Обичаш ли? Имаш ли място за любов?

February 14, 2017
By

Здравей, Любов! Здравей, прекрасен ден! Честит и благословен да е! Обичаш ли?

Преди време, в своята незрялост, бих казала, че Любовта няма нужда от специален ден в годината, за да бъде чествана. Бих казала: “недейте да се впускате в масовото безумие днес. Няма нищо градивно в поредното масово зомбиране, в лудото изкупуване на цветарските магазини, плюшените играчки, шоколада и стилизирани сърчица. Каква енергия всички отдавате към огромния егрегор, свързан с илюзията “Празник на любовта и влюбените”, секса, търговията, властта?”

Да, това е моето усещане. И то е само мое. А вероятно и някои от вас също го споделят. Но ако човекът отсреща има нужда да се изрази и преживее любовта точно по този начин, коя съм аз да определям и етикирам кое е добро и кое – не? Защо слагаме още граници и разделения помежду ни? Нима не се научихме вече, че именно границите и разделението помежду ни е това, което убива любовта? Да – различни сме и винаги ще бъдем. Но това не е причина да се разделяме и противопоставяме. Една истина срещу друга. Едно мнение срещу друго. Едно възприятие срещу другото. Докога така? Защо се надиграваме кое е правилното днес – да се опием от любов, или от вино?

А защо не и двете? Защо да не оставим уважително пространство в което всеки да има право бъде всичко?

Любовта е нашето най-естествено, при-родно състояние. Ние сме създадени в любов. В целия ни живот блика любов. Създадени сме за да носим любов.

Бъдете любовта във всеки един ден, всеки миг, всяка мисъл, действие и дума. Защото тя пулсира във всяка ваша клетка. Любовта без причина – любовта просто заради самата любов, заради чудото на живота, на споделянето, на радостта. Всяка сутрин ние се раждаме отново. Това, което правим днес, е това, което има значение – е казал Буда.

Добър ден, честито раждане и проглеждане и днес 🙂
Празнувайте Любовта всеки миг, с всяко вдишване. Защото НИЕ СМЕ ЛЮБОВ.

С Любов,
Марти

Благодаря ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които ще имат полза от нея!

Tags: , , ,

Коментирай

Абонирай се!

За да получаваш пръв най-интересните новини от Свой Избор!

ТЪРСЕНЕ в сайта

Намери ни във Фейсбук

Намери във Facebook

Намаления от Grabo