Добрите новини: Какво е да сме Българи!

June 17, 2013
By

Това видео ще преобрази представата ви за България и нейните деца. Що е то нов свят, нови хора, осъзнат народ, развитие и духовно пробуждане и има ли почва то у нас?

newПреди време новината за сръбските абитуренти, дарили парите си за бала на нуждаещи се, предизвика различни реакции, от “Браво, ето това са новите деца, те вече са взели изпита си за зрелост и мъдрост”. До “Прекрасно! … о -те са чужди…знаех си, че това в България не може да стане…”

Не ви ли писва името на България да бъде синоним на жестокост, омраза, безразличие, овчедушие, примиреност, нетолерантност, песимисъм, страдание, скръб, бедност… Не се ли сещате, че образът на България се отразява във всеки от нас? Аз ви предлагам следното: Нека спрем тази отровна приспивна песен! Нека спрем да я разпространяваме, на ум, и на глас, разнасяйки все по-убедено заблудата.

България е горда. България е толерантна. В новия свят, изграждан от новите хора на България има радост, толерантност, грижа, милост, разбиране, взаимопомощ, духовност, мъдрост, чистота … България СИ ТИ! И нейният облик първо се изгражда в сърцето ти, преобразява и теб, и се предава на човека до теб, срещу теб, човека на отсрещния тротоар и този в минаващия покрай теб трамвай.

Този път няма да съм многословна, няма да ви разказвам нищо, просто ще ви оставя да изгледате видеото отдолу. Тези младежи правят нешо съвсем дребно… чистосърдечно и ГОЛЯМО! “Това е да сме българи – позитивното видео от България” – с тези лаконични думи младежите показват гражданската си.. не – ЧОВЕШКАТА си позиция към света и живота. В България. Това е истинското сърце и пробуден лик на България! Можете ли да предадете нататък?

ТОВА е да сме Българи!

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Tags: , , , ,

3 Responses to Добрите новини: Какво е да сме Българи!

 1. nanera on June 17, 2013 at 12:52

  Нека дадем още малко примери за хората, които правят това. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.475914432479471.1073741830.190947094309541&type=3

  • Martina Ivanova on June 17, 2013 at 20:05

   Чудно! БлагодаряЧ Нека все повече и повече такива примери да изскачат! Ние сме лицето на България и то грее!!

 2. nellie on February 27, 2014 at 02:33

  Mnogo se radvam da chuia neshto pozitivno ot Bulgaria!!

Коментирай

Абонирай се!

За да получаваш пръв най-интересните новини от Свой Избор!

ТЪРСЕНЕ в сайта

Намери ни във Фейсбук

Намери във Facebook

Намаления от Grabo