на питейната вода с метан, приченени от сондажите, което доведе до пълна забрана за добив и проучване на шистов газ във Франция и преустановен добив в канадската провинция Квебек и американските щати Ню Йорк, Пенсилвания, Ню джърси и др. Великобритания преустанови сондажите заради зачестилите земетресения, предизвикани от фракинг метода. Заболяванията, приченени от отравяния на водата и въздуха, могат да бъдат: увреждания на мозъка, тумори, перифирна невропатия, астма и много други. Евентуални сондажи за добив на шестов газ биха нанесли тежък удар върху туризма и земеделието в България и биха сложили край на набиращото сила производство на биохрани в страната ни.
  Обръщаме се към Вас с молба да подкрепите усилията ни да информираме българските граждани за рисковете при проучванията и добива на шистов газ по технологията „хидравлично разбиване“. Ще се радваме, ако популяризирате кампанията ни във Вашия сайт, като поставите някой от банерите ни (файловете може да намерите тук: http://shalegas-bg.eu/materials/ или да ни изпратите конкретно запитване за размер на банера, който да изработим).
  Ако имате идеи и желание да се включите активно под някаква форма в кампанията, можете да отправяте Вашите предложения на имейла ни.
  Предварително Ви благодарим!

 2. Veselin on November 30, 2011 at 13:07

  В Библията пише: “И Бог създаде човека по свой образ и подобие.” Аз си мисля, че е било обратното – “И човекът създаде Бог по свой образ и подобие !” Как иначе ще се прекланяш пред нещо, което не можеш да си го представиш като какво е ?!

  • Hristo Mihaylov on September 22, 2012 at 17:36

   Колкото и парасдоксално да е и аз отдавна мисля,че човек е създал Бога, за да се опира на нещо!Навсякъде се пише, а и аз се осъзнавам, че Бога е в нас, е тогава ако обичаш себе си обичаш и Бога и наистина всичко е една голяма ЛЮБОВ!Това е-ALL LOVE!

   • Nikolaya on March 26, 2014 at 14:51

    По тази логика следва, че за да обичаш Бог, трябва да обичаш себе си – това поставя основите на егоизма, от където всички знаем, че са тръгнали едни от най-негативните неща в света. Егоизмът НЕ Е път към Бог и чистата любов НЕ Е равнозначна на любов към себе си. По-скоро насочете мислите и усилията си към достигане на любов към света – другите хора, животните, света като цяло. Да, всичко е любов, но освен това пропускате, че всичко е любов в хармония и взаимодействие. Стремете се към това и оставете за сега размислите за Бог – отговорите в тази насока ще дойдат едва след като постигнете първото:)

    • ази on February 18, 2015 at 23:21

     точно така е, човек е създал бог, защото така е по лесно – някой друг да отговаря за нашите действия!!!! и ако вярваш в себе си не си грам егоистичен, а напротив, тогава си осъзнат и отговорен, това е висша степен на осъзнатост – да знаеш че от теб зависи много и да знаеш че нямаш право да злоупотребяваш с това……. това е разликата…. и след това вече нещата може да преминат през призмата на любовта… която реално в най чистия си вид я има само в бебетата…. при нас нещата отдавна не стоят така уви……..

 3. Eli on December 1, 2011 at 10:25

  Prekrasen website Martinche!!!

  Pishesh tolkova krasivo i interesno. Prezarejdash chitatelite si s liubov, energiq i radost 🙂

  Imash neveroqten blog – cqla Bulgariq trqbva da znae za nego 😀
  Surdechni pozdravi ot men i smelo napred! Sledvame te vuv vsqka nova istoriq za koqto ni razkajesh :)))

  Eli

 4. Дорина on December 5, 2011 at 17:19

  Много хубава инициатива да публикувате статии за хора, носещи светлината и променящи животи. Като статията за Радостина. Медиите ни затрупват с негативни новини и е така хубаво да прочетеш нещо вдъхновяващо. Това е ободрително за духа.
  Благодаря!

 5. Петя on December 16, 2011 at 13:33

  Впечатлена!Благодарна и май..пристрастена..:))) към всичко,което се пише тук!Поздравления и лекота в начинаннията!:))

 6. Ния on December 20, 2011 at 13:36

  Една истинска съвременна, адекватна за времето си СЕБЕнциклопедия, написана с много Любов и Светлина 🙂
  Благодаря!!!

 7. Мариана Дешева on February 7, 2012 at 23:18

  Здравей Мартина,
  искам да изкажа благодарността си ,за прекрасния уеб сайт ,изпълнен с
  любов и благородство,
  тук се влиза ,съвсем не случайно
  казано е -когато търсиш намираш,когато почукаш ще ти отворят
  зящото когато душата търси знание ,попада тук и намира
  напоследък се случват чудеса в живота ми,когато помоля Бог да ми помогне ,той откликва на молбата ми и идва отговорът,знаците които ми праща са оговорите
  днес отворих тези страници и намерих отговор на молбата ми
  БЛАГОДАРЯ!
  МИР ЛЮБОВ И СВЕТЛИНА ПО ПЪТЯ ТИ !

 8. красен on March 2, 2012 at 17:22

  Здравейте! Поздравления и Благодарности за труда ви, истинско удоволствие е да се четат статиите ви написани с такова внимание, съзнатост, отговорност :)))) Сайтът също е един от най-добрите, които съм виждал! Сърдечни благодарности и Късмет!

 9. Емил on May 16, 2012 at 22:02

  Която и статия да отвориш тук, те обзема въодушевление! Да, хората отворени към езотерика и израстване срещат множество познати идеи, но всичко тук е синтезирано, поднесено по възприемаем начин и, освен концепти, съдържа безценният личен елемент, опитност и почерк. И не на последно място – смелост. Ти, Мартина, си част от националното богатство! Само напред и нагоре!

 10. Diana Obretenova on May 29, 2012 at 14:21

  Чудесен уеб сайт и информация поднесена разбираемо и с чувство. Продължавайте все със същия ентусиазъм. Поздравления!

 11. gergana on May 29, 2012 at 23:26

  Марти, здравей

  Ето пиша в тази секция:) Имам гореща молба – хайде да организираш водена медитация.Една като за начало. За всички нас , които четем сайта ти , интересуваме се и се вълнуваме от всичко, което се случва и искаме да се научим да медитираме. Опитвам сама, опитвам и с водена медитация през youtube, но ако ти организираш нещо такова през някой от уикендите аз ще съм първата записала се:)

  • Martina Ivanova on May 30, 2012 at 00:53

   Още не съм стигнала до мейлите, че към 20тина чакат… но тук отговарям 🙂 Вече организирах да запиша няколко медитации в студио и ще ги пусна през сайта. Надявам се да се случи в следващата седмица. Иначе медитации водя засега по семинарите (като този на 2 и 3 например). Съвсем скоро ще оповестя информация и къде в София се събираме вечер за различни беседи, дискусии и медитации. Тази вечер имаше една такава на тема ДНК, водена от Анастасия.

   • gergana on May 31, 2012 at 09:13

    ок, пиша за 3ти път тази сутрин.Съжалявам , ако се повтарям, предишните две бяха през телефона и така и не разбрах дали минаха или не.Затова ще се застраховам:) Искам да благодаря за отговора и също да предложа много приятен терен за подобен род беседи. Без да бъде срещу заплащане. Ех,поредната синхронност:)

    • Martina Ivanova on June 4, 2012 at 12:35

     Това с терена е супер… само дето вече ангажирахме един такъв – в център “Синай” на Мадрид 49, където можем да се събираме 30-40 човека. Ако искаш, може да минем на лични мейли, за да видим какви са вариантите. Благодаря ти! 🙂

 12. galja on June 4, 2012 at 12:05

  Здравейте, бих искала да изкажа мнение относно изминалия семинар “Силата на изцелението е във вашите ръце”. Всичко беше приятно, хармонично и полезно с изключение на 2 неща.
  Едното е, че семинарът отново се записваше изцяло с камера, а когато някой зададеше въпрос, камерата се насочваше към него. Това блокира хората и не трябваше да ви учудва, че не задават въпроси и мълчат – нищо, че може да не направят забележка, а просто си траят 😉 Затова въпросите се задаваха в почивките, когато никой не ги записваше. Пак относно записите. Диана също постоянно щъкаше с фотоапарата си. Не се спря даже по време на медитация. Не може хората да медитират, а някой да им щрака в очите със светкавица. Кому е нужно това – записи, архиви… Или е просто реакция на егото, което уж се стараем да хармонизираме? Само не се измъквайте от отговора с теорията за огледалото :)))
  Второто нещо – казахте, че семинарът го прави публиката, а не вие. Принципно няма нищо лошо – това си е вид споделяне, но когато разни други хора изяждат от времето за семинара, излиза малко като рекламен търговски трик “Купете после това и това”, т.е. много приказки, а малко практика. Лично на мен най-полезен ми беше Тенислав, който точно, кратко и ясно обясняваше нещата – земно и без превъзнасяне.
  Светлинните служители са много и често са незнайни. Това не значи, че конкретно светлинната работа на някого е предотвратила или допринесла за това и онова, както се каза – отново от позицията на егото… Нека си работим, а резултатите просто ще си проличат 🙂 На светлината не й е нужно да прави някъде “пробив” – тя просто си свети и рано или късно я забелязват.
  Хубав ден и благодаря за семинара 🙂

  • Martina Ivanova on June 4, 2012 at 12:29

   Здравейте, Галя. Благодаря ви за оставеното мнение. Раздразнението, което личи в думите ви.. еми, част от вас си е 🙂 Няма нищо между вас и другите. По време на медитациите имаше странични шумове отвън даже, едни стържещи, неприятни.. Да, действително и аз усещах, че имаше и снимки. Но както се виждаше сред хората – и това не им попречи особено. Колкото до необходимостта за видео записване и снимки (отново? – къде е било преди това?) – единствената причина е, че има изключително много хора, които нямат възможност да присъстват и всеки път ни молят да запишем и качим в интернет записа, за да е достъпен за всички хора. Между другото, човекът, който записваше беше от публиката и не беше предварително уговорено и организирано. Голяма част от допълнителните неща се случиха и стиковаха сякаш сами – в движение. Всички вие сте светлинни служители и никой не е по-специален. Всички са специални. А пробивите на светлината са забележителни, когато се случват дори на неподозирани места. Напомням ви част от посланието от архангелската група, изпратено специално за нас “Сега повече от всякога ще ви напомним: НЕ ОСЪЖДАЙТЕ. Всяко човешко същество е еднакво, ценно и дори забравило, че е Бог, то е СЪВЪРШЕНО” Любов и Светлина.

 13. Нора on June 4, 2012 at 13:58

  Здравейте! Не мога да се сдържа да не изразя възторга си от семинара. За мен беше много, много полезен и БЛАГОДАРЯ! Особено съм впечатлена от Тенислав и неговото представяне. Преди семинара го намирах за много агресивен в изказванията си, но по време на семинара коренно промених мнанието си. Без неговото участие щеше да е твърде “спокойно”. Единстената ми препоръка е към участието на Диана. Тя пише прекрасно и аз с удоволствие я чета, но говоренето и то след Тенислав лично мен ме “приспа”. На мен нищо не ми пречеше нито записването с камера, нито щракането на фотоарапара. Ще очаквам с нетърпение следващи подобни събития. Радвам се, че ви има и че ви намерих!

 14. galja on June 4, 2012 at 14:16

  Марти, едно е странични шумове, друго е да ти навират светкавица в лицето по време на медитация. А раздразнението, което си видяла в думите ми, явно идва и от теб, защото ако аз се дразнех наистина, просто щях да напусна семинара без никакви коментари :)Даже нямаше да си направя труда да пиша тук. Това, че хората са си мълчали,не означава, че не им е пречело. Написала си, че тук може да се изказва критика (виж си думите по-горе в анонса), но в същото време явно не я приемаш и връщаш топката в моето поле.
  Защо всяко изказано мнение се приема като осъждане? Ако ще си играем на думи, е безсмислено. Нали непрестанно говорим за свободен избор? С изборите, които явно прави един, пречи на друг. Ако нещо е между мен и мен, би трябвало човекът да спре да снима, ама не би 🙂 Така че не всичко е въпрос на “огледало”. Просто човекът трябваше да вземе разрешение от публиката. Казах “отново”, защото семинарът във Варна също се е записвал, както е видно от качените записи в Youtube, така че не би трябвало да си учудена 🙂
  В безсмислени дискусии няма да влизам. Изказах мнение, което явно беше прието само от любезност, но не и наистина.
  Всичко хубаво и приятна седмица.

  • Martina Ivanova on June 4, 2012 at 15:02

   Непременно ще обърнем внимание на градивната критика, благодаря за нея! Едни молят да бъде снимано, друг не искат да се снима.. не мога да огрея навсякъде наистина, но ще имаме пред вид всяко мнение, за да изглаждаме несъвършенствата. Макар че, ако тръгнем с мисълта да се харесаме на всички, сме обречени на провал – няма шанс. Да, във Варна също се снима и никой нямаше против, само дето така и още не сме стигнали да пуснем нещо в интернет-обработката на такъв огромен видео материал отнема време. Ако някъде има нещо качено, ще го изгледам с интерес, но не е качено от нас. На мен ми е най-лесно нищо да не се снима, да нямам ангажименти и да не се кьоравя после със седмици да разпращам материали на всички. Но хората го искат! Значи има необходимост. Мила, спомни си, че няма такова нещо като “съкровени тайни”, които да пазим и крием от другите. Всичко става видно и явно, прозрачно. В единното съзнание няма тайни и прегради. Хубава да ни е седмицата 🙂

 15. maria on June 6, 2012 at 13:58

  Здравей,Марти
  Възможно ли е да организираш среща с Инелия в София.Среща-разговор,в зала,за няколко часа.

  • Martina Ivanova on June 6, 2012 at 16:09

   Говорихме го това с Инелия. Има желание по принцип, възможно е, но за тази година програмата й е пълна. Би могло да се организира нещо евентуално догодина. (Ако тогава още ни интересува) 🙂 Ще ви държа в течение.

 16. gergana on June 9, 2012 at 23:02

  Имаш ми мейла, пиши, когато ти е удобно:)

 17. gergana on June 9, 2012 at 23:09

  Марти, здравей

  Имам такъв въпрос- всички очакват предстоящи сутресения и катаклизми.В по-голям или по-малък мащаб. Смяташ ли,че трябва да се подготвим някак.Познавам хора, които се запасяват с храна, място за живеене извън града, всякакви запаси необходими за оцеляването им. Когато попитах от какво всъщност ще бягат птгпвпра беше: “Какъвто и да е катаклизма,това от което ще бягам е критичната маса паникьосани и озверели хора”. Всички знаем какво би се случило в един голям град след няколко дни без ток например. Ако бях сама вероятно нямаше да предприема нищо. Но имам три малки деца. Хващам се ,че се страхувам за тях.Опитвам да държа страха настрана, по принцип не съм такъв човек, винаги очаквам най-доброто, но сега ме е страх. За децата.И си мисля -ако има 1% вероятност нещо такова да се случи как ще си простя , ако не съм предприела нищо ,за да ги защитя?

  • Martina Ivanova on September 13, 2012 at 13:50

   Здравей, Гери.

   Мисля, че няма никаква нужда да се предприемат такива действия. Катаклизмите и сътресенията са преди всичко на ниво съзнание. И в момента те текат с неумолима мощ. Излизат на повърхността стари страхове, неизгладени отношения, стари модели, голяма мътилка се вдига. И това е най-серионото ни изпитание. То вече се случва.
   Честно казано не очаквам да има сътресения от типа на пропадане на земята, вулкани, земетресения и прочее апокалиптични картинки, познати ни от тематичните филми.
   А за да няма озверели и паникьосани хора – заради това работим така отдадено с хората, правим срещи, беседи, семинари, дискутираме и тук – за да са спокойни хората, когато (ако) нещо се случи – да са наясно, че това е временен етап и дискомфорт, че нищо лошо няма да се случи, че Духът е с нас и ни помага по най-лекия и плавен начин всички да преминем през този стадий на планетарно развитие. Децата са най-подготвени за всичко това, дори на съзнателно ниво да не дават вид, че разбират каквото и да било.

   Бъди един остров на спокойствие и хармония и така ще осигуриш най-добрата защита за себе си, и за децата си. Ще дойде момент, когато много хора ще бъдат ибъркани и уплашени – тогава си спомни, че ти ЗНАЕШ какво се случва, успокой ги и заедно ще преминем към следващото ниво.

 18. Milena on June 12, 2012 at 14:42

  И аз имам същият въпрос и същите страхове… и то точно заради децата. И аз имам 3 малки деца и много се притеснявам.

 19. Иринка Янева on July 23, 2012 at 22:13

  Мартина,СЛЪНЧИЦЕ,
  Благодаря за публикувания репортаж….Огнен е…..И той знае ,че не е сам….Тук и навсякъде вече…ОГНЕНИТЕ СА МНОГО… Благодаря !!!Едно друго огънче ти се възхищава и покланя….Благодаря…

  • Martina Ivanova on September 13, 2012 at 14:24

   Огнено благодаря за този огнен коментар :-* Огньовете са равнопоставени, могат просто да горят заедно и да обединяват пламъка си. Благодаря и аз!

 20. galja on July 24, 2012 at 10:55

  Седя и си мисля 🙂 А понякога само седя :))))) Постоянно се говори за пълно осъзнаване, за пробуждане на многомерната ни същност и за “падането” на воалите. Хората, които твърдят, че почти винаги са в пълно осъзнаване, би трябвало да са минимизирали чувството за дуалност и пребиваването в него (след като твърдят, че са осъзнати). А всъщност правят точно обратното, като говорят за “светлина” и “тъмнина”. Деленето на светлина и тъмнина е характерно точно за дуалността…
  От друга страна, според мен “падането” на воалите не означава, че няма да има “съкровени тайни” и че “в единното съзнание няма тайни и прегради”. Защото ако беше така, всеки, който твърди, че няма “съкровени тайни”, нека пръв тогава разкрие тайните си, и то такива тайни, които не всеки би могъл да разкрие публично – като например подробности от интимния си живот (в снимки и картинки) или извлечение от банковата си сметка и т.н., и т.н. 🙂 Нарочно давам тези примери, защото който твърди, че няма тайни, би трябвало да не се притеснява да разкрие това, което е строго лично и не засяга другите. Иначе можем да си приказваме до утре, ама ще е “вятър и суета” :))

  • Martina Ivanova on September 13, 2012 at 13:58

   Кои са тези хора, дето са почти винаги в пълно осъзнаване? Аз не съм. Непрекъснато срещам предизвикателства от дуалността и съм им много благодарна, защото точно те са онези, които ни помагат и издигат. Има и светлина, има и тъмнина.. и двете неща са двете страни, двата образа на едно и също нещо. Едното без другото няма как да съществува. Поне в тази дуалнапланета и дуалния свят, който сме си измислили. Това са ни инструментите за учене. А като престанат да ни вършат работа и си изпълнят задачките, ще получим други инструменти. Всъщност, вече ГИ получаваме.
   И онзи момент, в който наистина всички ще бъде видимо за всеки – не е толкова далече. И към момента познавам хора, които разбират всяка подробност за човека отсреща. Дори ако го гледат по телевизията.
   Всеки от нас минава по индивидуалния си път на развитие и в един или друг момент, който е най-уместен, ще стигне до там, че да няма нужда от прикритости. Аз например от много време не мога да лъжа. Не мога, ама хич. И не искам. Ако случайно се насиля да изрека някаква лъжа, направо езика ми се завързва, тялото ми се бунтува и много скоро след това си казвам истината, пък била тя неприятна.

 21. д-р Владислав Иванов on October 4, 2012 at 01:09

  здравейте страхотни сте и смятам че това което вършите е стойностно и спомагащо за мира и осъзнаването на хората в тези невероятни времена
  ето и едно мое скромно мнение ,понеже известен смисъл сме колеги

  Какво се случва през 2012 год
  – Всъщност отговор на Най важния въпрос за всеки – Кой всъщност съм реално Аз?
  На последък се чувства, че живеем в чудно и бързо променящо се време информацията познанието вдъхновенията новите визии постоянно и всекидневно са факт от живота ни
  Та в тази насока ми се ще да споделя и моето мнение какво прозрях научих или просто предушещам, че се случва в тез преломни времена важно е да си отговорим–
  Кои всъщност сме ние ,как и кое определя взаимоотношенията и начина ни на реакция и действие на вътрешни и външни дразнители и житейски ситуации ?
  Всъщност кое от нас реагира и колко адекватно е то на реалната ситуация?
  За да опишем себе си имаме сбор от мисли събрани в паметта осъзнати или не- всички от миналото .Така се описваме като име, пол, произход, народност с хубаво минало или не, с различни опитности от това което сме преживяли и складирали но не и изхвърлили в подсъзнанието /като един архив / ,именно стози сбор от запаметени мисли и емоциите свързани с тях ни определят светогледа а също и начина на реакция и действие – тоест всичко което правим -неправим , мислим – немислим,също и взаимиотношенията със себеси или с другите. Излиза че винаги реагираме с миналото а не с настоящето ,което е тук и сега където е новаторството- връзката с духа .
  И така,
  Предлагам ви един мисловен експеримент- за миг да се опитаме да забравим своето минало
  /както казва дон Хуан учителя на Карлос Кастанеда –жизнено важно е по пътя на знанието да нямаш Лична легенда /
  да погледнем случващото се, каквото и да е то не от позицията ни в семейство, общество пол,възраст ,професия .А така както би го гледало едно малко дете ,какво става обикновенно: ставаме любопитни ,радосттни ,вдъхновени ,смели, любящи, услужливи, добри ,нямаме негативния опит предаден ни от другите ,не сме събрали още пагубните мисли в гардероба.
  Известно е че при някой пациенти повреме на хипноза или след инцидент свързан с пълна Амнезия се променя характера на хроничните им болести примерно изчезват кръвно или диабет, късогледство, обменни заболявания, депресии, алергии и др. След катопациента незне кой е, не реагира свръхценно към неща които преди е реагирал –променя се начина на реакция и действие .Тоест за да реагираме ли да се опишем трябва да имаме минало ,което ни дава позиция .То не е наше а ни е инсталирано от околните с които сле обменяли информация и опит още от първия си миг на тази Земя . Така стария мироглед се само възпроизвежда . Всички знаем какъв е той /всичко друго но не и божествен /
  За да правим това ни е необходима памет ,за да имаме памет ние нужно магнитно поле от земято /вече от човешкия опит знаем,че Астронавтине без изкуствена гравитация бързо губят памет и стават дизориентирани /
  Имате ли информация какво става с магнитноно поле на нашата мила земя в момента ?не намалява ли и то драстично и докъде? Защо и е нужно ?какъв е смисъла ?Нищо не става Случайно !
  Какво би станало ако се създадът условия масово да забравим миналото си и илюзиите в които вярваме /че са илюзии го споменават всички религиозни течения/
  И най вече какво би останало в нашето подсъзнание и съзнание като няма опитност и памет и я няма и в околните –дали неби останало само това което е неразрушимо –нашата божествена същност –нали сме създадени по Негов образ и подобие ! .Понеже вече и околните са такива няма от кой да приемем някоя пак превратна пагубна идея и да почнем по старому.
  На принципа каквото е от вътре Такова е от вън /втори херметичен принкип /Тогава Как и Какъв и в Кое измерение ще изглежда нашия свят? И тъй като творението е винаги свързано с твореца си, при липса на съзнание за създаненото от нас /човешката решетка от съзнания на земята /то нещата които сме създали сами ще се разпаднат и изчезнат до съставните им елементи за нула време земята ще се само- почисти от илюзиите и всичко сътворено от греховното ни /болно / разделено от бога съзнание /в този период от човешката ни история и еволюция
  Е това е за сега имам още какво да кажа но всеки ден излизат нови неща и ситуацията се избистря
  Желаяви много мир и любов ,
  Владислав Иванов- холистичен лекар
  03 10 2012 г.гр.Лом

  • Martina Ivanova on October 5, 2012 at 13:34

   Мир и Любов, доктор Иванов 🙂 Шастлива съм, че се множат проглеждащите хора и истинското разбиране и грижа за Човека започват да се разгръщат. Благодаря за споделените размисли.

 22. Rasviet on November 23, 2012 at 13:04

  Здравствуйте, мы из Литвы, и мы готовы сегодня и в воскресенье принять участие в общей работе Cветa!

 23. Теодор Атов on February 7, 2013 at 20:38

  Здравейте,
  От скоро на близък роднина му бе открит рак на белия дроб. Запознат съм с лечението на Симончини със сода бикарбонат и искам да ви попитам дали някой в България практикува този метод на лечение?

 24. ДОНКА ЧОЛАКОВА on February 26, 2013 at 10:56

  Здравейте,проблемът ми е , че имам алопеция аетра.
  Искам консултация кое да ползвам и дали ще е от полза /магнезиево олио или гел/

  • Vania on March 6, 2013 at 11:07

   Можете да се свържите с мен чрез: лично съобщение.
   vsg-v@hotmail.es
   Hародна Aлтернативна Mедицина-кожни проблеми
   Тел : 0034 662277375

  • Martina Ivanova on March 7, 2013 at 15:31

   Здравейте. Олиото е по-подходящо, защото може да се разрежда, да се правят маски с него, въобщо – много по-лесно приложимо е, когато става дума за скалп и коса.
   Иначе съставът си е все един и същ, разликата е в консистенцията.

 25. Vania on March 6, 2013 at 11:14

  Главната причина за неуспехите на модерната медицина е нейното вторачване в симптомите,
  а не в причините за болесттa.

 26. Емилия on April 21, 2013 at 19:00

  Здравейте Мартина!
  Пиша Ви с благодарност за притчата на която попаднах търсейки опора в мъдростта
  Обиди ме човек, който не ме познава – Благодаря за публикуваната притча!
  Бог да благослови делото Ви!

 27. Nikolai on October 26, 2013 at 08:50

  Добро да е утрото Ви, Уважаема Мартина!
  Благодаря Ви, за позитивния сайт!
  Много ми хареса материала, за идеала и практичнастта!
  Идеалът- да доживея внуци, ми помогна, за да преборя болстта, но практичността ме крепи, за да съм полезен на 4-те си внучета, като им нося чисти плодове и зеленчуци от село.
  Приятен ден!
  С Уважение, дядо Кольо.

 28. Martina Ivanova on October 26, 2013 at 11:29

  Винаги е добро, особено когато започва с такава доза усмихнат позитивизъм 🙂 Благодаря за добрите думи, щастлива съм, че тук се отбиват всякакви прекрасни хора, от всякакви възрасти. Късметлии сте всички – и Вие, и внучетата, че се имате взаимно. Бъдете все така практичен идеалист и заразявайте и останалите с това, което носите в сърцето си!

 29. Evgeniq on January 14, 2014 at 11:06

  Благодаря за прекрасните дискове и за възможността да се информирам по въпросите на новото време. Мартина е един истински светлинен работник и това, което прави е от сърце и душа!!! Поздравления !!!

 30. Lily Angelova on November 22, 2014 at 12:11

  Здравейте , Мартина ! Съветвате ни да отправим “новолунно желание ” , само ако се уверим , че не е свързано с негативни вибрации . Но нали е логично да отправим желание именно за изглаждане на недоразумения или разминаване с любим или близък човек ! Тоест – имаме сериозен проблем и се молим да го превъзмогнем с помощта на енергията на “висшите нива” . Ако вече сме постигнали усещането за хармония и щастие , защо да се молим – просто за да продължи това състояние на удовлетвореност ? Нека бъдем реалисти – молим се и отправяме желания именно , когато сме разстроени от някакви негативни вибрации .

  • Martina Ivanova on November 22, 2014 at 13:32

   Здравейте, Лили. Отговорих ви и в личните съобщения които ми писахте, но ще отговоря и тук – нищо чудно подобни питания да терзаят и други хора.
   Започвам с уговорката, че темата която отваряте е обширна и всеки отговор логично ще доведе и до друг въпрос, а това вече е тема на поне час терапевтична сесия.
   НО. Нека започнем от там “Нека бъдем реалисти – молим се и отправяме желания именно , когато сме разстроени”. Първата грешка която допускаме. Първо, че се сещаме за Бог, само когато сме изпаднали в проблем, и второ, че молбите ни “нека бъдем реалнисти” се отнасят до нещо което искаме да ни бъде дадено.
   “реалността” и “рационализмът” са разтегливи и гъвкави понятия и зависят само и единствено от гледната точка и осъзнатостта на човека. Те не са константи. Така че вашата рационалност е само ваша. Ако смените реалността която виждате, ще започнете да променяте и много други неща, които в момента ви се изплъзват.
   Разберете – Вселената е разумна, съзнателна сила, която отговаря на нашите мечти, страхове, мисли, подлатени с гореща емоция и постоянство – по много праволинеен и буквален начин. За Вселената (или Бог) няма понятия като добро и лошо. Има само енергия. И ответна енергия.
   Ако визуализирате, молите (с благодарност!!), желаете – от позицията на омиротворение, благодарност и съзнателност, то желанията има голяма възможност да се реализират. Като разбира се и в това трябва да има уместност и съобразяване с цялото. АКо например си мечтаете да бъдете в партньорска двойка с човек, който изобщо не ви забелязва, харесва и прочие; ако не ви е писано да бъдете в такава двойка, каквито и молби да отправяте по новолуние – няма смисъл. Защото съдбата и договорът помежду ви може да бъде съвсем различен. Може пък да трябва вие, или той да извървите определен път на развитие, за да “дораснете” до човека, с когото другият има договор да се срещне. Всичко е възможно.
   Но преди всичко – ако изхождате от позицията на нямането, на липсата, на отчаянието, на страха – по никакъв начин не си помагате да се доближите до заветната цел.
   Ето там е ключето. Вселената, както казахме, не разпознава добро и лошо. Разпознава енергията.
   Ако вие на повърхността просто казвате “Искам да съм богат”, но емоцията зад това е “Толкова много ми се иска, но съм беден… ей на, винаги съм недостиг, отчаян съм”, то реално посланието което отправяте към Вселената е “нямам, беден съм”. И тя отвръща със същото…

 31. juja11 on December 15, 2014 at 17:18

  И ТОКА НЕ МОЖЕШ ДА ГО ВИДИШ,АМА ГО ИМА.И ЛЮБОВТА И ОМРАЗАТА И ЗАВИСТА-НЕ МОЖЕШ ДА ГИ ВИДИШ ИЛИ ДА ГИ ПИПНЕШ,АМА ГИ ИМА…….НЕ БОГОХУЛСТВАЙТЕ..

 32. Живко Бързаков on July 18, 2015 at 10:17

  Здравейте!
  Може ли някой да ми даде телефон за контакт с Милен Антонов?

  Предварително благодаря!

 33. Бисер Борисов on March 6, 2016 at 22:46

  Здравейте!
  Моля за някаква форма на контакт с Милен Антонов!

  Предварително благодаря!

  • Martina Ivanova on March 19, 2016 at 12:48

   Здравейте!
   Можете да пишете на Милен на e-mail: antonov.milen@gmail.com

 34. Росица Тончева on June 5, 2016 at 01:36

  Чудя се как да се справя с публикуването на коментар

Коментирай

ТЪРСЕНЕ в сайта

Абонирай се!

За да получаваш пръв най-интересните новини от Свой Избор!

Намери ни във Фейсбук

Намери във Facebook